Wednesday, November 24, 2010

uols tgk ada tak nama korang di bawah....?????

ini tag dari sidia


lama tak buat tag ni...biasalah kalo aku jawab tag..aku jawab suka suki dan secara bodoh2 je ye..jgn ada terasa atau ada apa2 perasaan ye...ehehehe tau je la kan kepala aku ni sengal skit....ngeh ngeh ngeh..

ok mari kita teruskan misi menjawab soalan, spt soalan pmr je...sambil makan coklat cadbury je ni..

S : apa benda paling penting dalam hidup korang?

ermmm kalo dia jawab HENFON, ai pun nak copy write paste la ye..ehehee bleh ke? eh aku plak tanya soalan

j :  HENPON (lain skit kan ejaan, so tak copy ciplak je)

S : benda terakhir yang korang beli guna duit korang?
mlm tadi rasanye,
j : COKLAT Cadbury

s : dimanakah tempat korang akan langsungkan perkahwinan korang dan apakah temanya nanti?

sama dgn isma..dah langsung...ni nak prepare majlis anak plak dah..ehehehe

j : dulu temanye ala2 taman, kaler hijaula..tapi tak jadi takut hujan..bawak masuk umah pelamin tu, kalo diberi lagi sekali..ai nak tema ala2 pari2 dikayangan je...muahahahhahahahahaha

s : adakah korang sedang bercinta sekarang?

sama jugak dgn isma ni, ehehehhee

j : ehehe ari ari fall in love...ke make love..eh itu tak setiap ari kan bang...ahaahahha walau u kata, simpanan dan persediaan tuk monopos..ciskek tul...ehehehe ingat ini saving kat bank ke?
ok ok ini melalut sahaja...so jgn amik peduli ayat bengong tu



s : berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?

hai isma rasa nak copy write paste lagi ni....tapi ai nak ubah skit

j :  sehingga ke syurga


s : di manakah korang selalu jumpa kekasih korang?

eheheheh soklan trik ni...

j : kalo jumpa di pejabat dikira rakan sepejabat, kalo jumpa di rumah dikira jumpa suami atau bapa kepada anak2, ermm kekasih ye...ala pening plak nak jawab...rasanya ini soalan SPM...bukan pmr ni...
ermmm di tempat tido??? boleh ke jawab gitu...ahahahaha


s : novel/buku/majalah terakhir dibeli?

ehehee ini ai jawab dgn serius...spt soalan stpm

j : novel SAYANG MAMA....terpaksa beli buku ni sbb kulit buku tertarik, kaler pink, hingga anak dara aku yg paksa aku keluarkan pitih rm16 beli novel tu...mcm la dia baca..mama jugak yg baca...ciskek tul di paw oleh anak...


s : ape nama penuh korang?

eheheheheh ini soalan nahas ni...senang org google..ahaha

j : SITI NURHALIZA

S : antara emak dan ayah, mana korang lebih mesra

ehehe

j : abah

s : namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang?

ermmm ni aku jawab mcm ala2 tak logik..tapi mmg aku nak nak nak jumpa

j : KAKAK...sbb sy pernah bermimpi ada kakak, dukung kakak, tapi kakak sy kawin dgn anak raja, dlm mimpi tu sy dukung kakak sy di belakang sy...tapi sy tak pernah ada kakakk....

s : adakah korang basuh baju korang sendiri?

eheheheeeeeeeeeee gelak pjgn lak

j : ada dibasuh sendiri, ada suami tlg masukkan dlm mesin, ada dobi basuhkan..seme asing2 mengikut kesusahan nak basuh tu..kalo teruk anto dobi, kalo senang hUBby masuk mesin, kalo yg dlm2...sendiri,
s : dimanakah tempat yang korang betul2 nak pergi?

ermmmm

j : nak pg posting oversea...hope impian menjadi nyata...

s : pilih salah satu, peluk atau cium

ehehe isma...betul jugak kata ko..tak kan cium tak peluk kan....aahaha apa barang...barang lain jadi batu kang kata cikgeli eheheh bukan aku yg kata...dia yg kata tau..

j : ini peluk atau cium siapa ni? suami ke anak2? kekasih? eh aku plak tanya balik..
eheheh
ai nak dua2..tapi mlm ni ai tak boleh tau bang..mlm esok ye..mlm esok kan MJ...mlm smlm tu mlm rabu..tak berkat sgt....
(tiba2 selingan t uk si suami yg membaca)


s : beritahu 3 benda mengenai orang yang beri tag

owh mudah je ni..mcm soalan upsr

j : 1) dia ada anak teruna nama danish jugak 2) ada anak dara, nama DAMIA jugak 3) sy beli baju i love dad dgn dia..
ehehehehehehe perkhidmatan bizness beliau sgt bagus dan pantas... 




 s : lima benda yang paling anda sayangi dalam hidup anda

ermmmm benda ye..bukan org kan....

j : 1) henpon (bkn senang nak dpt tepon gini..org susah kan..ehehehhe)
2) kereta dan no plate nye (susah wei kami nak dptkannye....enehehehe kena mintak cuti)
3) perniagaan (i love it, walau pasang surutnya dan saingan yg melampau2 byk)
4) jam tangan bos lama bagi.
5) duit² baru dan unik

S : lagu yang paling anda suka dan selalu dengar

selalu berubah²

j : skrg suka dgr lagu KALO BERPACARAN


s : bila tarikh lahir korang dan bila korang sambut tahun lepas

ni soalan tahap itm..susah gile, sbb pening...bila korang smbut tu...ehehe rasanye nak tanya DIMANA KORANG SAMBUT kot...
j : tarikh lahir ni susah skit nak share, tapi dah lepas...yg kedua tu..tahun lepas sambutnya pada ON THAT DAY la...


lima rakan blogger yang korang nak tag

jeng jeng jeng kita lihat siapa yg kena

j : oleh kerana soalan ni byk berunsur mcm tuk org bujang..ai nak tag org bujang la...ok ai nak cuba recall siapa yg bujang..ai ni tak ingat sy...maklum la dah tua...tapi kalo rasa bujang buat tau...tu tak bujang pun ai nak tag jugak ni...(eh pjg pulak yg ni)

ardinihuimara, @juera, eiffel, zura merry go round, cheqna curahan rasa

ok yg dah kawin pun ai nak tag

noj, cikgeli, izan, anum, echa, ejan, ain mama danish dan sarah, fieza79, ena, kak zue cinta adam dan hawa, mrs.K,
ala penat kepala plak nak pk nama2 ni....rasa mcm jawab soalan master je.....ni ai rambang saje ye... tapi teramai plak..

20 comments:

ciK mOt ©™ said...

aku takmo buat...sakit mata aku ko guna kaler ijau gini...

LYaFRINA said...

hehehehe.. dpt jugok dr isma.. pantas skali yer

~aSHa~ said...

cik mot --> aku pun sakit mata...takpe aku tuko dah...berpino

~aSHa~ said...

lya --> lya kebetulan free tadi..ehehehe ada idea lak

Ain said...

ada upah tak kalau buat tag ni...

kena la share cadbury tu dulu, boleyyy?

hehe...

~aSHa~ said...

ain --> eheheheheheh boleh aje..kalo dekat ai pelawa dah dari tadi

Shifa said...

sebbaik xkena.. memang pemalas buat tag nih.. cepat2 larik sblm asha edit nama tu plak!

~aSHa~ said...

shifa --> eheheh hampir2 nak edit dah ni..mmg hampir2 dah ni...ehehehee

Fieza79 said...

hadoi pnjg norr tag tu....hadoi dpt kah ku buat ni..heehee peram dulu bleh..??

tq asha..

umilia said...

fuh..sib baik tak kene..hahahaha..

*Miss Geli^ said...

betol aku kena buat ni?

*Miss Geli^ said...

betol aku kena buat ni?

ardinihumaira said...

heee nasib baik tak kena :D

mamalieyna said...

oooh tag mengetag kembali lagi...! hehe..

Zura said...

sekali kena tag daaaaaa

az rina a.k.a jaijina said...

bnyknye soklan, jenuh nk jawwab tu..

Frodo Baggins said...

>>___<<


selamat menjawab soklan spm! keh3x

Ena said...

hoho..

tu dier.. banyak punyer soklan.. hehehhe


owh.. itu nama ada dalam senarai tag.. huhu.. eh! heheheh.. tq..

zue @ annaleeya said...

2 kali doh kena tag.. isma pon tag gok..

~aSHa~ said...

ngeh ngeh ngeh..sila sila..