Friday, July 16, 2010

Ada satu perkara berat aku nak cerita pasal Lya....

benda ni rasa berat nak bagitau kat kawan2 bloggers....
tapi rasa nak kongsi dengan korang semua supaya korang tau sejauh mana Lya sekarang...
Buat pengetahuan korang...mata lya sebelah kanan dah rabun yang agak teruk..mean lebih kurang ala-ala tak nampak sangat dah.....akibat sawan yang datang dalam beberapa hari yang lalu....efek nye urat2 mata lya la...sian nye...kalo korang tgk dia pegang henpon di blog kak ain, actly dia tak nampak pun apa yg ada kat screen tu...
byk aku dpt sms dari dia yg kebanyakkan nye tak paham apa yang ingin disampai dan diberitahu...sbb ayatnye sangat2 berterabur...saya rasa sbb dia tak tau perkataan apa dah yang dia taip..
dan no password. no id yg dia bagi kat saya dan kawan dia zati pun salah...
so kami tak dpt nak bukak dan update blog beliau..
semoga sumbangan anda dapat memberi peluang kepada Lya menerima rawatan susulan yang dah lama dia nak buat..cuma kewangan sahaja yang belum mencukupi...
penyakit lya salah satunya adalah komplikasi jantung..actly dia banyak sangat sakit...
tapi saya tak pandai nak ceritakan dalam bentuk saintifiknya...

17 comments:

MRS. K said...

sian lya.. blog kak ain tu ape?

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hurmm...moga lya tabah menghadapinya...dan moga beliau cepat sembuh...

..nOj.. said...

moga ade penawar penyakit lya. sian dia

Asz said...

salam ... terima kasih kerana update ttg Lya ... sya sgt2 terkejut & sedih bila tau pasal hal Lya ... teruskan update pasal Lya ye ... moga Lya tabah & kuat serta cepat sembuh ...

Fieza79 said...

ishh...kesian nya Lya...aduhai sedih rasa...

alyyani said...

yaAllah, keadaan makin membimbangkan. ada sedikit sumbangan utk lya ye ikhlas dari saya :)

Rizziela said...

sedihnya dengar berita tentang lya ni..

~aSHa~ said...

thanks to all..

Ena said...

YA Allah..
Kesiannya kat Lya..
TErasa bertambah sedih pulak..
Moga diringankan beban & ujian yg ditanggung oleh Lya..

kella said...

ya Allah.. tak sanggup nak baca ni semua.. bulu roma dah berdiri! sebak..:(
terima kasih atas perkembangan terkini lya ini..
sama-sama kita semua berdoa untuk Lya..
"Ya Allah.. kau ringankanlah beban sakit untuk hambaMu ini.."

miemiey said...

sudah jatuh ditimpa tangga...
moga lya tabah dan mmg sedih dan sebak...tak leh nak kata apa dlm fikiran mimi hanya sedih dan bersimpati kepada lya
diharap sumbagan ikhlas kita nnti dapat membantu lya...

{ e'mie } said...

ya Allah zidah..besar nyer dugaan dier..lya memang sakit dari kecik ker macam mana zidah?

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

Ya ampun sha,
kesiannyer Lya.. ptt lama die x apdet, rupenye de khabar duka. InsyaAllah, akan cuba bantu.. semoga Lya cpt sembuh sprt. sediakala, amin!!!

mamalieyna said...

Ya Allah..besarnya dugaan Lya..rasa nak nangis pulak mlm2 ni..hope dpt la dia jalani rawatan yg sepatutnya..sedih plk kwn kita ditimpa musibah macam tu..YaAllah..moga dia cekal & kuatkan hati..

ardinihumaira said...

moga dia diberi peluang untuk sembuh kak.. aminnn...

Ain said...

besarnya dugaan yang lya perlu tempuh....

sakit datang bertimpa-timpa....

ya allah kau ringankanlah penderitaanya....

sha, akak link n3 ni ya...

E.d.Y said...

kesiannya..moga cepat sembuh...