Friday, June 4, 2010

Kempen "Jom Ramai² Sebarkan Gambar Ini Supaya Akhirnya Mak Bapak Yang Buang Bayi Ini Akan Terlihat Juga Perbuatan Mereka"


Kempen "Jom Ramai² Sebarkan Gambar Ini Supaya Akhirnya Mak Bapak Yang Buang Bayi Ini Akan Terlihat Juga Perbuatan Mereka"


aku bukan sesape nak menghukum sesape...
tapi aku insan biasa yang punyai perasaan
cuma orang yang tak berperasaan sahaja yang tergamak berlaku begini...
eh kalo org takde perasaan dinamakan MANUSIA ke?
berita ini dah tersebar di dada dada akhbar tempatan..
katanya bayi ini dicampakkan dari kereta semasa hujan lebat...
tak tau la manusia jenis apa...eh silap..manusia ke perbuatan mcm tu?
bayi ini pastinya akan menjadi kupu2 syurga yang paling indah di syurga...
kalo la dicampak nya bayi ini dalam keadaan masih bernyawa..
maknanya???????????????????
bayi ini menangis2 seorang diri...kesejukan dan sebagainya..hingga dia meninggal seperti dia menangis keterlaluan sakit dan seumpamanya..

gambar terakhir ni lagi la...sedih nye..
kepada org yang nak buang2 anak..
aku nasihatkan la (nak nasihat pun tak guna...tapi bagi tips skit ye...ceh)
korang 'campak' la anak2 yg korang tanak tu
a. rumah kebajikan
b. rumah anak yatim
c. di masjid atau surau tapi dekat2 time org nak solat, kalo mlm2 ....sejuk budak tu...letak la dekat2 subuh ke, ptg dekat asar ke...nanti ada org jumpa..pandai la org yg berhati mulia tu buat mcmane..
d. letak di depan rumah org yg ada penghuni (jgn rumah org yg blk kg seminggu,sian budak tu lapar ke, kena gigit binatang ke....)
e. letak di balai polis..
f. letak di pejabat...tapi letak tu dlm jam 7.45 pagi sedang2 elok ar, jgn 7.45 PETANG lak..aku tampor kang kalo tau..
g. letak di rumah jiran..konon2 tumpang sekejap..tapi ko nak tinggal kan terus..tinggalkan la....pandai la dia adu ke balai polis..
h. lg senang letak di depan rumah mak ayah korang (tapi make sure meke ada time tu...lepas tu ko buat2 la bodoh yg ko tak tau sape punye bayi tu...untung2 ko jaga sendiri...)
ok dah...byk dah pilihan tmpt yg aku rasa ok la skit...dari kejadian spt di atas tu....itu binawe namanye...


aku dpt kempen ini dari blog tersebut:
mari sebarkan...

18 comments:

..nOj.. said...

terima kasih kerana bagi tips ini. ygpaling bawah tu paling bagus kan

cikmin said...

ya'allah..luluh hati tengok gambar ni!

zue @ annaleeya said...

haah sha... yg letak dpn umah mak bapak sdiri tuh yg paling best...

hokeyyy.... akak akan kempen abis-abisan....

Dayung Serian said...

menitis air mata nengok mayat baby tu..tergamak buang anak sendiri.

zue @ annaleeya said...

sha, mtk izin copy gamba tuh eh!!! nak sebarkan nih.... grammmm tahap gaban dah ni...

kakchik said...

sebak dada kakchik tengok gambar2 tu. Allahu Akbar! apa nak jadi dengan orang kita? hakikatnya perbuatan mereka ni terlalu sukar utk jiwa spt kakchik nak maafkan. itupun kalau mereka insat dan taubat. belum tentu kakchik boleh terima. ya Allah...

~aSHa~ said...

nOj --> nti ko letak anak ko depan umah ko sendiri ye..nnti lakiko jumpa...dia bawak masuk dlm umah

~aSHa~ said...

cikmin --> hati ibu je dpt merasai kesakitan bayi itu

~aSHa~ said...

zue--> copy copy...sy tak kisah..kita sebarkan biar mak pak budak tu ternampak

~aSHa~ said...

dayung serian --> hati kita masih ada perasaan suci murni...yg buat ni takde hati..mati hati... hati beku

~aSHa~ said...

kakchik --> rasanye kalo kita dpt tau siapa yg buat..kita campak dia dari tingkat 17....eh tinggi sgt tu..natni terus mati..dari tingkat 5 ke..biar dia jatuh sakit dulu...seksa dulu..itu pun belum cukup puas rasanye hati kita nak blas dendam

juelee said...

menitik air mata baca huhuhu...

rhapsody LiN said...

gila btul diorg ni...

aren said...

ya Allah..kat mana ni??

Fifi Rahmat said...

eee. kenapalah kejam diorg neh

sarah shafie said...

ksiannya tgk baby tu....ape slah dia.

MaryamJamilah said...

Ya Allah.. kesiannye. takde otak manusia sekarang ni. kurang pendidikan agaknye. eh bukan. pendidikan cukup. iman tak kuat.. kawen la cepat2 kalo galok sgt. hish.. thanks eh share.
-----
I Won 4 Tickets - Toy Story 3D

SuRayA^i. said...

T_T
mak bapak dia ni mungkin ade otak tp xde akal agknye..