Wednesday, September 29, 2010

Menu Berbuka

ehehehe org dah sibuk tayang gambo makanan raya
aku sibuk letak gambar menu berbuka tempoh hari
(dah gambar lepas raya baru dapat upload..bapak ler lamanye)
aktiviti setiap tahun dah kot...bakar ayam


taraaa siap...leh makan dgn nasi ayam...ok tak? lain dari yg lain kan...

tak lupa buat la sampingan skit....jagung bakar...

anak2 aku ni gemar makan jagung...
dengan rakusnye

ha yg ni siap cop cop dah 2-3 bijik

dah kata pengemar jagung kan, untuk bubur jagung aku beli butir jagung yg kat kedai je...so senang..terus masak, tak yah nak sagat sagat dah.....lgpun sedap kunyah mcm ni
selepas siap agenda berbuka puasa
maka bersiap la untuk jemaah ke surau berdekatan...
mereka ni kalau time baik sangat...sampai baju nak serupa kemana2...
tu yg si abang mintak baby pakai baju sama dengan dia walau baju tu dah singkat...siap tlg pakaikan lagi...takut lambat nanti ditinggalkan...



abaikan keadaan di belakang tu...bulan puasa mmg selalu begitu tido di luar...lepas tu tak reti2 nak masuk ke dlm bilik bila pagi..ehehehhe aku logok kan sahaja...ala bulan puasa mana ada org dtg sgt...yg dtg aritu pun kawan ofis, berbuka sama2 je..time tu kemas la umah....ahahahaha

-------------------------------------------

walau dah lapuk, aku mau jugak taruk di blog....dulik apa orang kata hape kan....

15 comments:

cheqna said...

jagung??
memang besh...
lagi2 kalau jagung hibrid..kami kat sini pangil jagung handbrek...
=)

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

ni berbuka puasa ramadhan ke syawal ni...nak masuk zulkaedah dah ni...

eiffel said...

wah..bakar sndiri ayam tuh...


asl ayam tuh nampak cantik???mksdnyer kaler dia...


ni yg rasa nk mintak resepi dan tips membakar ayammm :P

Fieza79 said...

lapuk tak lapuk pon taruh aje la asha...apa kesah blog sniri..hehee

kalo ada bakar2 ayam je mesti ada gu dgn jagung bakar kan...wahhh sedap arr...

~aSHa~ said...

cheqna --> kalo bagi ganu..kami suka singgah beli jagung tepi jalan, buat hilangkan ngantuk pun boleh

~aSHa~ said...

izan --> ko anggap la ini berbuka pausa 6...ahahaha

~aSHa~ said...

eiffel --> ehehe byk rahsia ayam tu...rahsianye..rempah tu akak beli je..nanti2 akak tjk khas paket rempah tu...sbb mmg sedap dan ada kawan kat sini bertanya gak..resepinye..padahal beli sahaja...kalo terjumpa kedai, nama dia SOLEHAH

~aSHa~ said...

Fieza79 --> ehehe sesambil makan ayam diakhiri dgn jagung kan..

ardinihumaira said...

dni suka sangat bubur jagung. pastu jagung rebus. pergh ;D

mamalieyna said...

oooh lama tak pekena jagung bakar! best tu...

waaah sedondon di bln puasa..hehe..

~aSHa~ said...

dni dan mamalieyna --> ramai rupanye suka jagung...ermmm kalo bizness jagung ni mesti laku kan...ehehehheheeh

LYA m@m@ ASYA said...

sha.. kain mdm2 tu.. pakai tinggi sgt.. hehehee

Sharinginfoz said...

memang suka sangat ngan bubur jagung ni

Nurzairul Isma said...

ayam bakarrrr....sedapnye!

.:fyzz:. said...

hahhhaa..lawak la statement izan tuh jidah..aku pun konpius..aku dok ingt nih foto hg puasa 6 bulan syawal ka apa.rupanya di bulan ramdan...takpa la jidah..boh ja..apa kesah..nih blog hg..hehehe