Wednesday, August 4, 2010

Belanja tuk Sebulan 3 angka je?



masuk sekali je tapi tuk semua ke?


uhuhuhuhu...tuk entertain takde ke? entertain tu kira nafkah la kan? ehehe
tuk henbeg CR?????????????
inilah perkara wajib semasa dpt gaji...transfer duit, dan si isteri menguruskan yg urusan penting...
aku ni mmg rajin menguruskan bil bil di hujung bulan on time, tak suka tangguh²...
kalo harap mr.hUBby...dia boleh tlg...tapi bil yg dia dapat tu kena cari dulu la mana dia letak di ofisnye...ehehehhehee....
haishhhhhhhhh
wanita ni mmg penting rupanye dlm hidup suami..



25 comments:

..nOj.. said...

ceh. mmg la. urusan bil2 atau bayo2 mmg pompuan yg akan/kena buat. laki aku rase tak begitu teliti seperti kaum kte ni. heheh.

kalau 3 angka je nk uruskan hal family tetiap bulan, aku rase kte ni dh boleh enjoy dah wei. mungkin tetiap 4 bulan skali ke obersi

♥etiey erywan♥ said...

hehhe...duit...oo duit! sukanya kalo ada banyak duit!!!!!!!!!!! dik umah goyang kaki kan? hehe.. i follow u... tattata

mamalieyna said...

ya betul3x..si isteri mmg boleh dihrp utk urusan byr bil ni.sbb maybank2u ajer..^_^..eina sllu awal bulan =P

Ena said...

sama la.. tiap2 bulan hubby akan transfer duit utk bayar online semua bil2 termasuk duit umah & duit kete.. sbb kalo dier pegang duit katanya mesti terbabas.. jd dapat gaji je transfer terus.. so, kita kaum hawa kan terkenal dengan menteri kewangan! eh? tak gitu ker? eheheh

~aSHa~ said...

cik jah, 3 angka je camne nak pg bercuti..ngam2 tuk semua urusan2 tu je....uhukssssss.....selebihnya kena tgu dia dpt claim ceramah

~aSHa~ said...

etiey --> ehehe ai bekerja jugak.....tapi tuk kewajiban..wajib dia bayo..ehehee

~aSHa~ said...

mamalieyna --> mmg isteri2 je boleh diharap..tapi ada kes gak...suami yg boleh diharap..sbb bini tu tak reti nak bayo2....mahu secara online atau ke kaunter...tak reti...tau la camne kalo suaminya pg kan...kena byk belajar la dia..

~aSHa~ said...

ena --> setuju setuju...kaum hawa @ menteri kewangan dan perancang keluarga..ehehehehe...lagi satu pompuan ni ada je tempat dia simpan duit kan...time terdesak spt anak sakit ke...ada la duit yg disimpan dicelah sana sini...

Fieza79 said...

apa2 pon wanita lg teliti bab2 gini...hrp owg laki asik bertangguh kije nya...tu yg tak suka tu. knp ehh dorang ni...

umilia said...

eh..sume kat sini ckp isteri yg wat ek..aku tak la plak..laki aku yg uruskan sume bil2 kat umah..aku cume byr bil taska je sbb taska kat ofis aku...aku rs klu taska kat ofis dia mmg dia yg byr gak..hahahaha..bagus tak aku..eh..ke tak bagus..huhuhu..

Sharinginfoz said...

duit oo duit, cepat aja habis kan.....

Farazila said...

isk..klu sy plak jenis yg borosd....asyik minta ngan boipren jer..hihiihih....

x larat dah nk jaga sy nieh...tgk muka sy terus pening..hahhaha

eiffel said...

bak kata mak aku
duit ke men susah nk carik, tapi klo nk kuar..laju jerk cam air...



Teleblogger | Stay Back |
my blog
xchange ur link

*Miss Geli^ said...

bil bil sume laki aku setelkan..aku malas nak pegi bank, mahupun bukak maybank2u...

biar la dia setelkan..pakai duit dia...malas nak layan..hehheheh

.:fyzz:. said...

patut bil2 tuh urusan lelaki la..skang nih cam terbalik lak..sedarlah wahai lelaki di luar sana yg suh bini bayo kan bil2..

fazRul said...

yup..wanita mmg penting sgt2 dlm hidup sorg laki..ag2 seorang ibu..tnpa ibu, tiada kbahagiaan dlm keluarga tsebut sb ibu@isteri adalah kbahagiaan tersebut..kan..

peace!!

Linglung said...

brp 3 angka tu? 999? cukup la tu kot.. :p

sI tEDI said...

wah! transfer ek? ingat bagi tunai atas tangan?
ekekekekeke

~aSHa~ said...

skrg zaman canggih..bayar apa2 semua online..termasuk bayo nafkah..ehehehe

~aSHa~ said...

eh yg tedi je aku jawab ek...eheheeh kebetulan yg tu terakhir baca...linglung..hampir la 999..tapi bukan 999..ehehehe

Sanflower said...

HMMM.... betul tu kak... itu lah rutin san setiap bln... kalu srh dia byr jenuh la mncari bil... tp sib baik duit bil tu dia yg bg..he2..

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

bayar2 bil seme aku buat....hanya di ujung jari sahaja

~aSHa~ said...

sanflower + izan --> betul betul betul apa kamu kata...

kella said...

ish, betulla...
nak apply macamni jugakla!
hubby! let me handle plesszzz

:)

Ain said...

dulu sume bill hubby akak yang pergi bayar, tapi skrg ni dia transfer duit kat akak dan akak bayar guna maybank 2u....

jimat kos dan takyah nak beratur panjang....

hehehe...