Wednesday, July 28, 2010

Hampir setiap hari diminta ke sini..











suka benar mereka ni mencuci kereta..kalo arini dah cuci kereta...esok lusa kalo lalu je depan pusat cucian kereta ini..pasti la di rayu rayu
'mama nak jirus, ...........nak jirus'
nak jirus tu mean nak basuh kereta la..maksud jirus tu sebab mamat bangla tu time cucian pertama..semasa dia jirus2 ke body kereta..saje la dia layan budak2 ni..konon2 jirus2 la ke muka mereka..suka sgt la mereka disakat begitu..
dialog di atas adalah KEDUA-DUA ye...
seminggu rasanye ada la 3 kali ke pusat ini..
untuk maklumat lebih lanjut mengenai pusat cucian kereta itu..lihat DISINI
disitu ada dinyatakan berapa lama masa diambil, berapa bayaran, dan jam berapa di buka..

31 comments:

ardinihumaira said...

wahhh bagus perkhidmatan tempat cuci kete tu sampai budak2 rindu... hehe.. bagus sies ni :)

~asha~ said...

dni --> ehehe rindu mat bangla kot..haishhhhh mintak dijauhkan...

ibu amirul said...

hehehe.... anak2 ain pun sama gak... hari-hari nak suh basuh kete kat tempat tu... tiap2 hari lalu kat tempat tu... tapi kat temerloh ni baru rm3...

ibu amirul said...

hehehe.... anak2 ain pun sama gak... hari-hari nak suh basuh kete kat tempat tu... tiap2 hari lalu kat tempat tu... tapi kat temerloh ni baru rm3...

~anna&anuar~ said...

jgn lupe jimat kak... konseeeeppp..

*Miss Geli^ said...

wei, ritu aku antar diksu pun aku tengok ini pusat cucian keta..rm4 jek pun..tapi ramai gile beratur

~asha~ said...

ibu amirul --> eh org tloh ke? la sama la kita...dulu kat sini rm2..skrg dah jadi RM4....tetap...luar sahaja...

~asha~ said...

anna --> dgn anak2 takde istilah jimat dah..kalo kedai cd..kena paw dgn cd dora atau oltramen..kena beli tuk kedua2 tau..alahai..sib baik dua anak..kalo empat? jenuh byk gak la..

..nOj.. said...

miss geli, yg kt kontan ni pun sama. kemain lama la nk beratur nunggu. sbb tu aku malas kesane. skang ni ade baru punye mau bukak, tul2 kt simpang umh aku. tp dgr cite ade masalah ngan jba. lambat lg la nmpknye nk bukak tu. kete aku pun lambat lg nk bersih. hahah

~asha~ said...

miss geli --> mmg ramai..rm4 tu luar sahaja...kalo nasib baik..masuk2 terus tak sampai seminit turn kita..sbb cepat dia cuci..ramai pekerja lgpun...vakuum pun cepat..dlm 10 minit je..

~asha~ said...

nOj --> cyclon jugak ke jah? wah semakin maju..dulu aku tanya pekerja2 tu...siapa tokey..ada yg ckp melayu...aku tanya lain hari lak..dia ckp cina dari penang..tapi yg pasti tokey nye dari penang...alahai jap melayu jap cina...pening ai..tapi meraka ckp2...ari2 tokey melayu dtg..cek duit..

Ena said...

ena & anak2 tak pernah pulak ngikut p cuci kereta.. huhu..

kemain seronok lg dua beradik tu yeh!..;D

~asha~ said...

ena --> try la bau ke yg automatik ni..sure budak2 suka..ehehehe..
eh tapi ada gak sy dgr..ada budak nangis takut nak masuk kat dlm mesin tu...

fazRul said...

tgk mdm1 & mdm2 nie..tringat tyme masa dak2..sama camni..cuma tbalik akak sulung..bulat no 2..

masa kecik mmg rapat lar..cayunk dia dekat bulat..biler dah besar asyik kena buli jer...;(

LYaFRINA said...

asya suka gak dtg sini.. mmg mamat suka buat mcm simbah2 muka2.. tu y budak2 suka.. lagi suka masuk part y ada bulu2 tu.. trs tduduk diam asya..

skrang lama dh x dtg sini.. sbb fain lbh suka bsh manual.. tp tula lmbt sikit.. satu g sbb kes kete adik ipar fain tercalar hbis lps masuk part y bulu2 tu.. kebetulan nk terkena... nk buat camnerkan..

~asha~ said...

fazrul aka bulat ---> ehehehe biasa la tu kakak buli adik....ehehe kalo adik mewah dgn nuff..lagi di paw oleh kakak..eheheh

akak ni kakak tau kat umah

~asha~ said...

lya --> itu la budak2 suka sbb mat bangla tu suka main2 dgn budak2...tu yg budak2 lagi galak nak cuci kete..alahai...bankrap jadinye..sib baik dlm 3 kali je seminggu..

lya, ada dgr jugak org kete tercalar..tapi asha ok lagi takat ni..ke asha tak pasan ek? ehehhee

SuRayA^i. said...

msti sbb ade mamat bangla yg ramah tu, so ank2 sis pun suke nk g ctu..hehe

~asha~ said...

suraya --> itu la dik..tapi riso gak akak ni..ahahah bila beso nanti akak tak ajak dah ke situ..kompem..

Fieza79 said...

kemain sonok bdk2 tu lg g tmpt jirus kete....

siap promote tmpt tu lg...da komisen ke..hehee

~asha~ said...

Fieza --> ehehe komisen takde...kena pujuk rayu dgn mat bangla tu suh polish lagi ada la..bosan tul kalo tiap kali dtg...asyik la suh polish..malas tul layan bab tu..

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hehehe...tolong jirus keta aku sekali..

aku rasa kan, ko yang rindu kat mat bangla tu kut...tu jadikan anak sebagai alasan...cehhh

Nurzairul Isma said...

bersih la kete.. hari-hari anak-anak ajak gi cuci kete.. hehehe..

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

murahnya asha, kalau kat sini mana dapat Rm4..

sI tEDI said...

mesra alamlah staff dia budak2 pun suka

~aSHa~ said...

izan --> ko paham je kan perasaan jiwa raga aku...ahahaha...siut tul..nti aku amik gambo dia khas tuk tatapan ko ye

~aSHa~ said...

isma --> dan hari2 dia pijak kusyen dgn kasut..mmg kotor la jadinye..puas dah tu marah jgn pijak jgn pijak..yg abg nye dah mendengar kata..yg si adik...eheheh malas teruskan kata2..tak baik mengata anak sendiri..ehehe

~aSHa~ said...

cik puan mimi --> ermm mmg murah...dan mmg ramai org setiap hari..bape ratus bijik kete la yg dia cuci...kalo kat sini yg cuci manual tu...mahal la..dlm 8-10..ikut tmpt..

~aSHa~ said...

si Tedi ---> itu yg galak nak cuci hari2..suka agaknye acah2 disimbah air tu..

cheqna said...

nasib r kak eh..ganu tak dop pat basuh otometik ni

Ain said...

rindu nak tengok anak2 sha nie...

dah lama takde citer pasal sorang berdua kan...

psst, mesti keta sha berkilat setiap hari kan...

hehehe...