Wednesday, July 14, 2010

Bila Berpuasa Fikiran, Mulut dan hati pun kena turut berpuasa...

hari ini insyaAllah puasa lagi...ehehehe ini la dia terhegeh2 nak puasa..dah syaaban ni wei kak...baru terhegeh2.....dugaan dan cobaan byk sgt sebelum2 ni...iman ni tak terdaya melawannya....


so oleh kerana arini puasa lagi, rasanye blog pun kena puasa la...dari mengutuk, mengumpat artis2....mengutuk pasukan bola sepak, jaja gambo memey tak pakai tudung ke......ternampak lurah dendam ke...so stop stop buat masa sekarang...

kurang nanti pahala puasa yang dihajati.....

aku kena belajar insaf betul2 ni,..kang mulut je kata ikhlas itu bagai.....tapi hati tak...kutuk belakang..apa cerita...uhuhuhuhuhu

ok udah udah..byk sgt membebel..kalo berpuasa kan kena kurangkan bercakap...aku menaip ni sambil bercakap tau...alalalalla...


pemberitahuan : kalo aku bergosip sana sini tu mean aku tak pose la ye..

25 comments:

Ena said...

heheheh..

patut la n3 kurang jek.. puasa rupanya..

tapi kan asha.. tabiat mengumpat ke citer pasal artis bagai tu tak puasa pun tak perlu buat pun ok gak kan!.. lalala..

maisarah said...

ena --> betul betul betul..eheheheh...secara tak langsung dan tanpa sedar rupanye kita menyebarkan gambo yg tak tutup aurat kan? ehehehhhe thanx ena..tapi sha pun ada buat jugak..uhuhuhuhu bila pose ni tersedar skit kot...

miemiey said...

selamat berpuasa ye asha...kl boleh sebenrnya bukan time pose je kena kurgkan mengumpat tapi hari2 biasa pun perlu..tapi tu laa kita ni selalu tewas degn dugaan ..kl tak mulut yg suka mengata..tapi kadang2dlm hati kita ni ada je tut...tut....miemiey pon macam tu gak...huhuhuh...pose lom abih lagik nie...

Echa said...

skang orang mengutuk.. mengata... menaip je wei... dok citer hal orang pun guna keyboard...

fikaryna said...

okeh..x mo kurangkan pose pahala asha..hehe..

..nOj.. said...

heheh selamat berpuasa. aku tgh berlatih gak ni. baru 3 jam. hahah

~aSHa~ said...

ena, maisarah tu sama dgn asha ye..

mamalieyna said...

hehe...semoga selamat puasa kita hari ni ye..^_^..taip pun kira kategori berckp ke..hehe..kurangkan menaip! =P

~aSHa~ said...

miemiey --> itula...mengumpat tu mcm habitat plak tuk pompuan..ehehehheehe

~aSHa~ said...

echa --> mesti gunakan hati dan emosi tuk menaip kan..ehehhee

~aSHa~ said...

ryna --> tq

~aSHa~ said...

nOj --> ingat 3 jam...tapi takpe sekurangnye anda berusaha

~aSHa~ said...

mamalieyna --> menaip tu bercakap versi alam maya kot

zue @ annaleeya said...

menaip pon kira mengumpat eh??? jgn menaip ari nih.. melainkan taip keje opis jer... hehehe!!!

*Miss Geli^ said...

3 jam je noja??huh, dah sampai asar pun bantai meggi tomyam!!

wei, kalu dah puasa, memang jaga itu semua la..
sama gak kalu claim diri sendiri dah berubah, kena jaga jugak..jgn duk gigit daging sedara sendiri..paham tak??
aku pun tak paham tau!

Kniedaz said...

selamat berpuasa cik asha... ^_^

Nurzairul Isma said...

selamat berpuasa sis... hehehe..

~aSHa~ said...

zue --> ehehe dikira jugak kot..sbb itukan dari hati..hati berkata2..

~aSHa~ said...

miss geli --> ehehe harap2 noja sampai hajatnye berpuasa..

yg note bawah tu salah entry kot..ahahaha...nak aku copy paste ke blog dia ke?

~aSHa~ said...

kniedaz --> tq (",)

~aSHa~ said...

nurzairul isma --> tq dik (",)

{ e'mie } said...

ko puasa lagi ker zidah..ahakss..aku dah abis ganti..ari tuh tinggal 3 hari ajer..coz aku kena minum air gula..ambik darah..tu yang tak puasa..kalau ikut penuh jerk..tahun ni pun macam takleh penuh gak..mesti kena minum air gula lagi..takperlah..untuk bebi, aku ikutkan ajer...

{ e'mie } said...

ko puasa lagi ker zidah..ahakss..aku dah abis ganti..ari tuh tinggal 3 hari ajer..coz aku kena minum air gula..ambik darah..tu yang tak puasa..kalau ikut penuh jerk..tahun ni pun macam takleh penuh gak..mesti kena minum air gula lagi..takperlah..untuk bebi, aku ikutkan ajer...

sI tEDI said...

he he he

tulis yg baik2 je

~aSHa~ said...

emie --> yg puasa.


tedi..--> tgh try nak tulis baik2 ni...tapi tiba2 tadi org ajak mengumpat lak..mcm terpaksa dgr sbb isi nye tersentap...