Tindakan Individu yang mengalami stress;

1) Menunjuk reaksi perasaan – mudah marah, agresif, kecewa, hampa, suka-duka bersilih ganti
2) Gemar menyindiri
3) Mengalami gangguan fikiran – kesukaran memahami perkara baru
4) Sukar membuat keputusan @ menyelesaikan masalah
5) Kurang kreativiti
6) Pelupa
7) Mengalami perubahan perlakuan – sukar hendak tidur
8) Merokok (owh rupanye ramai org stress di dunia ni..lepas makan je aku tgk ramai yg 'stress'...sbb ramai yg suka hisap rokok selepas makan...makan pun stress...bangang...amik sebijik perkataan bangang tuk perokok, sbb ai mmg benci kpd perokok...sape yg smokers tu..nak maki aku dipersilakan...sbb mmg word tu sesuwei tuk anda..)
9) Makan berlebihan @ tiada selera makan
10) Lewat melakukan sesuatu
11) Berubah perlakuan memandu


(aku nak letak label 'luahan' kat sini..bukan 'pengkongsian ilmu'..sbb buat entry dlm keadaan emo kepada perokok yang tidak menghormati org sekeliling...tgk la nanti...aku MAKI terus je org merokok di kedai2 makan...tanpa segan silu aku nak kata 'boleh tak jangan merokok disini, ini bukan kedai awk, kalo kedai awk pun..lepas ni saya akan ajak kawan2 jgn datang makan disini...boleh?')

ai dpt info ni dari blog dia : sekian...tima kaceh...

Comments

en_me said…
stress kanns.. ehehe

timekaseh singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ittewww..
..nOj.. said…
ko blaja ngan bapak aku. dia mmg pakar dlm mensound perokok di kedai makan ni. hehehe dia memang selamba je sound org kalo smoking kt kedai mkn tau. seperti 'xnmpk ke org tgh mkn' atau 'bodo punye budak'.

kan dulu aku penah cite, ktorg sampai segan nk pg mkn ngan dia. dia siap ajak tukar meja tau kalo org merokok seblah meja ktorg. wpun ktorg seme tgh mkn, angkut la nasik2 seme. huhuh
~aSHa~ said…
en me --> jgn stress kan org kan...
~aSHa~ said…
nOj ---> biar betik apak ko sebegitu sekali..tak tau plak aku wei..tak pernah ko story mory glory kat aku pung...lepas ni aku nak sound je kan...bukan aku salah..mereka yg bersalah...

Popular posts from this blog

PETUA UNTUK MENEGANGKAN PAYUDARA @ TETEK...

Senarai Hotel Sekitar Kemaman / Chukai Terengganu

Eziclean 3 Beradik dan Testimoni