Sunday, July 25, 2010

Saman yg bertimbun2 tidak dibayar...

mlm semalam masa jalan² blog...aku ternampak entry INI
sebelum tu kebetulan aku pun tgh cek...
so rasa nak tjk gak ttg saman ni..supaya cik abe nampak skit..ahaha kan leily...
kalo dia (leily) ada 1 saman speed, tapi atas nama aku plak ada 4..huhhu
alahai dah nasib..sbb kete yg satu tu atas nama aku..uwaaaaaaaaa
aku tak bawak selaju gitu....
kepada pembawa kereta ini dengan laju², sila2 la jelaskan ye...aritu dah buat permohonan pengurangan..sekali cek..dah takde dah kurang2 tu...dlm tempoh tu je kot dia kasi can kurang bayar....

alahai byk nye hutang plak tiba2..ahahahahaha...tak syok plak jadinye..
jom cek saman sendiri di SINI

25 comments:

kakchik said...

salam asha. nak buat camna... kenalah bayar jugak kan. kakchik pun tak cek lagi. setakat ni surat saman tak pernah sampai tp tak taulah.

miemiey said...

ALAHAI BYAKNYA SAMAN...NNTI NAK RENEW ROTAX BOLEH KE SAMAN BYAK SHA....

ADUH..RIBU2 GAK TU..NAK TRY SEMAK SAMAN HUBBY ADA KE TAK...

Ena said...

maaaaaaaaaaiaahhh!!
banyak nye saman..
kami ygsesekali kena saman ni pun pening gak nakbayar.. ini pulak sampai ribuan..a deihh!!

~aSHa~ said...

kakchik --> surat saman tak pernah sampai ni..ehehe tak tau la sampai umah lama ke apa kat putrajaya...sbb dah buat surat tuko alamat ke semua jbtn atau bank berkenaan..ehehe...alahai..kena bayo tak pasal2...

~aSHa~ said...

miemiey --> ehehe setakat beberapa tahun ni lepas lagi..tahun depan tak tau la...dia ada tempoh jarak 5 tahun kot..kalo lebih 5 tahun tak leh renew...uhuhuhu bertangguh2 nak bayar ni la akibatnye..time ada duit..lupa yg byk saman..ehehehe...

~aSHa~ said...

ena --> ehehe tu la ena..time kena sekali tu...tak terlintas nak bayo terus..ahahaa...skrg ternganga nak bayo ni....sob sob..time ada duit kelupaaan ada hutang saman...alahai....kalo pg shoping raya kan best...

ermmm nampaknye kena start slow slow la bayo saman

mamalieyna said...

uhhu..byk tuu...tu yg tak best kete kita org len bwk ni..kena saman, nama kita lak yg appear kan..tp seb baik la en suami sndiri ye asha..hoho..

pssstt asha tanya psl template blog eina tu eh, eina guna yg sedia ada kt blogspot tu jer..yg simple punya parten, asha try lah!

Fieza79 said...

takot lak nk check...dr tau lg bek taktau...nnt fenin kepla dk pikir..hehehh..

Zura said...

hihihi...bayar saman...tp xbest jgak kan xde saman...nti bile cek cm kosong...bosan je...kihkihkih...

~aSHa~ said...

mamalieyna --> ehehe dan nasib baik tak kena tangkap lagi sbb tak byr saman..

~aSHa~ said...

fieza79 ---> ehehe bleh lak gitu..try je

~aSHa~ said...

zura --> erk ada jugak yg jenis gini..ni mesti jenis duit terlebih2 ni..sila byrkan saman2 tu..ehehee

Sharinginfoz said...

bawa kereta hati2 jangan terkantoi sudah le

..nOj.. said...

bykkkkk tu. aku dh cek aku punye. nanti aku wat entry tersebut

~aSHa~ said...

sharinginfoz --> ehehee tima kaceh atas doa itu..

~aSHa~ said...

nOj --> ehehee byk ke saman sejak ada lesen?

Kujie said...

tak moh check...takut
sbb tau mesti sangkut punya..hehe

~aSHa~ said...

kujie ---> ehehe

E.d.Y said...

sikit tu..datuk K ngan tok ti ada dekat 100 saman..huhu

SuRayA^i. said...

@_@
kalo sy mnanges gk sis tgk saman tu~~~

ibu amirul said...

TQ ASHA, SEBABKAN ENTRY ASHA PASAL SAMAN NI, DAN DAN SAYA TERUS CHECK, AMIK KAU, TIGA SAMAN POLIS. HUHUHU

~aSHa~ said...

eDY --> Tok Ti org jutawan..mende tu remeh bagi dia..ehehee

~aSHa~ said...

suraya --> ehehe akak tertangis..gelak je la mampu ni..ehehee

~aSHa~ said...

ibu amirul --> u r welkem...3 saman tu byk gak tu...jom sama2 kita jelaskan slow slow..

eh pe plak sha yg jelaskan..kalo nak jelaskan yg bab parking tu je..ehehehe itu mmg sy salah..

{ e'mie } said...

alahai zidah oooiii..banyaknyer saman aku n laki aku..cecah rm2k..mampuih....