Sunday, August 29, 2010

Bagi aku Lagu Raya ni Penting Jugak

bagi aku yang takde la kemaruk sgt dengar musik ni....tapi time2 gini rasanye lagu raya tu penting jugak untuk menaikkan semangat perasaan berkobar..begitu jugak pasukan bola ke apa ke..mesti nak ada lagu kan kan kan nenek kan?

(ye aku tau....mengaji, tadarus dan tarawikh tu LAGI penting.... )

selain lagu ada lagi beberapa perkara yang boleh menaikkan semangat raya seperti shopping baju raya, kuih muih raya, kemas mengemas rumah, main bunga api, merian buluh, bakar lemang di malam hari dan pelbagai lagi la...kat kampung aku, malam2 kami berborak sampai jam 2-3 pagi, kami adik beradik jarang jumpa, sekali juma macam2 la yang nak dikongsikan di malam raya sesambil bakar lemang atau kemas rumah...

jadi korang suka aktiviti yang mana???/ aku suka shopping....ehehehehe tapi pitih kurang, gediks

21 comments:

Ain said...

akak pun ternanti-nanti lagu raya keluar kat radio taim bulan puasa....

baru terasa kemeriahannya nak sambut raya kan....

~aSHa~ said...

ain --> tu la kak...semakin dekat nak raya....kalo dgr lagu sure...leh nangis2 rindu kat kampung....eheheh...

kak tlg camne leh jadi garisan2 ni......alahaiiiii

LIPISLADY said...

Assalamualaikum,
lama mak cik tak singgah sini,
apa khabar?
Raya balik kampung ke?

cheqna said...

kak eh
strike dok tutup ke??
<>
wat gitu dop???

cheqna said...

maksud cheqna <>

cheqna said...

aikkk..bakpe jadi gitu????

Sharinginfoz said...

lagu raya sangat penting baru ada suasana raya kan

Hidup seorang blogger

Sitisifir10 said...

hoho...dah terstrike semua....pernah jd pada saya jugak...pd entry terakhir tu, cuba igt kt mana last sekali strike, kemudian cancel kan strike tu...insya ALLAh menjadi...

ardinihumaira said...

aktiviti malam raya iaitu mengiron baju dan tudung raya tu palingbest... cam tak asabo2 nak bergaya besok pagi hehe

~aSHa~ said...

Lipislady --> hi makcik..kabar baik..sy balik tloh...kalo kesempatan sy jalan ke lipis ye walau anak makcik tak ajak sy ehehehe..

~aSHa~ said...

cheqna --> dik buat dik..tapi tah mende tak tau la smlm..arini akak cuba buat strikehough tuk beberapa words tapi cannot la plak...ntah mana pg nye...aniwei thanx ye

~aSHa~ said...

sharinginfoz --> tu la pasal...lagu ni leh naik semangat rupanye

~aSHa~ said...

sitisifir10 --> kak jadi kak...tq..sy delete balik..taip mula...ehehhee

~aSHa~ said...

dni ---> iron mengiron ni selalunye adik akak jadi mangsa keadaan ehehehe..tapi sambil iron tu pun leh borak2 kan..

E.d.Y said...

lagu raya dolu2 gak yang best..lagu baru2 ni entahla..xboleh masuk sngt...

shoping best, tp bila duit dah tinggal sikit, mula la garu kepala..hehe

Nurzairul Isma said...

ye..lagu raye penting sbb setaun sekali je leh dgr... lagi2.., bile dgr lagu raye baru la semangat nk raye kan...

..nOj.. said...

heheh bengom ko neh. aku tak ajak lg la. skang aku ajak. WEI RAYE NANTI MEH DTG UMH AKU EK. :p

aku dh lama tak bukak radio kete. kt opis plak memang takde spiker. ntah ngape tetiba ati rase benci nk bukak radio n dengar lagu. sbb lagu skang byk sgt carut2 dan tah hape2 mende yg takde pekdah langsung.

tapi skang ni aku dh bwk spiker pg opis. semata2 nk dgr lagu raye je. best dgr lagu raye ni. mmg dtg semangat RAYE tau

umilia said...

tul2..aku suke dgr lagu2 ry tp yg lame2 nye..yg br2 nye tak suke..pstu dpt bkumpul adik badik borak2 smpai pg pun best..tp thn ni masing2 ry umh metua dlu..ry ke3 br jmpa sume..hm...

mamalieyna said...

ooooh setiap kali nk raya mesti terkenang arwah ayah..dedulu, suka la dpt bakar lemang manyak2 depan umah, sbb ayah jd ketua..skrg..takde dah..semua anak2 pompuan je, adik ada la sorang lelaki..buat ketupat je..

tp part paling best, berkumpul beramai2 sembang2 sampai, 2,3 pgi..masak sama2...tapiii...sejak kawen ni..takde la berkesempatan sgt sbb masing2 ada turn, balik umah mertua..hohoho..

*pepun soping paling no1..hehe..

relevan said...

Sungguh terasa syahdu bila terdengar lagu dendang Perantau nyanyian P Ramlee..

.:fyzz:. said...

aku suka lagu2 evergreen..lagu2 skang yg best cam lagu datuk ct..sesuci lebaran..mamat..

owh ya tatkala dn waktu ini aku sedang dengar lagu raya di Pc kt pejabt aku nih hah..