Thursday, September 23, 2010

Terpaksa di kaburkan muka2 lain

Mungkin ada yang dah tau
tapi yang bagi tak tahu..
ehhehehe segan ai nak bitau....
ai dpt Anugerah Perkhidmatan Cemerlang Tahun 2009
alhamdulillah duit tu sesen pun ai tak gunakan dan disalurkan ke tempat yang sepatutnya...
untuk mengelak sebarang pencetusan di kemudian hari....
baik ai kaburkan dulu, orang2 lain yang dapat anugerah ni jugak..ehehhehee...
dan harap2 korang tak tanya la ye ai dari jabatan mana, dan duduk dimana.....ehehehehe

banyak jugak kontroversi yang timbul semasa dapat ni..sbb ai org baru di sini
hairan jugak jadinye...tak kan org baru tak layak kan?
bukannye servis baru, lama, dah 7 taun dah...cuma baru je disini
orang lain lagi la tak confirm pun leh dpt...ha itu benar2 kontroversi

tapi bagi pendapat ai, lantak la dia tak confirm ke apa ke...
anugerah ini sebagai motivasi diri kan? dan jugak tuk org lain jugak
bukan sebagai untuk iri iri hati

ai tahu la bekerja ikhlas kerana Allah
tak payah sebut ikhlas kalo uols benar2 ikhlas....tak ikhlas la namanye..
cukup sekadar diam dan tersenyum..itu sudah gambarkan anda ikhlas..
eh membebel plak pada uols yg tak tahu apa2

sbb tu la ai lambat nak cite yg ai dah dpt anugerah ini..
terima kasih kepada juri²
eh kat sini ada juri2 jugak tau sebelum di bawa ke panel di atas...

owh mr. hUBby pun agak jeles kan kan kan...
jgn gitu abg wei...yu kena la bersaing positif sesama rakan sekerja..baru la jabatan maju dan cemerlang dengan prestasi kerja..

cuba bayangkan semua orang berimpian untuk dptkan...
tak salah kan kita bercita²?
bila kita bercita², kita berusaha, bagi komitmen dan buat kerja bersungguh2...sentiasa dan berterusan..
jadi kebaikan yang diperolehi jabatan/company jugak
tak ke itu dpt faedah yang positif

eh udah udah...pjg plak membebel ni...ini bukan KISS (Keep It Short n Simple) dah ni
tapi tahun ni ai tau mmg ai tak layak..ai confirmed, y? sbb ai tahu ai mmg failed dis year

26 comments:

Echa said...

alhamdulillah.. rezeki masing masing kan...

@juera said...

i x kisah x dpt APC..tp yg pting gaji dapat..huhu!x dpt gaji menangis x berlagu nnti..

cheqna said...

wah tahniah tahniah kak
dah rezeki kan
alhamdulillah
semoga terus cemerlang selamanya

Ena said...

Tahniah!!
wah.. muda2 dah dapat anugerah.. rezeki tu hasil dari kije yg ikhlas.. ;D

mulut org ni kan asha.. dapat pun bunyikkk tak dapat pun bunyikkkk!! serba tak kena.. haishhhh!!

~aSHa~ said...

echa --> betul betul betul...dah tertulis di azali rezeki diperolehi bagaimana kan

nizamsani said...

Tahniah.

samalah kita.
tapi dapat sebelum puasa.
dah habis buat belanja.
hehe.

~aSHa~ said...

@juera --> uish gaji mmg penting..kalo tak bagi gaji takmo keje ar...sbb motif bekerja pun mmg nak gaji, untuk teruskan hidup..

~aSHa~ said...

cheqna --> tq dik..semoga akak ni terus cemerlang...ehehe akak mmg nak lagi...tapi tahun ni failed la..insyaAllah akak akan terus bekerja dgn gembira dan bersungguh2

~aSHa~ said...

ena --> tq...muda ke apa ena wei..ehehehe lambat jugak dpt ni...org lain servis setahun dua dpt dah...ehehee

~aSHa~ said...

nizamsani --> sy pun dpt sebelum puasa bulan Mei lagi...tapi tu la..eheheh segan nak bitau....tapi nak jugak bitau..motivasi diri jguak ni untuk terus cemerlang..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sha, tahniah..
sama lol cam kite,aritu time dpt APC dorang sume kecoh jeles..!! nyampahdengki nape i baru kije 5thn dh dpt apc? nape yg dh nk pencen tak dpt? adussshhh... dh nk wat camne, bigboss pilih, insan terpilih la kite ni kan, hahahahah..dpt duit 1k dorang paksa suh wat jamuan lak, apadaaaa....

nizamsani said...

owh.lupa nak komen pasal baru lama tu.abaikan aje cakap orang.

orang kalau tak mengata tak sempurna hidup rasanya.hehe.

aku pernah terima apc untuk tahun 2005.baru setahun je dalam perkhidmatan masa tu.

az rina a.k.a jaijina said...

tahniah le asha di atas penganugerahan itu..semoga lebih bekerja gigih lepas ni ye..

comp rina ni kalau ade anugerah pekerja paling ngular, rinalah pemenangnye, ehehehe..

Fieza79 said...

taniah...moga terus cemerlang dgn jaya nya...

hurmm..kat sini smpai tua kja tk mimpi nk dpt anugerah gitu...nyampah je kalo pk2 kan...

Sharinginfoz said...

tahniah, susah nak jadi pekerja cemerlang ni

Cadangan Mengenai Kad Kredit

~~*Lady Salwa*~~ said...

tahniah akak... semoga maju jaya...

sal je yang belum sempat merasa lagi... camna nak buat, baru je setahun dok kat satu jabatan ni, tukar lak jabatan lain...

tu la, kalau org baru yg dapat selalu ada soksek soksek la di belakang...

.:fyzz:. said...

Zidah...yu layak utk mendapatkan nya...tahniah.dn tahniah aku tumpang hapy wey..pasni hg doakan turn aku lak noh..:)

fikaryna said...

tahniah..dan moga lbh berjaya..

ikiqzana said...

tu la namanya rezeki asha.. tahniah yer.

Nurzairul Isma said...

Waaaaa... Congrates.... Best nye dpt anugerah cemerlang... Smoga bertmbh motivasi diri lg yer...

imanamani said...

salam perkenalan...

selalu nya APC ni memang jadi kontroversi kat mana mana opis pun..cuma kalau dah rezeki orang tu.. takperlu la ada iri hati ...

kerja sungguh2 inysaAllah ada rezeki utk diri sendiri...

tahniah for the APC ok...

Sari said...

ksari pun merasa la dpt APC tahun 2008 tapi duitnya smpat beli baju untuk majlis APC tu jer, yg lelain dah kena qiqah dgn anak2 n hasben..yg bestnya gmbar APC tu masuk paper SINAR..hehe, glamor jap..

~aSHa~ said...

tq semua, tak sempat plak nak buat satu2..

tapi betul kata uols..kat mana2 tmpt pun mmg berbunyi la...org yg dah lama tapi tak layak pun dpt, org bunyi, org baru yg layak pun dpt bunyi jugak...ermm rasanye leh buat satu entry berkenaan ni..bukan pasal APC je manusia ni jenis tak puas hati..pelbagai lagi...pasal majlis la, cabutan bertuah la...itu pun nak berbunyi, dah la tak handle....bunyi2an byk..tlg nye tak..kalo tlg pun skit je...kalo tak bertuah tak kan la kita nak bagi tuah jugak..bukan nak kata kat tmpt sini..rasanye di mana....tapi org sini ada je yg tak pernah keluar dari sini, mereka rasa kat sini je la ada manusia begitu...sebenarnya semua tmpt rasanye begitu kan..hampir la semua..nak kata semua kang takut tersalah lak...sy pernah pg 3 tmpt..semenye sama je...cuma terletak pada diri sendiri..kita yg mmbawa imej untuk diri sendiri...so kita nilai la sendiri...

maaf andai tersalah bicara

~aSHa~ said...

imanamani, sy tak dpt pg ke ur blog, ada blog ke? bagi link pls..leh singgah menyinggah kenal berkenalan

umilia said...

btul2..bnda ni pmbakar smgt kite sbnrnye..aku pun stlh 8 thn keje br la dpt..mula2 thn petama keje tu mcm jeles gak sbb kwn yg same msuk leh dpt..msuk thn ke2 pun cmtu..bdk yg br keje leh dpt..msk thn ke3 da mcm mls nak pk..smpaila thn lps tiba2 tecalon mcm tekjut lak..sbb da mls nak hrp..kite da keje sebaik yg mungkin..tp bkn rzki lg kan..so syukur sgt2 da dpt..keep up the good work k..

ardinihumaira said...

tahniah kak! leh jadi sumber inspirasi dni ni ^_________^