Thursday, September 30, 2010

First Bike

~maaf kualiti gambar mmg agak kabur, kerana ini dari hset cap hayam je~
ini dikira first bike la, sbb yg lama2 tu khas tuk bawah umur 2 tahun
pis to all dulu...

look, sy dah ada basikal...

'papa, tlg bukak plastik tu......'
'papa tgh buat la ni..cuba sabar, papa tak masuk umah lagi nii'

esok nye..
kawan ada, dia pun mesti ada, kalo tidak...dia nak pinjam yang kawan dan tak reti2 nak pulang pulak...ahahhahaa

kalo abang danish (mdm1) ada, baby (mdm2) pun mesti kena ada, mana aci abg danish sorang je...baby pun nak main jugak (tak padan ke gegirl)

pis, kawan2 mama...tgk la basikal baby kaler pink tau

smile skit lagi, aunty noj nak tgk smile byk²
rasanye basikal ini adalah satu tahap ibu bapa kena beli bila anak2 semakin membesar..
kanan kiri depan belakang ada basikal...ye itu salah satu perkembangan perbelanjaan tahunan ye teman²....begini la kalo dah beranak pinak..
lepas ni tak tau apa lagi...
------------------------------------------
habis dah duit nuff aku, malah kena tambah duit sendiri...uhuhu
--------------------------
kelmarin, 28 September 2010, mdm1 satu melonjak gembira kerana dah pandai kayuh
(beroda 3 tapinye ye) ehehehehe balik je, dia bercerita dgn riang dah pandai kayuh basikal....


10 comments:

..nOj.. said...

fuhh fuhhh. akan tiba jugak saat ini nanti. anak2 jiran seme duk mengayuh beskal sebegini. daryn meski beskal beroda 3 yg pendek tu pun masih belum sampai kaki dia nk kayuh. jadik tempat dia main beskal adelah dlm pagar je buat masa skang ni

mamalieyna said...

hehe..semua ibubapa bakal melalui ini..^_^

cheqna said...

hahahhahaha
besh kan..
cheqna pernah ada gak basikal kecik2 dulu siap gaduh lagi ngan adik2 yang lain
ye la nak beli banyak2 kami bukan orang senang...

Fieza79 said...

huhuu dh melalui nya...beskal skrg pon kecik2 pon mahai nya mak aii..yg bgaji kecik ni jenuh la nk puas kan ati anak2...sbb tu tk leh beranak ramai..hahaa

suka la si kecik tu dpt kayuh beskal baru...

Nurzairul Isma said...

uii dah ade beskal yer... seronok la budak2 tu....

.:fyzz:. said...

..ada background kain batik mama gak tuh..heheh..wey zidah.aku rasa beskal danish sejibik cam kak pia nyer..yg baru beli baru2 nih..dpt duit raya...sebelum nih dh dua dh beskal dier..yg satu tuh under 1 thn kot...yg satu lagi lak..beli tak smpai sebulan lingkup..huhuu..akibatnya kena la beli yg baru..dh trend bebudak kasut beskal di anggap cool..heheh

Ena said...

tu la. kat umah ada 1 je.. skrg dok berebut pulak si adik tu.. sian.. nak p beli tapi bila ntahhh.. huhu

az rina a.k.a jaijina said...

eh, kalau cenggitu, kene beli lah beskal untuk si echa nnti..tp rumah kami ni jaranglah nak temu tanah, kalau dah naik rumah, mmg malas dah nak turun²..

Anonymous said...

lya just bli beskal y utk budak2 tu.. ingt birth asya nanti nk beli gk bike camni sbg hadiah.. tp itula.. blh k dia bwk.. dia tu kecik j...

asha mlm ni kul bape blh g?? insyallah kalo xde aral smpaila.. cz lya ni pon krg siht.. smlm kt rmh bos pon x pegi sbb x siht.. hrp2 mlm ni ok la.. nk pegi ptg, x smpt kot..

---> LYAfrina
x sign in ni.. xdok mood

ardinihumaira said...

teringat lak tengok beskal ni.. dni penah jatuh beskal masa kecik2 gni kak.. eksiden ngan adik dni pastu langgar pokok. sampai skang ado parut kat ketiak. miahaha... uuss ketiak ado parut. kena ranting pokok ;p