Sunday, August 8, 2010

Dengan Klik Sahaja pada Facebook kita turut sama menjadi Pembunuh Orang Palestin di Gaza


Dah lama nak buat topik ni...tapi arini nekad nak buat jugak selepas berfikir berkali²'
untuk pengkongsian semua mana yg baik dan buruk..;)


sebelum itu baca di kedua2 link ini


link satu

link ke dua

(kedua-dua link ini dari blog ini)

kita semua tahu, facebook sentiasa support yahudi dari segi kewangan untuk membeli peluru yang membunuh saudara islam kita di palestin. Tidak rasa bersalahkan anda kerana terikut taktik yahudi untuk menghasilkan wang berbillion-billion melalui pengguna penggunanya..ye saya tahu...byk lagi produk2 hasil dari yahudi.....selagi boleh kita elakkan, elakkan la kot...kalo tak dpt jugak, sebab terpaksa menggunakannya..mungkin ia boleh dijadikan alasan untuk sebab yg munasabah...
aku setuju juga pendapat aizbatucampur yang telah dibuat dalam entrynye seperti DISINI
kata-katanye buat aku tertarik 'aiz fikir jangka masa panjang sehingga kita pula dibunuh.. How i know? Sebagai pemain chess, aiz tak pernah berfikir pendek.. kerana berfikir pendek hanya akan menemukan aiz kepada maut.. Checkmate.. So, aiz nak ajak u all berfikir lebih jauh dimana kita akan dibunuh.. Jika u all pemain chess, mesti u all faham strategi tersembunyi yahudi..'
ye hidup ini ibarat pemain chess, setiap langkah bersebab...bertujuan...dan berstrategi..
jangan la anggap aku memboikot facebook...atau mengajak uols sekali..
tapi sejak dari awal lagi (penglibatan aku sejak 2008)...aku mmg dpt rasa...facebook takde kebaikan sgt selain menghubungkan kawan2 lama dan baru....uhuhuhu kalo mau berhubung..byk lagi cara lain kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..........ini pendapat aku...
sekian terima kasih dan selamat berfacebook..

12 comments:

Sitisifir10 said...

Ya ALLAH....

Ena said...

Mcm tu ker..
Nasibbaik la ena sangat jarang bukan FB..
tapi arini tiba2 nak bukak pulak..
Alamak!!

Ain said...

sama cam ena, akak jarang bukak fb tapi terbukak pulak hari ni....

okeh, akak sign out skang jugak...

i hate israel!!!!

LYaFRINA said...

ye k sha..
nsib baik lya mmg bukan taksub dgn fb...
kdg2 j lya buka...

kalo g2..
kt mmg dimusnahkn secara senyap oleh yahudi..
JAHAT!!

ardinihumaira said...

sebenarnya sebab ni la dni tak bukak akaun FB.. dni pernah buat pada tahun 2008 dalam masa setengah bulan kot pastu tutup. tak ada hati dengan FB... tak tau kenapa. dan hingga sekarang tak pernah tergugat hati nak bukak FB. cuma login GB dengan FB deen. kebanyakan blogger tahu tentang FB milik israel. tapi yang tak blogging, majoritinya tak tahu FB ni milik israel. hanya tahu nak berseronok.. susah juga, kan. yahudi ni licik... tapi, sekarang mereka memang menag. bila tiba kekalahan diorang, tu tandanya kiamat hampir tiba... Allah Maha berkuasa...

~aSHa~ said...

ermm tu la..arini sy login gak..sbb nak tutup terus...puas godek..tak jumpa lagi....jumpa benda lain lak...uhuhuhuhu...

actly malaysia boleh wujudkan jaringan sendiri kalo betul2 care about this...tak perlu nak tumpang2 website yahudi untuk berhubung...apa kes..

TeacherNunu said...

salam
ada pendapat kata make use aje dengan facebook tu walau kita dah tahu tu yahudi nye.kita bukan wat ape ape.kita cuma cari kenalan..

sy berfesbuk sebab nak cr kwan lama..tapi bila dah ramai kata fb ni agenda yahudi, saya rasa mcm nak tutup aje fb ni..

..nOj.. said...

sebenarnye dia bukan menyumbang secara terus beli peluru ke hape ke, tapi seperti petronas yg malaysia ade, dia membayar cukai. mcm tu la jugak company facebook membayar cukai kepada israel. memang kena pikir la seme ni.

aku penah gak addict kepada fesbuk, tapi skang ni bukak pun 3-4 hari sekali. bukak sekadar nk tgk kalo ade kabo berita dr sedara mara aku yg duk jejauh (swak).

sekian.

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ye betul tu... hehe

Nasib baik memang dah tak buka langsung fb nih... memang tak minat pun... fuh, lega....

'NuReeN' said...

nureen mmg dh setahun x dibenarkan oleh husband utk buka FB.. rupanya mmg betol la crita nih!!..

mamalieyna said...

oooh camtu ke..herm...camna kalau nk tutup terus FB tu eh..ada FB tp jaraaaaaaaaang bukak!

{ e'mie } said...

nasib baik aku memang kurang gemar facebook...dek kerana paksaan rakan2 untuk suh update..baru aku update..kalau tak..usah ler...