Monday, October 4, 2010

Angkara Facebook

> Angkara dituduh menceroboh laman sosial facebook milik kawan rapat, seorang pelajar dibelasah teruk hingga cdera di mata dan dahi serta terpaksa menerima rawatan di hospital. Kejadian di sebuah sekolah berasrama itu menjejaskan persiapan mangsa yang bakal menghadapi SPM, bulan depan...laporan lanjut berita bernama
> di sebalik kisah di atas pulak, ada jugak cerita bersangkut paut dgn FACEBOOK....gambar kemesraan suami berhari raya dengan kekasih tersiar di laman facebook.....si isteri tidak sanggup melihatnya...berita gambar2 itu disampaikan oleh rakan taulannya.....berita penuh disini

SEDIH...Norani tidak dapat menahan kesedihannya mengenai kenyataan Joey mengenai rumah tangga mereka.



> facebook mmg merapatkan hubungan kan? kan ? kan? hingga leh terjumpa kekasih hati lama atau yg kawan lama2 la yang tidak ingin diingati tapi tiba² leh jadi mesra alam plak di facebook...atau kawan² baru yg berlainan jantina yg boleh buat jadi keruntuhan rumah tangga plak..kawan baru kan, byk la mende baru nak tanya kan...

17 comments:

..nOj.. said...

aku ingat gambar dia ni yg nk ambk spm. tekejut pulak. hehehe.

Ain said...

kalau disalah guna, macam ni la jadinya....

huhuhu...

~aSHa~ said...

nOj --> ehehhe ko ni...

~aSHa~ said...

Ain --> bagi sy kalo terlalu asyik leh melalaikan kerja jugak...eh tiba2 plak..

Ieda Al-Habsyi said...

alkisah....taibbb...maka tersebutlah kisah...taibb.... ;p

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ye la, fb ni byk gak yg kureng beshnyer..
huhuhu, nauzubillah..
byk kes pecahbelah r/tangga arini angkara fb..
pandai2 la kome....

ardinihumaira said...

adeihh... bahana FB.. huhu bahaya gak ni kan... blog pun bahaya gak... ado orang putus cinta kes blog. sebab terkantoi si dia pasang dua...

aSmiDar said...

mmg merapatkan..!!

Fieza79 said...

sian kan...ishh tergamak si somi itu...lau iya pon nape la tempek gamba kat fb...

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

lepas ni kena hati2 sikit...

.:fyzz:. said...

ish bahaya la facebook nih..mmg kena hati2...that y..my nuar tak gataikan aku ber fb..

az rina a.k.a jaijina said...

bertul, FB ni nak rapatkan kawan² yg mane dah lame lost contact..tp kalau dah berkahwin tu, pandai² jage batas²..bile dah jadi macam ni, takleh nak salahkan sape² lah..

mimizuzuhaha said...

fesbuk..macam2 hal. tulah kalau sniri suka cari hal. seram2

E.d.Y said...

macam2 kan skrg...benda kecik pun sampai nak belasah2..dunia skrg mmg penuh dgn kekerasan

umilia said...

hm..tgk pd kekentalan diri sndri kot..klu tebal iman di dada insyaAllah tak jd bnda yg tak elok..cewah..hehehe..

Ena said...

semua bergantung pd diri sendiri.. kalo pandai guna ok la jadinya.. kalo salah guna.. sendiri la tanggung akibatnya kan!..

2H Garden said...

nama pun laman sosial... ada baik dan buruknya... tanya diri sendiri... ;)