Posts

Showing posts from October, 2010

Berwajah Baru...nice

Image
perasan tak ada sumthing menarik kat page google arini...nice la...maybe sempena deepavali kot...aritu aku ada perasaan perkataan GOOGLE menarik gak..tapi sekejap je...lepas tu kembali pada asal...

page1
next, page 2
next, page3


next, page4

next, page 5





dah abis page...buat keje plak...eheheh tadi nak tgk lagu CMT di celcom tu yg dok google sana sini tu..


Rasa nak tido je di pondok itu

Image
nampak tak pondok tu di tepi sungai.. damai je kan mesti seronok beristirehat disitu....teringin betul aku...satu lagi rumah di bendang...wah benar2 teringin nak duk di rumah kayu yg di tengah beendang menghijau...bukaknye tingkap nampak bendang hijau....byk berangan ala2 novel dah aku ni.... jom tgk..walau tak clear sgt..tapi still nice kan? tepi sungai...bestnye tmpt nye disini
Medan Selera Kuala Jeneris

medan selera nya
aritu berhenti kat sini sbb nak solat...otw ke tasik kenyir..

-------------------- tmpt yg mcmane korang rasa nak pg?

Laptop 1Malaysia

Image
aritu anak2 bos dpt laptop 1Malaysia...ehehe aku tak tahu mcmane pemilihan pelajar yg dpt ni..
maybe anak2 yg cemerlang kot....sbb ada dgr cite khas tuk yg kurang kemampuan...tapi bos kurang kemampuan ke? ehehe rasanye sbb anak2 dia cemerlang dan mengharumkan nama sekolah, jadi mereka pun dpt.. masa bos nak upgrade sumthing, aku curi kesempatan snap laptop anak dia...cantik ar yg kaler putih tu,i like... putih tuk anak dara bos, yg hitam tu, tuk anak teruna dia... * * eh adik ipar aku pun dpt tau...darjah 5 semua dapat katanya... bestkan student sekarang... buku text pun dah senang di bawa..semuanya ada dlm laptop.. bawak laptop je ke sekolah..uhuhu . . . kita dulu...beg sampai koyak2 bawak buku teks berlambak...dah la beg pakai 1-2 taun... budak skrg pakai beg setahun je...tuko, beg lak ringan dah... * * inilah agaknye dinamakan INOVASI..kan --------------------------------------- aku try google..'siapa layak dapat laptop 1Malaysia percuma' apa yg aku jumpa: Kerajaan akan mengagihkan sebanyak …

Family Day 2010

Image
akhir tahun dah semakin tiba...banyak program akan terus dilaksanakan bagi menutup tirai 2010....wah 2 bulan lagi...pejam celik pejam celik je ni....kang dalam tak sedar nanti bulan 12....uhuhuhu...kalo program tak disegerakan...nanti byk di postpone ke tahun berikut...jadi jgn tangguh2so acara seterusnya kami mengadakan Family Day jabatan yg sepatutnya dibuat oleh admin..tapi kelab pulak yg sibuk2..pesal ek? ntah la labu..so secara tak langsung aku dilantik sbg Ketua Menyelia Hadiah...eh gitu ke jawatan nya? ar dulik.....acara pagi tu dimulakan dengan senaman ringan...gambar tiada..sbb jurufoto kelewatan sedikit...seterusnya program dirasmikan dgn game ringan dulu...kutip gula2...oleh kanak2 ribena kutip danish kutip.....aweks sblh tuseterusnya bawak bola pingpong dlm sudu...oleh kanak2 ribena jugak look ada peserta paling cilik..umur setahun tapi kecik nye mcm 6 bulan je...dia mmg dilahirkan kecik..mak nye pun kecik comey

ha anak dara aku mesti la aku turutkan serta....kang dia rasa …

Tahukah Anda :

Image
Tahukah anda air satu-satunya yang boleh wujud dalam 3 bentuk????

1) CECAIR
sumber gambar sini


2) PEPEJAL
3) WAP


Air boleh menjadi banyak bentuk. Keadaan pepejal bagi air biasanya dikenali sebagai ais (walaupun banyak bentuk yang wujud, sila lihat pepejal air amorfous); keadaan gas dikenali sebagai wap air (or stim), dan fasa cecair biasanya disebut hanya sebagai air. Air adalah asas molekul bagi pelarut berakues.

Lantak la kata aku riak

aritu masa pg majlis hari jadi anak kawan, ada la org itu (yg aku kenal) dia ckp gini :

org tu : ha kalo nakal tu, tak lain tak bukan la...anak mazri n asha la (sambil gelak2 dan disambung kawan2 lain gelak)

aku : (belon meletop ko terkejut kata anak aku nakal..apa ke hal) eh biarla nakal pun nakal..selalu budak nakal ni CERDIK, kan danish kan..nanti danish jadi pilot kan...(tinggi suara aku tang cerdik dan pilot tu)

peduli dah aku, nak riak anak sendiri cerdik ke apa...sbb suka suki dia je nak kata anak aku nakal sbb termeletop kan belon yg dia pegang..bongok ke apa..itu pun nakal ke? heran aku? kalo budak2 berlari pun di kata nakal ke? itu namanye otot anak² tu sihat, cerdas kuat.....

aku mmg hangin la kalo org kata anak aku nakal tak bertempat ni..sila bertempat skit la...kalo berlari ke, belon meletop ke kata nakal..mmg aku tak paham.....nak je dlm hati..bongok ko ni...

agaknye nak budak² ni duduk diam setempat je..kang riso plak pesal diam je...diam salah, berlari salah, bergerak pu…

Setelah Study Harus la ada Praktikal

Image
setelah menelajah dan mempelajari sedikit sebanyak akhirnya... boleh la aku guna typewritter dgn jayanye... ehehehe actly typewritter ni sampai lama dah menggantikan yg lama..... (dss, korang ingat oliveti, ha masa aku sampai sini aritu masih ada lagi mende alah tu) sampai yg jenis baru ni..kena study lain lak.... so sekrang boleh nak menggunakan kuasa dua seperti ini ² dengan jayanye...dan satu lagi aku pelajari 'darjah' yang O kecik tu..kat sini tak reti plak.... electronic typewritter ermmm walau org kata jbtn nampak kuno guna ni..actly byk faedahnye.. spt mengisi kad jawapan jemputan, borang original yg tak leh print out atau potostat.....so kemas skit kan dari tulis tangan dan mengisi LNPT tahunan....ha semua org kata PA buat kemas...ehehheehe (riak ni wei...bluekkk) mereka yg lain tulis tangan....tapi khas tuk bos, aku taip la.... tuk aku? aku guna komputer then...tampal....
burung² ditepi tu menemani saya..

Susah sangat kah kita?????

Image
berita semalam, ada perasan??? myMetro 'Dah Lama tak jamah nasi'
sambungannya arini:
myMetro Ayah rindu sampai mati kalo kita rasa kita susah, rupanye di Malaysia ni je la kita tgk...ada lagi yg lebih susah... takde tempat tinggal lagi.... -------------

perhatian kepada KAK CT

Image
Kak CT...sy dah try nak ke link akak..tapi tak boleh...pls leave ur link...

bila sy click nama akak..keluar begini....

selalunye aku akan pg ke blog yg bagi komen melalui link di komen....selalu la..kalo tak sempat dan dan tu...eheheheh aku buat lewat skit..

Arini niat di hati nak study buku-buku dulu.....

nak study buku2 di bawah


1) user guide electronik typewritter (rupanye byk function....aku guna basic je selama ni..cis...)

2) user guide C6 (skrg tak bleh anta sms...ntah apa mende kod celcom aku tak masuk...)


sekian terima kasih...


----------------------------------
terima kasih laling hadiah hari jadi...

18SX : MEREKA SEDANG BUAT APA?

Image
ASTAGA DI TEPI PANTAI PUN MOLEH YERK...EHEHEHE

OK TEKA TEKI TEKA TEKUK, APA YANG SEDANG DIBUAT OLEH MEREKA??

siapa jawab dengan betul, hadiah nya

top up rm5 (maxis / celcom / digi) (yang satu pejabat dengan aku tidak dibenarkan jawab ye...tq) ehehhee

JANGAN MAIN2 DENGAN GUA LEPAS NI

Image
ermmm oleh kerana setiap rabu ada meeting berdekatan dgn bilik aku ni...dan pada hari kejadian jugak..byk la pen pen pen aku dicopek oleh mereka yg nak masuk bilik mesyuarat tu....ada ke p meeting tak bawak pen...amarah tul rasanye...dan copek pun copek la...wa tarak heran selalunya..tapi dicopeknya pen peberet...yg ni ai benar2 hangin...ehehehhe tak la hangin sgt....saje bikin mengada2...eh tapi aku rindu betul pada pen itu..dimanakah kamu ye wahai pen...di tangan siapa kah?

so lepas ni aku tag dengan tanda amaran lak...selalu tag kat pen tu dgn nama je 'asha-pa'
lepas ni aku siap buat amaran ringkas lagi....ke nak kena tulis alamat surat menyurat jugak?????



salah satu pen peberet ku.....

rupanye ramai yang google duit ini

Image
bila cek keywords di nuffnang..rupanye sampai skrg orang google kan duit rm50 edisi terhad yang ada bendera 50 tahun kemerdekaan tu......

psssttt ada yg berminat ke? ehhehe

rumah 'Banglo' by huggies

Image
Alhamdulillah berkat kepada kesetiaan pada huggies..akhirnya aku dpt menebus sesuatu dari huggies untuk anak aku.....boleh la buat kenangan bila anak2 dah besar....anak2 yg bakal lahir takde lagi buat masa ni....kalo ada alhamdulillah..aku terima dgn redha Nya....

ok gambo xleh upload lagi..sbb baru je dpt..so mmg tak transfer lagi..tgu ofismate tlg buatkan...

aku redeem kan play train huggies spt di bawah yang ada baby keluar kat pintu tu dulu dgn 100 points...nanti lepas ni...aku try nak redeem lagi..sambungkan 'banglo' anak2 aku ni...ehehehe abis semak la umah aku nanti.....


masa mula2 dpt 'banglo' indah ni...danish tido dlm tu tau...ehehe kelako lak...baby nak masuk tak muat tu muat..nak tido tu..dia takut tak selesa...so dia biar je abg nye masuk dulu....

xpe laling..next time mama redeem lagi...

CIMB 2GoodToBeTrue Contest

Image
aku dah paired kan...korang bila lagi...




JOM JOIN DISINI mana tau rezeki anda...tuah ayam nampak di kaki..tuah mana manusia mana kita tau

Penyangkut beg di meja

ada sesape tau tak mana nak cari penyangkut beg di meja..
aku google jumpa gambo tu...tapi alamak mahalnye..dan takut nak curi gambo dia jika tak jadi beli...

ermmm aritu avon ada jual...skrg dah takde....avon pls keluarkan semula....

rasanye berguna la kalo pg dinner ke....eh tak perlu ke dinner pun boleh diguna untuk ke kelas, atau lunch....ermmm

kalo ada sesiapa tau mana mau dpt...share la ye..

tq

APA ITU WUSHU....

Image
WUSHU Erti dari kata Wu adalah ilmu perang sedangkan arti kata Shu adalah seni. Sehingga Wushu dapat juga diartikan seni untuk berperang. Dimana didalamnya mengandung aspek seni, olahraga, kesehatan, beladiri dan mental.




Sumber dari:

Semua tentang difinisi wushu

Senaman wushu...

Image
kita mulakan dengan bacaan mantera ye...
khas tuk kempiskan perut..

ok aunty-aunty boleh cuba kalo nak mendapatkan bentuk badan yg menarik dan tertarik...

-------------------
ni gaya nak melepaskan hajat ke apa sayang wei...alahai...mcm2 peel anak dara ni..





Bauhulu Terbaik di Kuala Kemaman

Image
area Kuala Kemaman (selepas azis satar)



ada perisa biasa, coklat dan pandan.. tapi ai bagi thumbs up kat perisa biasa... terbaik.,,,... murah je tau...kalo beli 6 bijik RM1, kalo beli rm8 dapat 50 bijik. ----------------------------- kalo raya, aku suka bauhulu dari kuih muih lain.. kampungan kan tekak aku ni...





Negaraku yang tercinta

Image
owh smlm asya anak lyafrina ada bendera ye,...meh tgk aunty naikkan bendera lak... Negaraku Tanah tumpahnya darahku Rakyat hidup bersatu dan maju Rahmat bahagia tuhan kurniakan Raja kita selamat bertahta

ok ada gaya tak aunty nyanyi lagu negaraku sambil naikkan bendera...
Lepas ni kita nyanyi lagu pahang pula....eh lupa..skrg duk negeri lain.. jadi kena nyanyi lagu negeri lain la ye..tergeliat lidah ni nak nyanyi lagu negeri lain...ehehhehe

ok bang..next ur turn, pls...

tp bagi ai nyanyi lagu pahang dulu ye

Ya Allah ya maha kuasa
lanjutkan usia ke bawah Duli Yang Maha Mulia
Dirgahayu, Darul Makmur
Aman dan Bahagia Sentiasa
Ya Allah selamatkan ke bawah duli raja kami...

gitu kan org pahang?

Libresse

Image
cerita mmg agak basi...tapi itu la..kalo gambo dah diambil...terasa rugi kalo tak diabadikan disini...ehehhehehe

telah dpt free sample pad Libresse ni sebelum bulan puasa lagi...

so marilah mendapatkan secara percuma di website ini...berbaloi2..korang leh simpan sbg stok di office..di kala kebocoran atau kedatangan yg tidak disangka2....so ada la stok kan kan......free lak tu


setelah aku mencuba produk libresse ni..bagi aku...thumbs up la...sbb tidak kebocoran di malam hari...ermm yg mana..hari pertama hingga ketiga ada la ari heavy duty...ehehe tapi selamat...

oh tambahan lagi mudah dicuci tau...


---------------------------------------
ok harap korang bukan sdg makan...

Boss dia bilang, aku cantik,cun melecun?

Image
(kalo bab entry gediks dan perasan...laju je aku buat...ehehehe)

wah menurut tinjauan aku.....kawan aku habaq mai smlm.... bos dia memuji aku cantik...ehehe cun melecun tu aku tambah sahaja.....seingat aku yg agak2 pelupa mcm org tua ni....walau tak bape nak tua sgt, bos dia lelaki...ehehhehe takpe kira normal la tu kan..kan kan....

pesal ek bos hang kata aku cantik...lama betul ko amik masa nak cite...rasanye 2 tahun lebih dah kot cite tu..basi dah...tapi ko up kan semula..ini buat aku tak senang duduk dari semalam ni...oleh kerana smlm tu agak kebizian..sbb melayan boipren lama...eh silap taip...melayan bos sendiri la..nak buat teks ucapan dan mende alah yg lain bagai..sbb next week seminggu non ada di dlm liputan...jadi ada la keje skit situ sini...so arini baru la dpt aku nak membuat entry setelah dirayu dan dipaksa oleh kamu...ehehheeh (ada ke ko paksa...tipussss)
owh lupa lupa...sebab penyebab bos dia puji aku sbb dia kata aku berdressing spt A, LAST TIME...perggh patut letak LAST …

Ramai Betul Boipren lama

kring kring kring

'pejabat pengarah bla bla bla bla..."

'boleh sy bercakap dengan puan asha bla bla bla'

'ye sy berckp, dengan siapa sy berckp?'

'sy hafiz, kawan lama awak, berkursus kat sini' (dlm hati..alamak siapakah itu)

'ermmm...ini en bla bla hafiz yg sama sekolah smkt tu ke?'

'ha la. sy ada kursus sini ni'

'ok tgu sekejap, sy turun.'

lantas ku berlari2 ayam ke bawah....

'eh mana tau sy keje sini?'

'tu terpampang wajah org cemerlang last year, rasa mcm kenal, tgk nama mmg kenal'

rancak kami berborak

sekali suami ku ada lalu semasa sedang rancak berbual, dan kebetulan aku termengumpat suami ku....ehehe bukan umpat ar...aku ckp suami aku mengajar di kelas lain....

'ha itu suami sy,...(sambil menunjukkan jejaka tampan yg sedang berjalan ke arah kami) abg, ini en bla bla hafiz, bf lama masa sekolah tu'

'owh en hafiz, keje mana? kursus apa'

ehehehehheeheh

'eh bukan boipren kawan lama je'

'ahahahaha al…

aku tabik spring kat KAKAK ni...

actly gambo ni aku tak mintak izin dgn tuannye..aku rasa aku publish kejap je kot... x (gambar terpaksa didelete, sbb aku tak mintak izin ni...segan aku nak mintak izin eheheh) maybe antara kawan aku tau siapa mereka ini dgn aku... bahagia kan mereka tak semestinya lelaki yg ada dua, tiga wanita disisinye gagal...spt di atas..(di atas tu kiri dan kanan je ye isteri) kalo jujur, amanah dan adil...BAHAGIA DAN BERJAYA jugak...janji niat di hati itu ikhlas... dan sentiasa memuji2 isterinya... thumbs up tuk kak zie.. i miss u kakak.. kakak sebelah kanan tu mcm muka aku tak? ehehehe ada org kata kami mcm adik beradik..

button baru di page nuffnang

Image
button ke tu ?
ha korang perasan dah ke..ke aku baru perahsantan....kelambatan la ye aku ni....ehehehe
di button itu ada 3 perkara yg dia sharekan...

1) langkah permulaan sbg ahli nuffnang, so ada la cara2 yg perlu anda buat bila pertama kali menjadi ahli..
2) Soalan Lazim yg biasa ditanya, dia rangkumkan sekali
3) Perkara digalak dan perlu dielak (yg digalakkan join la innit, yg dielakkan click fraud)
tak paham bahasa english, korang pilih mcm aku tu bahasa melayu, button nak tuko atau alih bahasa ini di bahagian atas kanan bawah button hubungi kami...

eh button la tu kan....

sekian terima kasih...

-----------------
aritu aku perasan google berwajah baru..pesal skrg balik kepada yg asal? aritu cun je

Kemudahan 90 hari cuti bersalin adalah tertakluk kepada kelayakan keseluruhan bilangan Cuti Bersalin ye

maybe ada yang tak berapa paham..apabila diumumkan cuti bersalin bergaji penuh tidak melebihi 90 hari tu. jadi meh aku tlg kan skit...(sbb ada yg tanya, kalo dah paham takpe..meh tambah dan betulkan kalo aku silap)

mengikut klausa 76, m/s 28 mengatakan :

'Sememangnya pun, Kerajaan sungguh mengambil berat dengan kerjaya dan kebajikan penjawat awam wanita. Mereka juga perlu memberi tumpuan kepada penjagaan keluarga, terutamanya anak yang baru dilahirkan. bagi menambahkan baik kemudahan cuti bersalin kepada penjawat awam wanita, Kerajaan memberi fleksibiliti untuk menentukan sendiri tempoh Cuti Bersalin bergaji penuh tidak melebihi 90 hari berbanding 60 hari pada masa ini. Kemudahan tersebut adalah tertakluk kepada kelayakan keseluruhan bilangan Cuti Bersalin sebanyak 300 hari sepanjang tempoh perkhidmatan.'

kiraanya ye puan2..sama je...tapi untung tuk anak yg skit yakni kurang dari 5 org...gini kaedahnya

skrg ni :
sekali beranak mmg dia bagi cuti 60 hari X 5 kali (sepanjang tempoh p…

Satu Wanita atau dua tiga Wanita

semalam masa tgk filem hindustan, suka aku dgn kata² menarik ini...bagi aku walau cara disampaikannya lawak dan spontan, tapi sgt bererti...meh aku quote kan

☺ 'Di sebalik KEJAYAAN lelaki ada seorang wanita dibelakangnya, di sebalik KEGAGALAN lelaki ada dua tiga wanita disisinya.' ☻ (jgn la pk dua tiga wanita tu adalah anak perempuan atau ibu ye, itu lain kes...cuba korang terjemahkan elok²)

Kalau orang tanya begitu, aku cuba positif kan

kesinambungan anak ramai atau tak tu ye...

aku pun selalu gak di asak dengan soalan 'bila nak tambah lagi'

eheheheh aku kalo disoal soalan begitu tak rasa nak marah ke apa dlm hati...tapi aku cuba berlawak2 jugak..tgk org jugak la yg aku berlawak tu...

kalo org tu bujang, aku akan ckp

'eh bila2 je..tapi nak tgu kamu dulu la, boleh la anak kita main sama2 nanti'

kalo org tu beranak ramai

'eh nak jugak....(walau dlm hati tak bape nak lagi..eheh) tapi takde lagi ni...seronok je tgk akak anak ramai kan...sy tak pakai protect apa2 ni'

kalo org tu beranak sama je dgn aku, kononnye 2.

'eh jom la kita together-gether....nanti leh duduk kat katil spital sebelah menyebelah...malam ni kita proceed mau?'

dan lain2 lagi..ehehe aku akan kenakan org tu atau..aku buat la gurauan mana yg sempat...

ok tata...

2 Anak VS 12 Anak...kualiti or kuantiti...

setelah baca tentang entry tentang kualiti or kuantiti anak ni di blog yg aku link itu....


tiba2 aku terfikir sesuatu...selama ini mmg aku pentingkan kualiti berbanding kan kuantiti...bukan setakat ckp je...ada yg aku aplikasikannya jugak..aku pun bukannya mewah nak sempurnakan setiap apa yg anak aku nak dan mahu...ada jugak yg aku reject2...demi kebaikan bersama jugak

kadang-kadang aku terfikir jugak...tak semestinya anak sikit itu berkualiti berbanding dgn KUANTITI anak ramai....kita tak boleh nak judge begitu sahaja..ye mmg anak sikit mudah skit nak penuhi permintaan dan memberi yg terbaik...ye idak? ehehe

kenapa ek aku ckp gitu? (kalo salah pls advice me, not condemn me...belakang lak tu..)

sekarang ni aku tgk dgn realiti...org yang anak ramai pun boleh berjaya, kesemuanya...dan dia mmg berjaya mendidik anak2nya...tidak pulak dgn org yg ada duit dan anaknya kuantitinya sedikit, kalo ikut mesti lagi boleh berjaya, ke ober the river pun boleh kot, malah dia berusaha untuk membolehkan an…

Ai bagi ni bukan bermakna malam ni seperti MJ

Image
oleh kerana berangan angan tak sudah nak jadi jutawan kan...jadi aku pun mengambil la peluang dan kesempatan yg ditawarkan oleh power root



gambar air tin power root di ps dari power root sendiri
jadi malam tadi bagi mencukupkan bilangan penutup tin tu sebanyak 10 mengikut syarat2nya...maka mlm tadi ai terpaksa la membeli 2 lagi tin minuman ni...so balik dari kedai kelab di dlm jbtn ini, terus ai bagi kat mr. hUBby dan pesanan

'abg ni beli sbb nak penutup tin tu je tau, ulang suara, NAK PENUTUP SAHAJA TAU'

jawabnye 'ye ye' sambil tersenyum

lalu ku mendengus kecil 'takde maknanye senyum senyum tu, yu tgk la bola, ai nak tido'

jadi marilah meminum air tin power root dan join contest yang ditawarkan sebelum 31 oktober 2010..mana tau rezeki anda, tuah ayam nampak di kaki, tuah bloggers siapa yg tahu...hanya Dia yg tahu, tau...

ada kawan ckp, dia takut jadi jutawan...
aku jawab, takpe la kalo kita dpt duit juta2 terus la kita declare..kita ni nak membayo hutang piutang..dan…

dua bukit ke dua gunung??? satu bukit, satu gunung

Image
apa kena tajuk dgn gambar di bawah ni....ehehe

lihat la apa yg tertera..keadaan bukit bukau tidak sekata.....


tapi yang ai suka, selepas mencuba sedikit tips dari nojah smlm..maka bukit itu mendadak sedikit tinggi nya...takpe itu baru percubaan...kita cuba lagi...jadi marilah mencuba tips dari pemblogger tegar ini

-------------------------------------------------------------------
kesian kat sorang teman, tak sedar jugak...malah buat2 tak sedar...
harap2 aku tak tergolong dgn teman itu, kan teman? ke ada skit2?
alalalalalalal takut gua..

Sampai Hati Kamu SUAMIKU, Dulu Boleh, Sekarang Tak boleh

Image
cerita kawin pasal ten ten ten aku rasa sampai sudah tak buat...sbb ada je 'siaran tergendala' jadi abaikan...

sbb aku tertarik dgn entry ini, tips menulis blog yg berjaya
sehingga buat aku rasa nak ikut la tips dia....


owh kita story ttg tajuk dulu...

'owh dulu boleh ye bang, skrg tak boleh dah'

apa yg boleh apa yg tak boleh....

ye la dulu, kalo dia ajak tido, boleh je dia angkat @ dukung kami sorang demi sorang...tapi semenjak berat aku dah naik 7kg ni...takde nak dokong2 dah....ko bangun la sendiri, kalo tidak, kita tertido la secara berjemaah di ruang tamu beralaskan toto sahaja...
gitu ye bang....


---------------
ko rasa aku mengikuti tak tips kamu?

Ten Ten Ten

sebenarnya nak cite pasal org yg kahwin pada tarikh tu..tapi ada cerita ringkas nak share skit...

aku dgn mr. hUBby walau sama jbtn..rumah sukan kami lain² tau...tu yg syok tu...ehehe bleh berlawan² kan siapa menang dan kalah...so untuk acara tugasan rumah kami seterusnya....adalah buat Kumpulan Inovatif dan Kreatif (KIK) mengikut rumah sukan...yg nak share nye nama kumpulan rumah kuning, mr. hUBby ialah TEN TEN TEN (kena ada nada tau sebutnye baru la sedap di dengar, teng teng teng) ☺ . ehehheee masa aku tau tu...tergelak besar....siap kutuk tu..tak komersial langsung...sure kalah la....mcm2 la lagi...bagi rasa tanak kalah awal2 kan..aku ckp la...'projek kami ditubuhkan pada jam 10.10 minit pagi'...then bantai dia gelak ke aku...ala nak menipu pun mcm tak tau...meeting petang...aleh2 waktu pagi lak ditubuhkan....'eh, mmg meeting petang idea nye dtg jam 10.10 pagi...' ehehhehee.... . . tadi masa makan kawan aku rumah kuning tanya...apa nama kumpulan, dengan selamba kodok nye…

gimnas by boy

sekadar memori mdm1 dan mdm2...tadi dok tgk gambo2 lama terjumpa video ni...rindu betul masa mereka masih kecik lagi....versi boy...versi baby...-----------arkeb peribadi mdm's family

Peraturan Bapak Kepada Boyfrend Anak Dia...

Kepada Bf anak aku,

Peraturan 1: Kalo ko sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ko bawak barang yang nak dihantar..sebab ko takkan ambik ape2 atau sesapa.

Peraturan 2: Jangan ko pegang2 anak aku depan atau belakang aku. Ko boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ko takleh jaga tangan ko dari dok pegang2 anak aku..aku boleh tolong cabut dan jaga tangan ko kat umah..

Peraturan 3: Aku tau skang nih fesyen budak2 pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender ko. Aku ni open-minded, so aku takkan suruh ko pakai seluar tu elok2 cam manusia normal. Tapi, bagi memastikan yang seluar ko takkan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ko kat pinggang.

Peraturan 4: Aku rasa mesti ko tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang omputih dok canang hari2 kat tv atau internet. Kalo tak pakai perlindungan cam kondom atau lain2, ko mungkin akan dapat penyakit yan…

kata-kata indah

♥ ♥ ♥ CINTA DICARI PASTI PERGI, CINTA SEJATI KEKAL ABADI ♥ ♥ ♥

10 / 10 / 10

♥ I'm tired for something ☺

Anak comel Mak bapak Tak comel

Image
aritu masa pg cuci kete di Cyclone (tmpt cuci kereta automatik)....pekerja2 tu bangla disitu puji la anak dara aku... 'cantik lah anak kakak' aku jawab la tanpa segan dan silunya 'eh mesti la tgk la mamanya cantik dan cun' then secara berjemaah mereka gelak ke aku....(dlm hati...cilaka tul mat bangla ni...korang gelak kan aku ye) then salah sorang dari mereka cakap gini.... 'kakak, tak betul tu, anak cantik, ibu selalu tak cantik la, kalo anak tak cantik, ibu dia cantik...inibetul ni' dlm hati : amboi kamu, pandai sgt...mcm juri profesional lak nak judge aku... aku pun selamba la balas lagi 'ye la, aku tak cantik, malas dah cuci kereta kat sini' mereka gelak2 kecil dan cakap 'jangan begitu kakak'

aku merajuk membawa diri ke tasik kenyir la....huhhhh
pis..


----------------------------------
korang pernah dengar org ckp mcm tu?
aritu ada jugak pengomen tu ckp, masa aku buat entry adik MIA SARAh tu..org tu cakap, mak bapak mia sara tu biasa je..tak cantik pun.…