Wednesday, June 23, 2010

Malam Tadi Aku Di Balai Polis

Malam tadi setelah aku menahan marah sambil ketar2 tangan....(serius aku tahan marah sgt2...)...setelah aku tak sabar...setelah melampau2 budak yg aku anggap spt adik...meng sms aku secara bertubi2...

akhirnya aku telah report ke Balai Polis...

kes apa?

dia ugut aku, maki aku, ckp kasar dgn aku, sibuk perihal rumahtangga aku...sudah melanggar etika hak asasi keperibadian manusia yang bukan popular dan bukan public figure...so takde hak nak amik tahu aku ada kat umah ke atau aku ada kat dlm kawasan pejabat ke....

so selepas itu, Polis pangey budak2 mangkuk tu datang ke Balai Polis...

tahu kecut....

jadi lepas ni, kalo kete aku pancit tgh jalan ke, kedai aku terbakar atau org lempar sumthing ke.....dah tau siapa motif.....

jgn ingat aku reply sms elok2....ko leh terusan ganggu hidup aku dan maki2 aku..

aku cite kat org sini...budak tu kata aku ni 'sombong, gile pangkat..'

tergelak org sini....dia kata kalo nak kata asha sombong, gile pangkat....ehehehee sah sah la tanya org yg salah atau org yg iri hati atau org yg tak dpt peluk aku (ada laki gampang gatai nak lalu dekat2 dgn tetek aku..rasa nk lempang je satu hari nti) dah la tu siap ckp sian laki aku dpt aku....lagi la akak2 kat sini gelak...

arghhh lepas ni aku nak letak jawatan sbg pen. ketua koir ar.....(takde aku nak offer diri...cis..dah lama aku offer org lain konduk koir...mmg dah lamaaaaaaaaaaaa aku offfffferrrrrrrrrrrr)

dan agaknye letak jawatan sbg bendahari kelab jabatan (jwtn ni dilantik semasa aku xde dlm meeting pungggggggggg, tapi pesal nama aku ada...tapi aku redhaaaaa amik tugasannnnnnnnn)

owh mesti anda terpinga2 kan...aku bercerita hal apa...tak boleh aku cerita lebih detail..tapi kes ni bukan melibatkan hal kawan pejabat...org luar...

polis dah bagi surat untuk bawak ke mahkamah kalo aku mahu buat...,

sekian...

arghhhhhh legaaaa

19 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

siusss...aku tak paham citer...

..nOj.. said...

aku juga tidak paham. sila cite bg org paham la weh

ardinihumaira said...

rasakan beliau.. huhu.. memang dni tak paham tapi dapat selami sikit2.. nak kaco orang je tak de keja la budak2 tu.. debush debik debuk dni tolong babap

Kujie said...

cukup sekadar apa yg nak dikongsi... mesti tenangkan lepas dah buat report.

harap pengacau tu insaf

Ain said...

siapa la yang dengki dan busuk hati tue....

hopefully takde la sampai membahayakan keselamatan sha sekeluarga....

take care....

*Miss Geli^ said...

korang ni seme selow sangat la..
kan gdah report pasal lelaki yang langgar tetet dia tu..

kan gdah?

@juera said...

lerr..ape kes plak kak?sape plak tu wahi ngat kaco umohtangga akak tu?sape ngat yg brani kate g2 kt akak ni?ish ape maslhnya nie..hmm

CT said...

kita x phm la...:)

LYaFRINA said...

ISHHH.. DASYAT SHA.. SMPAI G2 SKALI.. ERMMM.. NK TANYA BYK.. TP XRETI NK TNYA.. XPELA.. MINTAK2 ORG2 TU SEMUA SEDOR DIRI JE LA.. UDAH2 LA NK MEMAKI HAMUN K.. APE K.. NK JELES MJELES K...

Ieda Al-Habsyi said...

tak paham la kak...uhuhu! tapi kalo dah buat polis report mesti kes berat neh

Shifa said...

mesti budak2 psycho ni.. buat org bengang sampai jd kes polis..

Mama AqiL said...

knp plak ni ziedah..sampai g report bagai..apap2pun jaga diri dan keluarga ko yea..

umilia said...

bagus gidah..psni ade gangguan dr org2 itam tu ko report je polis lg..bia dorg tau..ingt kite pmpuan yg lemah lembut ni lemah segala2 nye ke..hampeh tul..

zue @ annaleeya said...

akak pon tak bape paham citer sha nih.. apepon sabo byk2 eh...

.:fyzz:. said...

kah kah kah hnya misgeli yg phm..
wey pelanggaran tetet tuh leh di bawa ke mahkamah la..

ok ok back to seriyes zone..aku pun tarak pham apa itu cerita...

Zana said...

tak paham...tp moga2 semua selamat...

{ e'mie } said...

aku tak faham ni zidah..kenaper dier orang marah sangat kat ko..setahu aku..n sekenal aku ngan ko..ko bukan jenis yang macam tu..ko jenis yang kuat keje..n nak capai sesuatu tu dengan usaha sendiri..salah ker menonjolkan diri kerana usaha sendiri...?

gina marna said...

wohhhh....dasat nii...ai kene wat edisi siasat la gini...hmmm...huuuuu ;)

~aSHa~ said...

;)