Friday, June 25, 2010

Ilusi Optik, sgt menarik mengukur stress

Gambar-gambar ini dipergunakan untuk mengetahui level stress yang dapat ditangani seseorang. Semakin perlahan pergerakan gambarnya, semakin baik kemampuan seseorang mengatasi stress.
Seorang guru mengatakan “saya merasa gambarnya bergerak tetapi perlahan, seperti bernafas”. Seorang kriminal yang pernah di test mengatakan gambar-gambar tersebut berputar sangat cepat. Seorang usia lanjut dan anak-anak mengatakan gambatnya tidak bergerak. Gambar-gambar ini tidak ada yang animasi, semua adalah gambar statis.




8 comments:

~anna&anuar~ said...

slow jekkkk... tapi naik bpinar mate negok kakkkk... haiiihhh...

~aSHa~ said...

anna --> mmg berpinar...sakit mata...tapi kena fokus

cintahati said...

eyemore plizz!!hehe..

mantap lah..!!

~aSHa~ said...

cintahati...leh pinar mata kan...ehehe

Farah Shafiqah said...

wah, gerak2...

kalau tak gerak pulak apa maksudnya?

~aSHa~ said...

farah, nti sy terangkan...dlm entry lain ye

ardinihumaira said...

hehe... yang gambo 2nd tu best tgk nampak gerak laju. yang 1st tu slow je

Nurzairul Isma said...

sis, gamba yg atas sy nmpk tak gerak, gamba no. 2 nmpk gerak perlahan..