Wednesday, November 3, 2010

Mama, nak ikut....

asal bersiap bertudung je....si anak kecik ni...mula la buat suara2 manja...'mama nak ikut'...
dgr suara dia tak jadi nak halang dia dari ikut...eheheh
so heret la sama pg kedai...
gini la hari2 ke kedai..si dara ni nak ngekor je.....tapi seronok sbb dia suka nyanyi...ehehe
kadang berselawat...so tak sunyi la mama kan..
tapi smlm dia merajuk.....dia nak ikut mama ke kedai kak senah....tapi keadaan hujan
mama mintak dia tgu jap dlm kereta (lock kete, kunci aku pegang)
lagipun jap je aku pg..aku berlari2 dlm hujan tu tak sampai 1 minit...tak sampai hati nak heret dia dlm hujan
(gitu la aku nak cari sesuap nasi...uhuhuhuhu org lain duk ulit anak bini time gini, semoga bini beranak lagi la ye...)

look, aku pangey pun gitu je pandang...
mata dah meleleh dah tu..

merajuk benar...ehehehehe betul2 merajuk ni..pangey byk kali dah
akhirnya rasa letih merajuk, tersandar sambil air mata meleleh...

sian anak ni...nak ikut mama sgt..ikutkan malas nak bawak tapi nak jugak ikut
uhuhuhu aku pun ada anak2 jugak...
so boleh je kan nak jenguk kedai dan uruskan itu ini di 2-3 tempat...
------------------------------------------
sabar ye sayang, arini ari dia...suatu hari nanti bila bumi berpusing 360 darjah...
ia akan merasa jua

25 comments:

ciK mOt (",) said...

memang sian dia...
ni penderaan perasaan ni...
ko ni pung...dia nak apa kat kedai kak senah tu???

~aSHa~ said...

cik Mot --> ehehehe kedai kak senah tu ada buat dry clean je...mana ada jual cekedis...

MRS. K said...

anak aku gi jamban pon nak ikut! hangin jer...

az rina a.k.a jaijina said...

kesian die asha..sampai ttido kekdahnya..len kali bawak je dia nak ge kedai kak senah pon..

cheqna said...

alolololo
comelnya merajuk..=)

LYaFRINA said...

hehehhe.. comell..
tp ok lg mdm2 ni...
kalo asya dh siap nangis x ingat dunia,, tguling-guling dh tu....

**pakai baju kurung yer.. sweetnyer ank dara ni

imanamani said...

ala....cian dia.... tapi la kan...kadang kita explain berkali kali pun...takde nya nak terima cakap kita... hujan...tak ble turun..nanti demam...

takkkkkk nak gak ikut..nak gak turun..cik asha... anak dara kita pun selalu macam ni majuk je keja..kose...i nak pujuk2...bior je ..nanti dia tegur kita balik..kehkehkekeeh

..nOj.. said...

lorr aku plak jadik syahdu tgk air mata si baby ni.

wei sama la kite wei. duk angkut anak2 ke hulu ke hilir demi sesenduk dua nasik. aku pun kdg2 blk keje ade 1-2 mende nk beli kt kedai, dukung gak budak kecik tu. kalo ujan, mmg terpakse la tinggal jap lam kete. tak sampai ati sebenarnye nk tinggal walaupun jap, dan kedai itu cuma 3 langkah je. tp kalo bwk gak dlm ujan, kang budak tu demam, dah kte gak yg salah

Kniedaz said...

hoh..sian kat dia..tapi awat rasa entry ni macam entry luahan perasaan si mama ni? hehe

~aSHa~ said...

Mrs.K --> nak berak pun tak aman kan...ehehhe

~aSHa~ said...

rina --> sian lak dia..lgipun kedai kak senah takde jual jajan

~aSHa~ said...

cheqna --> mamanye merajuk pun comey jugak tau...ahahahah

~aSHa~ said...

lya --> smlm kami pakai baju sama..dia suka sama2 ni dgn mama....

~aSHa~ said...

imanamani --> ehehe sekali sekala merajuk sweet jugak..lepas tu dia jadi manja..leh peluk2 lak...mesti dia suka, mama pun suka bila anak lentok di bahu..

~aSHa~ said...

nOj --> tu la, kalo heret jugak kang...demam lak...kalo demam kita pun susah...dia pun lagi susah tak dpt ikut mama lagi..

~aSHa~ said...

kniedaz --> ehehe dua / tiga dlm satu...ahahahahaha

azzey said...

asha: Chumelnya dia!

p/s: slm kenal

bulatkocik said...

hurmm..cian dekat dia..tp sbagai seorang mak..akak ag tau apa yg terbek tuk dia...hehe

ank akak nie comey lar..dah bpunya ker..kikiki

Ain said...

majuk2 pun menten kuit, anak sapa la tu kans....

Ena said...

alahai.. sian
memg kalo kut rasa kesian ngan air mata segala tu kan asha rasanya tak jadi keje kita ni.. so, kena wat hati kering gak la sesekali.. huhu

~ yus ~ said...

alahai...sian dia, tp maintain comel..

ardinihumaira said...

ololoo...
takpe kak.. dia rasa tak leh berenggang ngan akak le tu. hehe

~aSHa~ said...

mmmmm ;)

.:fyzz:. said...

cian kt baby..nih kategori majuk betul2 nih..tak main2 Okey..

~aSHa~ said...

eheheh ok