Wednesday, May 26, 2010

23 perkara



senaraikan 23 perkara tentang diri saya (huhh malas betul nak buat..tapi oleh kerana kawan sendiri (nOj) yg suh buat..kena ar...kang dia pulaukan aku atau maki aku atau berpakat secara jemaah kutuk blog aku kaw kaw....baru ternganga...aura dia leh tahan skrg ni)

1. jelita (sila muntah kalo rasa geli..ehehe ini ayat untuk diri rasa confident)

2. aku perempuan yang baik

3. seorang isteri yg jelita tuk suami yg hensem (ayat tak leh blaaah), seorang mama yang cantik tuk anak2 yg cute (perasan tak sudah2)

4. cepat merajuk dan cepat sejuk

5. suka berkawan ramai....tak suka musuh ramai2...skit udah ar..takut aku

6. aku banyak idea...(betul kan emi? aku kan jenis ada je idea sejak dari dulu)

7. aku tak reti nak buat ayat bahasa2..mau dalam bahasa melayu apatah lagi bahawa inggeris (masa exam adalah terpaksa sahaja..tapi dlm paksa itu...berjaya jugak aku dpt kredit...BM aku A2 tau)

8. aku suka ANGKA sbb tu aku suka MATEMATIK

9. oleh kerana suka ANGKA....setakat ni 3 no akaun maybank aku berjaya hafal dgn jayanye..kiranya kalo depan mesin masuk duit tu..aku berlagak la skit..sbb tanpa perlu tgk henpon atau tgk buku 555 atau kertas kecil..aku tekan nombor dgn laju2 je...caya la tuk diri aku..ehehhe

10. aku ada 3 abang yg satu masa dulu bodyguard aku (nak buat apa2 bila susah nak mampus la dulu)

11. aku ada 3 adik, seorang pompuan, 2 lelaki tulen

12. aku mmg jenis SUKA BUAT AYAT SYOK SENDIRI ATAU PERASAN nak mampus..(itu sbb aku nak rasa confident walau hakikatnya aku sedar aku ni tak la jelita atau anggun..aku sedar kekurangan diri....insyaAllah)

13. dulu aku keje swasta sekarang keje GOMEN

14. bleh dikatakan aku ni sbnrnya WORKAHOLIC (dari keje swasta lagi bos dan lawyer admit, itu cara aku nak hilang tension, tapi skrg ni kalo xde keje..nak buat mende....eheheh jd addicted la dgn blogging)

15. sedang belajar PIANO...(skrg tak syok...sbb cikgu bercuti, skrg cikgu ganti sementara..tak s yokkkkkkkkkkk)

16. suka membaca walau tak pandai buat ayat bahasa

17. suka berSOSIAL walau udah berumahtangga...opss yg positif je tau...

18. suara sumbang mambang tapi perasan sedap sbb tak sedor diri kalo bagi berkaroke..aku hentam jugak...mmg time menyanyi tu mmg syok sendiri la suara ala2 siti nurhaliza...chait...yg ni betul2 bukan nak buat rasa confident..tapi tuk suka2

19. suka kan suprise....SURPRISE....

20. i love chocolate so damn much...sila la pujuk aku dgn cekelat yg ori ye

21. dulu nak jadi cita2 dari kecik nak jadi doktor, tapi bila dah besar malas belajo biologi..dpt p8..hampeh....lepas tu 'kakak angkat' suh sambungkan minat dlm maths...tapi ntah macamane sesat leh belajar di itm cwgn bangladesh dalam jurusan secretary science...mmg dah tersurat dan tersirat...kalo idak tak jumpa la laki aku kan? so skrg ni jadi mak guard bos selama 7 taun

22. sekarang suka berblogging walau tau bukan dpt hasil beribu2 pun..tapi dah jadi mcm ketagih sgt...dulu kawan2 dssjune suka berforum di myuitm, lepas tu sama2 kami pindah ke fotopages...mmg time tu pun ketagih la jugak...lepas tu skrg ni kekal lama skit ke blog...tak tau la mentor aku tu nak ajak 'pindah' ke mana plak lepas ni.....ada ura2 ajak aku ke fb...tapi aku kurang berkenan...

23. masa zaman sekolah xde bf (caye tak?) serius talk aku takmo walau...eheh takmo teruskan nanti kata perasan xsudah2 lagi...zaman itm..ramai bf (dah star nak berbf)...tapi benar2 jatuh cinta tu...mmg nan ada time tu...hingga la akhir sem kot...alalalallalallalalaa

24. sayang kepada yang menyayangi diri ini....insyaAllah

opsss terlebih sudahhh

huhh lega...dari jam 8 pagi aku buat mende ni

so skrg spt biasa...

kena la passing kan? mcm tak reti2 plak

so ai nak pass ke

1. kakchik

2. lya

3. Siti - yang ku sayang

4. zue annaleeya

5. mamalieyna

6. frodo baggins

7. shifa -ntahhapehapentah

uish jenuh plak nak letak 23 org..penat pk dohhhh...setakat ini la..

buat ye keje sekolah tersebut...

19 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

16. suka membaca walau tak pandai buat ayat bahasa

aku tak percaya yang ni...sebab dulu ko suka nengok entry yg ada gambar jek..nipu betul

LYaFRINA said...

kih..kih..kih.. kene jugok tu!!!
eyhh.. k lya lain?? kan syok sendirian berhad plok.. hehehehehehe..

suka berSOSIAL ... KITA SERUPA!!!!!!

TAPI Y +VE LA KAN...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

belajar main piano yer kak?
lagu dangdut 1
hehhehehe

ardinihumaira said...

hehe... tag sampai 23 orang memang jenuh kak.. penat nak menglinkkan orang tu semua.. letak 2.3 je la kak. ;p


Alexa Traffic Rank terbaru untuk blog dni

mamalieyna said...

huwaaarg..asya pun kenakan tag ni tuk eina ke..Izan dh tag kita la..tp tetap kena jwb 23 je kan, not 23x2 kan..hehe..okeh2x..will be.. ^_^

*pujian tuk diri sndiri, harus..baru confident sket kan ..^_^

~aSHa~ said...

izan --> eheheh aku suka baca harian metro alalallala

~aSHa~ said...

lya --> mu la tu..jgn nak ngelat ok..ini kerja sekolah

~aSHa~ said...

yani --> dangdut..alamakkkkkkkkkkkk susah nye...ehehehehhee

~aSHa~ said...

dni --> eh lupa plak akak nak tag kamu...tadi mcm ingat masa jam 8 pagi..tapi bila taip slow2..ingatan pun slow

~aSHa~ said...

mamalieyna --> ha kalo 23x2 pun lagi bagus...yupp puji tu penting..ehehehehehhe kalo idak sape lagi nak puji kalo bukan diri sendiri

.:fyzz:. said...

jelita lagi rupawan malahan tempawan..wey jelita tuh universal...kata pujangga dn pakar kecantikan jelita kekal selamanya sebb cantik luar dn dalam..

its compliment to you..sbb hg ada kedua2 nya..(psst dh puji2 nih post la kepok leko ganu ke..kepok gate ke..heheheheh

~aSHa~ said...

fyzz --> duit aku transfer tuk rahsuah puji2 tu terima ke belum? sila cek..baru je transfer ni.. rm8347.55 sen, cukp tak?

alyyani said...

masa sy sekolah pun takde bf sebab sekolah convent takde lelaki :)

.:fyzz:. said...

hahahaha ..cukp2 lebih dari cukup..next pujian..em em...walaupun header gunung tuh nmpk cm foto kamera kodak..tp so klasik n ada kecantikan luar biasa...i like it..(tuko la jibah..plis..

..nOj.. said...

terlalu byk ayat ayat perasan disitu. muntah la aku gini gaye. mengom tul la. tp yg ko ckp ko suka membaca tu aku pun sama cam izan. tak caye langsung

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

noj...kan kan...ayat perasan dia wajib ada weii...trademark tu...hahaha...berguni2 aku muntah ni...

~aSHa~ said...

actly aku nak dgr ayat2 muntah korang la ni..ahahaha keji mengeji + jeles tu aku tau mmg ada terpahat dlm diri..takpe takpe..aku sabar dikeji dan dipuji...;p

zue @ annaleeya said...

olohhhh... byk kene buat tuh... 23 ker 2 atau 3 jerk???? heheh...

kene ambik mase sket eh sha... fenat ahkak nak pk nih... huhu..

en_me said...

rajinnyer wat TAG.. ehehe