Thursday, May 13, 2010

Wasiat Harus Dilaksanakan....

dah lama aku dpt wasiat ni...dari 3 org (kalo aku tertinggal sori babe)
1) epul
2) miemiey
3) nOj

kaya aku ni beb...bagi lembu...harus aku jinak2 kannye...supaya 3 ekor tu dpt bersenggama
dan dpt melahirkan zuriat2 yg banyak...dapat aku JUAL (bizness aje aku pk)
so aku takmo turunkan wasiat ni..aku mahu perkembangkan nya...

1.Thank & link the person that gave you the cik Cow (JGN LUPA COPY PIC)
- the big thanx to 3 org kawan aku di atas tu....kayo aku babe

2. bg balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active or 7 paling takactive..hahaha
- wajib ke agenda ni...mcm wajib kan....tapi aku takmo..dah namanye wasiat
harus la aku jaga 'amanah' ni babe...so aku nak mereka2 3 ekor (sekor jantan, 2 betina) tu berjinak2, berkenalan lebih rapat...buat la hubungan apa pun, janji sah --2 betina aku bg ko tu...lepas tu korang beranak ramai2 tau....nanti leh aku jual plak anak2 korang....ok lembu? (ini perbualan aku dgn lembu...so korang jgn amik tau sgt...)
3. bagi tau dorng ni yg dorng dapat wasiat dari orng kaya kg sepening lalat
- tak yah tak yah...sbb aku mau jaga AMANAH ni
4. cerita3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv
--soklan ni ada kena mengena dgn lembu ke? aku plak tanya balik, ok ok aku jawab la....SELALU ye? jap pk..
a. kalo tgk adamaya...selalunya time break aku cuci berak anak, tiime tu la dia nak berak..nape tak time cite mayadam ke...ini nak jugak taim adamaya..ciskek tul
b. mengemas....aku mmg gitu..time break je mmg tak break pun...(sbb tu kadang2 aku geram dgn channel 411 - 413 sbb takde break langsung...)
c. korek hidung (eh ini bukan keje aku...ini org lain...sambil goyang2 kaki lak tu....huhhhhhhh)
5-Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan
pelik? makanan pun ada pelik ke? adoiyai la soklan...lari tul dari lembu dah ni...
a. ikan patin (pelik jugak la kan...sbb aku makan sorang2, laki aku tak makan..so kalo org tgk JADI PELIK la kan)
b. roti + milo
c. nasi yg tgh mendidih tu...(dulu masa kecik2..mak aku bagi nasi yg tgh mendidih tu...dah lembut skit...dia amik letak dlm mangkuk, then letak susu skit...best tau babe..cuba la rasa...nasi ni ada fungsi kebaikan nye tau..aku lupa ttg artikel tu)
6-cuba bg tau brp orng dah kawan anda kat FACEBOOK
uish berapa org ye...tlg tgk kan...sbb skrg tak dpt nak bukak facebook...aku pun lupa dah ada kawan ke tak aku ni.....ahahahhaa

7-paberet soalan ni.....camner korng berjumpa spouse korang or pakwe or makwe...
langsung lari dari cerita lembu....ni nak tanya mcmane jumpa lembu sekali ke? ehehehhehehehe
episod 1 : aku jumpa dia semasa intebiu...dia time tu jadi urusetia...soklan pertama keluar dari aku......aku tanya dia 'nampak tak pakcik sy', dia jawab 'tak nampak', then lepas tu dia tanya la bla bla lagi....dari mana la, itu ini la kan.....tapi lepas pada tu tak la berhubungan terus....sbb aku dah ada BOIPREN...ehehehee
episod 2 : time lapor diri....kaki aku ada luka skit...(kasut baru kan)...dan aku jumpa dia la dia sbg urusetia...aku takde la rasa apa2 pun kat dia...(sbb dia tak hensem mana dan menarik perhatian pun pada aku time tu...bila dah kawin dgn aku baru nampak hensem banyak...eheheheheh)...aku tanya dia...mana nak cari handiplus...dia kata ada kedai kat bawah..tapi dia kata dia akan tlg carikan tuk aku....tapi tak dpt pung......cis last2 aku cari sendiri
episod 3 : lepas lapor diri pun takde berhubungan pun..tapi dah JODOH kan...aku lapor diri kali ke3 yakni terus ke jabatan...aku ditempatkan di bahagian sama dgn nya...time tu ada pegawai tu tanya...antara korang ni sape nak duduk kat bahagian ni (time tu aku ada 4 org lapor diri)....dan pegawai tu tanya sorang2....'u dulu keje mana, apa pengalaman'....then tak lama tu dia pilih aku....tapi laki aku ckp kan kan kan nenek kan.......time aku bukak pintu tu mula2 ke bahagian tu...terus ke MEJA dia..pintu bertentangan dgn meja dia...aku tak pasan dia..dia pasan aku...dan dia ckp gini...masa aku melangkah masuk time lapor diri ni la dia dah rasa ada 'CHEMISTRY' btw us.......(xtau la ini ayat mengayat ke kan...setakat ni xde lagi aku dgr dia ckp ke org lain)
so kalo dah JODOH...elak la mcmane pun.....tak kemana juaaaaa....(aku pernah nak apply ke oversea....tapi ada je halangan time tu.....so mmg jodoh aku kat bahagian dgn dia, SEKARANG pun walau kami pernah berkeje lain jabatan pada tahun2 sudah....last2 setempat kembali)
ok abis suda kewajipan aku menjaga lembu dan bercerita serba sedikit sambil gembala kan lembu...sampai sudah aku tak paham pesal lembu dgn tv la, dgn facebook la, dgn spouse la,maybe ada maksud tersirat kot...kita pk positif ye

5 comments:

ardinihumaira said...

rasa chemistry tu yang best kan kak :)

Epul Azimi said...

tima kasih kak,panjang cerita ttg spouse tu........hehehe

~aSHa~ said...

dni --> rasa tu tak bleh dijual beli

~aSHa~ said...

epul --> akak pun tak sangka dari cerita lembu leh bercerita ttg spouse plak..mcm leh buat entry lain plak..ahahaa

..nOj.. said...

aku rase cite yg kt bwh tu lebih panjang dr badan lembu kt atas tu

10 Amalan Berpantang Yang Patut Buat Tetapi Semakin Di Abaikan. Mama Wajib Baca Ya! 12

Sebaik sahaja anda selepas bersalin, anda akan melalui fasa pemulihan diri selepas melahirkan bayi. Tempoh ini amat penting untuk mengekalk...

Labels