Wednesday, November 24, 2010

Hari Raya Aidiladha kali ini....

ehehhe lewat betul aku mengceritakan perihal raya kali ni ek
eheheehe
alkisahnye tahun ni patut turn balik ke kampung mentua....

tapi atas dasar kesimpatian si suami melihat adik aku yg sampai waktu maghrib ke rumah aku dan nak balik ke kg dgn seorang diri, dah la baru pandai pegang stereng walau dah 5 tahun lesen wujud...

so secara tidak langsung nya dia kata....kita teman wani la balik temerloh...
jadi koi kata (koi terus)....ikut je la, tanya la mak dulu...kang dia kata apa...sbb org disana dah maklumi kami akan balik raya haji...


ok ini malam selepas raya...apa kes makan kfc, org lain makan ketupat lemang dodol dan seangkatan dengannya

cantik tak rambut sy, aunty? ni mama yg potong...

 budak yg perasan ikut perangai mamanye la ni...hishhh

gigi sy plak? cantik kan? tak mcm abg danish...ada ulat...

'baby takde ulat, baby takde ulat'

yg moyok tu abg sy yg masih bujang..ehheeheh iklan tiba2...

-----------------------------------------
dia suka buat ayat dua kali eheheehhee....

ayat lain dia akan buat gini 'baby dah mandi, baby dah mandi'
ehehehe ayat tu mmg tak menarik kalo di baca...tapi kalo dgr nada dia berckp tu mmg lawak...ehehehe kita pun jadi ikut nada tu...

samb. raya di rumah mentua plak....

26 comments:

MRS. K said...

dah boleh bukak salon utk kanak2 dah tu..

*lemang dah basi agaknya..

ciK mOt ©™ said...

hai abang de...

zue @ annaleeya said...

elehhh... sajer jer sruh adik dtg umah kan??? pastuh ader alasan balik temerloh kan... tektik bagus ar... hahahaha!!!

..nOj.. said...

dodol? dah lama tak makan. sedapnye. agak2 kalo suh mokde aku buat dodol guna dapur gas, dia nak tak layan wei

Ain said...

cantik la rambut baby, boleh aunty mintak mama baby potongkan rambut sarah nanti....

eiffel said...

dia suka buat ayt 2kali...mgkin cm upin+ipin...

betol sekali memg xsyok...
tp klo...

betol..betol!!!

jd trade mark plak kn

LYaFRINA said...

cumelnyer baby ni.....
cuteeee... knp buka mulut luas tu??? nk mkn ayam kfc k tu??

az rina a.k.a jaijina said...

ok gak asha ade n3 raya..rina langsong takde..

az rina a.k.a jaijina said...

ok gak asha ade n3 raya..rina langsong takde..

Ena said...

ehehehe..

asha, sama cam ena gak.. malam raya makan la mnu yg nak raya kan.. ena bantai makan pizza malam raya... hahah.. dah time tu teringin nak wat camner kan!..

ehehe... mesti cute jekk..

Fieza79 said...

hehehh ada la alasan ngelat blk kg mertua..hehhhehh...

Ayuraza said...

alololo..comey nyer..
abang yang masih bujang tu lapa kfc ke??hehe

Nurzairul Isma said...

hahahha.. taktik ekk... :-)..... asha, ade tag utk asha tau..

~aSHa~ said...

Mrs.K --> ehehehe tq bagi idea..ahahha rosak rambut anak org....

~aSHa~ said...

cik Mot --> eehehehee hi adik izan...ehehe tiba2 adik plak..

~aSHa~ said...

zue --> kak wei..eheheheh mana ada taktik..tak tau pun dia nak singgah..sy pesan dari dia...dari marang tu awal2 la balik...mintak bos...tapi kul 3 dpt bertolak...alahai....ehehehehee...tiba2 jadi taktik la kan...ehehe xpe raya haji tak rebut sgt...btw kedua2 kampung takde buat korban...so tak rasa ralat la kalo tak balik

~aSHa~ said...

nOj --> eh aritu aku beli dodol dgn ALYANI kat kelantan tu..sedap wei...betul2 sedap..sampai je bungkusan, buka dan terus makan beramai2..tanpa ingat nak amik gambo dan tayang kat blog....serius makan dgn kawan2 koir

~aSHa~ said...

Ain --> ehehe kak ain..boleh aihhh no hal....eheheh rambut budak2..senang je..kalo salah..mereka tak marah...ahahaha ....kalo org tua..mau dia botakkan sy balik...

~aSHa~ said...

eiffel --> a'ah la dik..mcm upin dan ipin...ehehe baru akak pasan...macam mereka nak tekan apa yg dinyatakan je kan...ehehe


dik akak dgr cite upin dan ipin tu ada makna dlm USA dan israel..

~aSHa~ said...

lya --> dia buka luas tu nak tjk gigi dia...serius byk gambo dia bukak mulut suh amik gambo gigi..ehehehehhehee...nanti sha publish lagi..

~aSHa~ said...

rina --> gambo di raya pertama takde..ehehehehe kebetulan je ada gambo tu rina...gambo jalan2 di hari raya takde jugak...

~aSHa~ said...

ena --> eheheh actly kami nak makan piza mlm tu...kami siap kongsi2 duit adik beradik...kami mmg gitu tong tong duit..makan la best2 skit...tak rasa byk keluar belanja..ehehhe...tapi mlm tu piza temerloh oven nye tak berfungsi...

~aSHa~ said...

Fieza ---> ehehehe tiba2 jadi mcm taktik kan...padahal mmg rancangan last minute tu...ehehe

~aSHa~ said...

ayuraza --> dia lapo campo tgk gelagat anak sedara yg mcm2 peel....ehehehhee

~aSHa~ said...

isma --> ehehehe, eh asha dah tgk tag tu..insyaAllah ptg2 skit buat...menarik tau tag tu..mmng nak buat..

ardinihumaira said...

lama lak dni tak pekena dodol. nanti bakal mentua datang kena sediakan dodol wat ole2 :D