Tajuk Kena Tukar...: Korang Dah keJe?? dan caj perkhidmatan PTPTN boleh mintak balik?????....ehehe

korang dah keje ke?ehehehehe ulang balik tajuk tu...aku cuti lagi....Terengganu mmg cuti 2 hari...dan Jumaat pun mmg dah cuti..so kami dpt la cuti 4 hari...Cuti Aidiladha kat sini sama je kat pahang, melaka, perak dan lain2...hanya korban2 dan lepas tu kalo ada yg buat majlis makan2...ada la..kalo takde....lepas korban...ehehehe lepak2 di rumah, makan2 tido....itu sahaja...ntah bagi aku sama je kot....takde yg negeri sini meriah sane tak meriah...ini pandangan aku...mana2 negeri pun sama sahaja kemeriahannya atau tidak...yang pasti Aidilfitri je meriah lebih disini mahupun di sana sana...sbb sebulan kan kita berpuasa....tak sabar nak capai 'kemenangan'...dak gitu?

eh btw...laki aku ckp YB Dato' Ismail Mohamed Said ada kata, caj perkhidmatan yang kita terbayar aritu boleh claim balik....betul ke? aku tak dgr time tu...adik aku n my hUBby yg dgr kat tibi mlm sebelum raya katanye..mereka tanya aku...YB jadi pengerusi PTPTN ke....aku ni mana la tau...dah lama aku tak hello2 bos lama tu...dgn wife dia je aku ada berhubung, kdg2 dia sms tanya kabar je....btw tak kan kami nak cite perihal keje YB kan...eehehehehee...

katanya kalo skrg ni kan 1% je...so kalo dulu yg pernah bayar 4% caj perkhidmatan mcm aku tu....leh tuntut 3% tu semula..alahai bape sen sgt yg dpt ek...sbb aku dah lumsum tempoh hari masa dpt duit kwsp...

apa la bekas student2 malaysia yang cerdik belaka ni, dan dpt keje gaji riban riban...duit pinjaman tuk belajar pun nak berkira2...nak kurang2....abih tu yang korang duk pinjam dgn bank tuk pinjaman peribadi yang caj sampai 10% tu tak bising plak...soal pelajaran pun berkira...tapi bila bank bagi pinjaman tuk peribadi yang korang buat kenduri la, shoping la, beli itu ini la, aksesori kereta la apa2 la..tuk kawin pun ada la...tak plak bising sbb caj tu tinggi...

serius aku heran org tak pk soal loan peribadi kat bank tu..tapi bila soal pinjaman tuk  pelajaran yg kerajaan tlg kan pun bising pasal caj hga 4%, dah la senang dpt loan ptptn tu...tak susah mana pun......ciskek...tapi bila dah kurang 1% aku pun suka aje...terima aje...btw aku tak smpt pun merasa caj 1% tu..ehehehehehe

Comments

..nOj.. said…
haiya. tetiba je masuk cite. boleh tak bg tajuk dulu wei
Fieza79 said…
maseh cuti la Asha..tp masih selit2citer ari ni...

cuti2 lama2 pon tk wt pape pon boring noo...hurmm jp g nk p carik brg pertunangan adik hurmm...bye..!
umilia said…
maksud ko tak smpt merase tu sbb ko da hbs byr ke..
ardinihumaira said…
dni lom bayo habis lagi. erkkk lariksssssss
Ena said…
owh.. leh claim yeh!

ena tak amik pun loan tu.. hehe
Fieza79 said…
wahh bole tukar2 tajok plak hehee pape je la asha...

asha sila tgalkan address kt sini

http://fieza79.blogspot.com/2010/11/seikhlas-hati-nak-bagi-souvenir-kpd.html
~aSHa~ said…
ehehehe

sy dah takde hutang dgn ptptn...sbb pinjam skit je..
azzey said…
~ASHA~:Bayorle pelan2 kannnn kpd yg dh meminjam tu....

Popular posts from this blog

PETUA UNTUK MENEGANGKAN PAYUDARA @ TETEK...

Senarai Hotel Sekitar Kemaman / Chukai Terengganu

aku telah diminta memeluk Kawan Pengkid