Thursday, October 21, 2010

Bauhulu Terbaik di Kuala Kemaman

area Kuala Kemaman
(selepas azis satar)



ada perisa biasa, coklat dan pandan..
tapi ai bagi thumbs up kat perisa biasa...
terbaik.,,,...
murah je tau...kalo beli 6 bijik RM1,
kalo beli rm8 dapat 50 bijik.
-----------------------------
kalo raya, aku suka bauhulu dari kuih muih lain..
kampungan kan tekak aku ni...





19 comments:

cheqna said...

kak eh
woh hulu cicoh ngan tea o
sedap weh...=)

imanamani said...

Cik Asha ..apa lak suka kuih bahulu ..tekak kampungan...

kita pun suka kuih ni..pebret...anak anak pun suka gak.. terliur la plak tengok gambar tu kan..

Ena said...

ada ek istilah kalo suka makan bahulu tu tekak kampungan?? ngeh ngeh ngeh

ena pun suka ga & memg org kg pun.. hik hik hik

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ciK mOt ♥●•٠·˙ said...

tak suka makan bahulu...kenot go...

E.d.Y said...

Kl tak dpt harga tu

idah @mama izzya said...

kak asha,
sedap plk tgk..kole teganu ada jual tp biasa2 jer..

aritu royak psl satar..arini psl woh hulu plk..bila la nok g beli tmpat peberet akak tu..
dane gok kedai ye..kat masjid geliga tu ker?

idah nama jer org kemaman tp dok th mana tmpt besh..kui..kui

Fieza79 said...

masa raya ari tu tak sentuh pon bahulu...tp kalo tgh lapor sgt dn tkda menda nk telan...ngapp jgk..hehee

hafeez.halim said...

wow.. mcm bess jer bahulu kemaman nie. Terliur plak.. huhu

Ieda Al-Habsyi said...

kak, kemaman kat t'ganu kan? lupe jap dah lama tak tgk peta, peta kat bantal banyak le, hehhehehehhe!


perghhh...murah betoiii tu! :)

..nOj.. said...

feveret aku gak ni. tak kira la kampungan ke hape. tp mmg suka betul2 bahulu. nk2 yg ade rase rangup2 tu weh. aku kalo pg raye umh org, kalo nmpk bahulu, mmg mkn bahulu dulu la baru rase kuih lain

az rina a.k.a jaijina said...

mak merrua rina pon buat bahulu, sendapp..kalau nak makan amik je, free, hikhik..

eima said...

aku suka gak tp bkn penggemar la ...
sesaja mkn sesekali ok la ... kuih manis tak minat... nati pi jalan sana aku kompom singgah beli utk fahim ..

bulatkocik said...

akak nk tnya..akak org perak kan..takpun tganu..konpius jap...hehe

fiezaradzi said...

suka jugak bahulu, cicah dgn air milo.. ah, sedapnya..

~aSHa~ said...

eehehe akak org pahang..suami org tganu

~aSHa~ said...

wah ramai rupanye masih suka makan bauhulu, kiranye masih ramai yg suka makanan tradisi kan..mmg sgt2 selera..kalo pg rumah org nampak bauhulu, yg tu aku amik dulu...

leh cicah2 lagi....best best...
thumbs up tuk korang...

kemaman kat terengganu tau..

kedai ni kat area kuala kemaman...ala dekat je dgn cherating, dekat jugak dgn masjid geliga tu

kalo sesape terdatang kemaman ni..hello la kat aku..bgtau kat sini awal2 pun takpe..kalo idak..amik ni emel
azrisha03@yahoo.com...

takat makan bauhulu, sata, otak-otak kepok lekor, aku leh tjk mana tmpt best..dont wori b hepi la kalo dah terjah sini....kompom korang muka tembam mcm aku kat entry seblm ni...sbb makan bauhulu....ahahhaha

pis to all

umilia said...

aku suke mkn luar2 dia je..bile tang isi dia aku da muak..hehehehe..

.:fyzz:. said...

me 2..i also like bauhulu beri beri much..tambah2 kt Pekan Rabu nih (hg kan jidah pkn rabu) ada jual bauhulu panas..pergh mmg terangkat ats bawah hujung beranda..sodap..

ardinihumaira said...

dni suka sangat bahulu :D