Thursday, July 15, 2010

Bagaimana Kalau Suami Mati Kemalangan Dengan Perempuan Lain???

malam tadi tgk drama Bonda jam 7.40 - 8.05 malam di channel 106.
berpuasa kan..kena on kan channel tu..
kalo idak time gitu channel 411 dah kot...
haih cepat benor nak tgk cerita yg tayang tetek ye??
eh sudah melalut..sebelum lebih melalut keterlaluan...hamba nak berstory mory in the morning glory ni...yg tadi adalah selingan sahaja ye..
ok berbalik kepada tajuk di atas
BAGAIMANA KALAU SUAMI MATI KEMALANGAN DENGAN PEREMPUAN LAIN??
pesal plak aku tiba2 tanya hal begitu..owh sbbnye semasa aku drama tgk Bonda di Channel 106 jam 7.40 petang smlm tu.....ada ia mengisahkan seorang isteri mendapat berita kemalangan suaminya...sedih? sure la sedih....Safura sebagai isteri tu...dan dalam drama tu pun namanye Safura
Safura pergi ke hospital setelah mendengar berita kematian si suaminya.
Tapi apa yang mengejutkan adalah bukan seorang mayat yg ada tapi 2 mayat yang ada
yang sorang lagi tu adalah seorang perempuan..
owh bertambah nangis Safura..bertambah esak tangisan si Safura...
kalo tadi dia nangis sob sob sob sob
kini telah bertukar...'uwaaaaaaaaaaaa mak lang, ada perempuan semasa kemalangan!!!!'
☻♥
owh dia tak meraung sebegitu..itukan channel 106,mesti la meraung dlm nada masih menjaga adab orang Islam lagi, korang bayangkan Safura berlakun menangis dan sebut perkataan di bawah
'mak lang, ada perempuan bersama abang semasa kemalangan'
uwaaaaa nangis nye bertambah hiba.....sopan la skit kan...
diringkas kan cerita...seorang Polis datang,
membawa berita bahawa wanita yang mati bersama suaminya adalah Isterinya..
wah kalo tadi start dengan sob sob sob menangis, lepas tu jadi uwaaaaaaa
so korang pk la sendiri...bila Polis tu cakap itu adalah ISTERI SUAMINYA....bererti MADUnya..
ehehe kalo aku nak nangis ke?
aku terus blaaa kot...dengar je dengan prempuan lain selain dari mahramnya terus aku angkat kaki dan blah je
owh ye...ini mmg aku dah cakap dengan laki aku pada tahun 2007 lagi..
kalo la kejadian 'seperti di atas' dan tiba2 sahaja ada perempuan (tanpa diberitahu awal2)
memang aku blaah je...takde nangis2 pun...
ehehe betul kan abang..ai ckp mcm tu dulu? begitu jugak insurans kan? takde maknanye aku nak kongsi dengan keluarga si perempuan itu....
zalim nye bini gini kan..(aku)
Zalim tak zalim...dari hati sakit nak uruskan mayat dan buat2 IKHLAS..
tapi dlm hati bermakian bertubi2 ...baik toksah...
terkejut wei terkejut..takde intro apa..tiba2 ada madu...beranak 3 plak tu
owh tgu sambungan nye malam ini...Safura tidak menguruskan jenazah madunye ye, tak tau siapa yg uruskan....tapi dia diamanahkan menjaga anak madu Safura 3 orang dan tinggal sebumbung dengan Safura beserta 3 anaknya jugak
KALAU KORANG RASANYE MACAMANE NAK HADAPI?????
adakah
a)uruskan sahaja kedua2 jenazah,
b) jaga anak2 peninggalan madu hasil buah cinta cintun dengan laki korang?
c) korang blah mcm aku jugak..eheheh (jahat tul yg ni jgn tiru okeh...)
d) buat2 baik uruskan jenazah depan mentua kan...buat la korang ni wanita hebat yg tabah kan, mesti lagi dipuji disanjung malah nanti harta dituruni kan
e) seikhlas nya menguruskan jenazah, redha ke atas suami dan menjaga anak2 tiri itu
kalo nak redha tu boleh..tapi bertahun gamaknye kot nak pujuk diri,

32 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

lum pernah imagine lagi sampai gitu...

~anna&anuar~ said...

sesungguhnye, jauh di sudut hati ni dah seikhlasnye akan memilih E.. ni jwpn hasil bertapa dgn bonda sebelum kawen dlu... 'redha dgn segala yg ditetapkanNya, pasti selamat dunia n akhiratmu nak'......'baik bonda'....

*Miss Geli^ said...

gile jauh imaginasi!!

takmo pikir ah!

~aSHa~ said...

izan --> ehehee takut ye..takut mati ke takut madu..uhuhu kami mmg suka borak2 sampai soal kematian ni...

~aSHa~ said...

miss geli --> soal mati kena la pk, imaginasi selepas mati takde pk ke? walau bukan berkenaan kes di atas?

~aSHa~ said...

anna --> wah mulia nye hati kamu dik...yg ni kena tabah betul2....

dlm cite tu pun Safura ni seorang yg tabah..tapi dia tak uruskan pun jenazah madunye...

dia pun dlm dilema nak jaga anak2 tiri...tapi tgk gezet tuk sedutan akan dtg..dia jaga jugak...

Rizziela said...

Tak pernah terfikir sampai jauh mcm tu.. kalau saya yg berada dalam situasi mcm ni..x tau la apa yg jadi..asyik pengsan bangun.pengsan

~aSHa~ said...

Rizziela --> ehehehe ramai tak pk lg sampai gitu rupanye...

Magrib said...

erm... gua laki... kalo gua jadi pompuan, n ade kat tmpat safura tu... gua urus jenazah tu.. sbb fardu kifayah... (kite waris depa) pastu, anak2 tu... gua bagi nenek depa yg jage... ah... 1 hal pulak kot nk basuh berak depa tu..

~aSHa~ said...

magrib --> ehehehe urus jenazah suami ok lagi...tapi madunye? ehhee

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

kalau akak, jenazah suami akak uruskan.. jenazah "madu" biar keluarga dia uruskan..

tentang anak2 "madu" biarlah family "madu" tu yang bela.. anak2 tu mesti ada datuk nenek, mak sedara, pak sedara mereka sendiri.. bukan tak mo bela, tp daripada kita bela, tp kita sakit hati, kita cederakan budak tu, kita pun dah kurang waras sebab asyik marah2 dan sedih.. baik serahkan pada keluarga2 mereka ajer.. sekian terima kasih

Echa said...

kita tunggu je sambungan citer ni ... senang.. harini memacam nak pikir... heheehehehe

~aSHa~ said...

cik puan mimi --> ermm bagus jugak cadangan kamu tu..

~aSHa~ said...

echa --> ehehe ni sorang lagi takut dgn soalan ye..uhuhuhuhu ala ce try imagine..uhuhu

eiffel said...

wey, giler takot dw kalo cm neh....klo aku musti ckp..sanggop dia wt cmtuhhhhh!!!

klo jd kt aku,aku xley nk kata haper...MSTI ley jadik giler..

haku pown stuju ngan pn mimi..sblom kiter jadik lagih giler..


:my blog:

~aSHa~ said...

eiffel --> ehehhe betul2 akak pun leh jadi gile..kalo tiba2..tapi akka mmg tak kisah kalo diberitahu awal², 'sayang abg tumpangkan jamilah ni balik ke pejabat'

kalo terjadi apa² xde terkujat sgt kan...

ha ok tu kan...tapi jamilah tu bukan madu la...ehehehheee

A N A K - A N A K K U said...

hehehe xnk ckp memende nie kekadang satu doa, juz mintak di jauhkan drp kita semua.....but bila its happen tak taulah kan, ikut hati logik skrg, ikut asha gak kot blah bersama harta peninggalan dan anak²...tang bab anak tiri tue....kalau harta bnyk, jagalah, kalau harta skit antar g umah anak yatim jer...uwakakakakak jahat x???

~aSHa~ said...

Anak-Anakku --> eheheh jgn ikut...itu kata2 gurauan kasar sy dgn suami yg tak leh pakai..ehehehe..

owh cite Bonda tu kan..Safura tu miskin je...tak tau la tu dia jaga mcmane...dah jadi 6 org tiba2...

jom sama2 kita tgk..

..nOj.. said...

aku komen entry lain la ye. tata

~aSHa~ said...

nOj --> aku tau ko redha kan..eheheheh mcm aku tak kenal ko tu..

Kniedaz said...

wah..tak sanggup nak jaga anak2 diorang..bagi je family belah madu..dah amik husband kita senyap2 bila dah mati nak susahkan kita plak? no way...oppss ter'emo' plak..kehkeh

~aSHa~ said...

kniedaz --> eheheh asha pun leh emo kalo tiba2 kan...takde intro apa bagai...ehehee

Zura said...

fuhh...dasat kes nie...take time lah nk back to normal...bab anak2 tiri tue, xkose deh nk jaga..suruhlah makcik2 dia jaga...hehehe...

Zura said...

kak...nti bg add n no phone tau...z2007_jc@yahoo.com.my....

~aSHa~ said...

zura --> ehehehe dasat ni..jom saksikan mlm ni sambungannya

fikaryna said...

alamak..beratnya situasi..x tau cukup kuat camane kalau hadapi kes macam kat atas..

mgkin x buat apa2 kot..huhu..( lagi kejam..hehe..)

Nurzairul Isma said...

herrmmm entah la kan.. klu jwpn E bermakna kite redha la kan..?? klu redha pun, hati dah terluka...anak2 tiri? huh.. bagi je la kat nenek diorg...ade aku kesah..??

SuRayA^i. said...

ala xd astro!!! T_T

Ain said...

citer best nie....

nak tengok jugak la.....

sha, dah dapat akaun lya nanti sms akak ya....

kita bantu sedaya yang mungkin...

Shifa said...

tgk gak cite ni semalam.. kalo shifa, uruskan jela jenazah dorang tu.. tp bab anak2 tu, tgk pada gazet akan dtg, cam kurang hajar.. baik xyah bela.. hantar rumah anak yatim.. safura tu pun dh mmg idup susah..

~aSHa~ said...

ermm jom tgklagi arini..

lemangcute@chah said...

fuhh..complicated nak komen.. hmm.. tak pe la.. nak bawak diri gi oversea je lah.. bawak anak2 kanding lemang jer.. selamat tinggal m'sia.. maleh aku nak pikior.. (lebih kurang jawapan c lah nie..) hehehe