Tuesday, June 22, 2010

Sesi Geledah Rumah Member

owh dah lama saya berhenti buat edisi suka suki mengeledah rumah orang tanpa diminta tanpa dirayu dan tanpa izin...ehehhehe
arini aku nak share tentang seorang sahabat blogger ni..walau tidak berapa aktif...tapi dia tetap cuba meluangkan masa untuk memberi sepatah dua kata di blognya...
dia menggunakan tagline
(aku pun tak paham maksud disitu...sbb aku yg tau kehidupan berhentinya bila mati....mungkin dia membawa maksud tersirat disebalik kata2nya itu)
di dalam blognye banyak diceritakan tentang dirinya, anaknya, suaminya, rumahnya, familynya jugak rakan ofisnya..
kadang² dia pun suka bergosip tentang artis...layanzzzzzzz.....
dia ni boleh dikategorikan sahabat bagi aku...susah senang banyak bersama...teringat zaman itm, kawan2 selalu paw stok makanan dia yang nenek dia bekalkan...almari dia penuh stok makanan dulu...tapi dia tu kurus maintain cun je...makan toksah ckp la tahap mana...
kami pernah sama2 kongsi susah....seperti : aku pernah share beli air tin dengan dia...dia ada 80 sen, aku ada 20 sen saat itu, tapi kami nak jugak minum air tin tu.....ehehe mcm pasangan lesi plak kami time tu...eheheheeh...
sekarang dia sudah berbadan dua untuk kali ketiga...jom la berkunjung ke rumahnya....
harap dengan kunjungan anda ke 'rumah' beliau dapat membantu dia...
mana tau ada rezeki dia dpt cheque dari nuffnang sebelum bersalin dan dpt la dia membuat persediaan untuk anak ketiga....
byk nak guna duit ni time bersalin ni....

24 comments:

..nOj.. said...

aku pun tak paham tagline dia tu. mungkin tuan punye badan boleh buat sesi pengenalan. silakan

mamalieyna said...

uuih baguih betul la asya ni..mempromosikan blog kengkawan ye,,^_^...kawan dh lama kenal yee..bagus3x..^_^

zue @ annaleeya said...

owhhh... sesi menggeledah lagi yer??? bagus tuh... rajin...!!

Fieza79 said...

sesi geledah lg...bagus siap promosi blog kengkawan..!

Ain said...

sejak bila pandai geledah ni sha...

akak tak tau pun....hehehe

jappp, nak gi terjah sana jap ya....

@juera said...

owh ingt btol2 menggeledah umah org td..ekeke..rupenye umah blog ek..good2 siap de sesi geledah lg..klah abg femes gitu..ekeke

~aSHa~ said...

nOj --> sila roger tuan umah..dia bukan sedar tu apa aku buat ni...

~aSHa~ said...

mamalieyna --> membantu yg rasa patut di bantu....kalo dah femes rasanye org tu la bantu sy kot..ahahahahahaha

~aSHa~ said...

zue --> belum abis lagi ni....tgu next plak ye..

~aSHa~ said...

fieza ---> sunyi blog dia...bantu mana yg leh dibantu..blog femes xyah bantu...org tu bantu sy kot...ehehe

~aSHa~ said...

ain --> owh akak dah beberapa blog dah sy buat...tapi tak la hari2 dan tak la byk kali sehari...ehehhee

~aSHa~ said...

@juera ---> nak gak geledah umah kawan2 yg dekat tak lama lagi...ehehe siap sedia ye..buat air sirap

LYaFRINA said...

waa.. bestnyer.. bila nk geledah rumah lya plok?? aper la nk di cari kat rumah i ni... kalo u nk k rumah i.. u nak geledah kat mana?? ruang tamu?? bilik air?? dapur.. ishh..ishh.dh mengarut ni.. hehehheeh

ok..nak p pecah rumah kawan sha tu.. hehhehehee

~aSHa~ said...

lya --> yu dah agak glamer...segan ai blog yg kerdil nak geledah blogger pemes mcm yu...yu ramai teman....letak je entry...berpuluh org terjah...ehehe..

ai nak tlg teman yg blog slow2 skit...bukan dia tu slow..tapi perjalanan tu slow skit..so dia la lak kena rajin usahakan selebihnya kan? tul tak emie wei

Epul Azimi said...

bleh buat group ni kak,kwn2 bloger ramai ni............

tagline yg tuan tanah sendrik je yg paham.......hehehe

~aSHa~ said...

epul --> dik masing2 ada blog dik..nti kalo buat group rebut plak duit nuff..masing2 mata duitan mereka tu dik...bahaya...ehehhee

LYaFRINA said...

wahhh.. mana ader glemer..
biasa2 je sha.. bgus gak tu.. mperkenalkn blog2 baru.. agar lbih dikenali.. act.. lbh ramai teman kan...

LYaFRINA said...

owhh.. sebut pasl buat group tu x dbenarkan.. sbb aritu nuff pernah bg amaran buat y buat group ni..kalo x silap.. eyhh..mmg betul la sha.

.:fyzz:. said...

owh emie sahabat tatkala jaman uitm di hati..
wah femes la emie pasnih..hari tuh ko menerjah blog aku ..kali nih emie lak..bagus la hg jidah..

pepun emie ttp maintain...kecik molek..dari dulu hingga kini..

@juera said...

nnti jemput2 la datang menggeledah..cewaahh!siap bg greenlite lg..ekeke..air sirap siap!!hihi

Frodo Baggins said...

mgkin maksud beliau
kehidupan yg tiada hentinya
sebelum mati kot. hohohoho

semoga selamat tuk ibu n baby nti.



>>____<<

::Mamalyna:: said...

hehehe...bila nak datang umah aku nie... aku dah bentang sejadah dah...heheh

~aSHa~ said...

bentang sejadah? tu mcm suh aku solat je...

{ e'mie } said...

tq zidah..hehehe..aku ni dah dua hari takder lekrik kat pej..susah skit nak berblogging..uhukss..aku terharu sebenarnya..takper..aku akan cuba yang terbaik untuk blog aku..smoga tuhan balas kebaikan ko..n aku tau..ko memang baik sokmo kat aku..tq...