Friday, June 4, 2010

ha JANGAN BERJIMAK????????

jgn gelabah ye bagi yg dah kawin2 tu...ehehhe baca dulu betul²Masa Berjimak

Sabda Rasullah s. a. w. "Wahai Ali! Peliharalah wasiatku ini sebagaimana aku telah memeliharanya dari Jibril a. s"

1. Jangan berjimak di bawah pohon kayu yang berbuah. Jika Allah mengurniakan anak ia akan menjadi seorang tukang sebat atau ketua yang bengis.

2. Jangan berjimak antara azan dan iqmah. Jika Allah mengurniakan anak ia akan menjadi seorang yang suka menumpahkan darah.

3. Jangan berjimak jika isteri sedang hamil melainkan kedua-dua berwuduk. Jika Allah mengurniakan anak ia akan menjadi seorang yang buta hati dan bakhil tangan.

4. Jangan berjimak pada pertengahan nifsu syaban. Jika Allah mengurniakan anak ia akan mempunyai tanda pada yang jelek pada muka dan rambutnya.

5. Jangan berjimak pada akhir bulan (tinggal 2 hari). Jika dikurniakan anak ia akan menjadi seorang yang suka meminta - minta.

6. Jangan berjimak semasa syahwat terhadap saudara perempuan (adik ipar) Jika Allah mengurniakan anak ia akan menjadi penolong dan pembantu kepada orang yang zalim, pada tanganya membuat kebinasaan kepada banyak manusia.

7. Jangan berjimak dengan isterimu di atas loteng. Jika Allah mengurniakan anak, nanti anak itu menjadi seorang munafiq, pelampau yang melewati batas.

8. Jangan berjimak dengan isterimu pada malam kamu hendak keluar bermusafir. Jika Allah mengurniakan anak ia akan membelanjakan harta pada jalan yang tidak haq.

9. Jangan berjimak dengan isterimu bila kamu keluar bermusafir dalam tempoh tiga hari tiga malam. Jika Allah mengurniakan anak ia akan menjadi pembantu kepada setiap orang yang zalim.

10. Jangan berjimak dengan isterimu pada awal malam (sebelum isyak) Jika Allah mengurniakan anak ia akan menjadi seorang yang ahli sihir, sunglap dan menghendaki dunia daripada akhirat.


kalo nak tau bila boleh dan sesuai KLIK SINI

eheheh pis?

6 comments:

MRS. K said...

takut jugak baca ni

Ena said...

thanks 4 sharing..

kene bg en. hubby baca nie.. heheh..

Fieza79 said...

thanks for info...
pakat2 bgtau en hubby msg2 sal info neh..!

..nOj.. said...

ek?
sius tak tau

~aSHa~ said...

Mrs.k --> jgn takut..pandai la mr.k buat nanti...allallalala

ena --> print out baca ye

fieza79 --> meh pakat2 ramai bgtau en. hubby ..jgn gelojoh tak ikut hari...

nOj --> yg tak tau kita kasi tau....

Apiq Putra said...

mmg betul la hari jumaat penghulu segala hari.
tp rugi weekend bukan hari jumaat,sabtu.

klau weekend jumaat,
ramai la ank2 yg lahir masyur,alim dan warak