Monday, September 20, 2010

Perkara Pertama Selepas Balik Bercuti Raya

Perkara pertama yang kena buat dulu arini adalah

'tgk surat2 masuk, faks² masuk, dan banyak lagi la yang nak masuk...yang keluar....belum lagi...kena tgu bos tgk baru leh keluarkan'

tapi sebelum tu ai makan dulu...tu yg penting....perut dah dam dum dam dah...mintak diisi...lalu nasi goreng + ayam goreng dijamah tanpa segan silu...walau bos ada dlm bilik...bilik pantry ai sekangkang kera je...so kalo bunyi telefon boleh melompat2 kejar tepon mcm kera....hikssss.....

ok ok....done..

ai nak tgk surat2..bos dah 2 kali round depan meja aku ni tgu surat2 dia nak tgk...so reti2 la bahasa kan....eheheheh

smlm walau dah masuk keje...ai ada program hari raya...so mana la sempat kan...nak buat persiapan tuk program raya pun tak sempat..terkejar2...terpaksa mintak tlg by phone...sib baik salah seorang blogger yang ai kenal ada keje sini...dia la tlg kan......tima kaceh ye cik maijura

14 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

sejak bila ko guna ai ai ni...
nyampah jek baca...:p

~aSHa~ said...

eh ai ai tu kan dah lama...
yu pun..guna mak mak tu...ehehehe

lgpun ai tu kan formal...tuk semua..lgpun tgh buat surat omputeh ni....so terbelit la lidah sekejap..

mamalieyna said...

oooh rutin b/fast di pagi hari bermula lagi..yeaa..hehe..bila nk puasa sunat ni =P

Ieda Al-Habsyi said...

hahahah!! sama ngan ieda, masuk je, bukak surat pstu sepah2kan meja, ala-ala bz gitew, pastu g mencekik, hehehehe!

~aSHa~ said...

ehehehe eiyna kebetulan ai tak dpt lagi nak berpuasa ni..aritu kenduri, lepas tu 'belum dikendurikan lagi ai ni lepas raya' sbb 'bercuti'...insyaAllah lepas abis cuti ni....nak start la kot berpuasa sunat...insyaAllah

~aSHa~ said...

ieda --> buat ala2 bz tu mmg penting...ehehehe baru la cemerlang kan ahahahaha..tahun sama lak tu kita cemerlang...eh ieda la kan cemerlang last year? sama kita

Fieza79 said...

sebok je dgr tu...hehe kita lom mkn dok ngadap blog ni dari tadi..1 kije pon tk jalan lg...hehee

Ain said...

surat dari akak ada tak???

hehehe.....

semalam dah nak pos dah tapi takde pulak yang kebetulan nak keluar, tunda ke hari ni la pulak....

kalau sha breakfast nasi goreng, akak kat sini dah habiskan sebungkus nasi lemak....

dah kenyang ni baru bersemangat dan bertenaga nak buat kerja....

selamat hari raya sha...

~~*Lady Salwa*~~ said...

kat opis sal ni kerja tak banyak lak hari ni... satu surat pun tak ada yang masuk... hehe

tapi tu la, bila tak ada kerja sangat terasa boring lak...

sal pun, kalau dah lapar tu belasah je makan kat tempat... bos ada pun dah tak hirau... hehe

az rina a.k.a jaijina said...

salam, baru stat keje ye? samelah kita, rina pon baru setat keje gak arini..masih lagi mencari mood yag ilang itu, hikhik..

@juera said...
This comment has been removed by the author.
@juera said...

sma2..tlong mnolong jd kn amalan kite..=)hihi peace~

LYaFRINA said...

itula..bila dh masuk keje dr bcuti lama...
semuanya back to normal.. rutin harian.. huhuhu... :- (

Sha... jemputla dtg rmh lya nanti..

Sharinginfoz said...

banyak betul benda nak buat lepas raya kan