Posts

Showing posts from December, 2010

Penempatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N27 Di Pejabat-Pejabat Perwakilan Malaysia Di Luar Negeri Sesi 2011

Image
jom apply kepada sesiapa yang berminat info dari sini




Bila Bercuti, Bercuti terus

Image
salam teman2 bloggers...lama dah aku tak bersiaran ek...ehehehe lama tak lama..tak lebih kan seminggu.. dan aku pun dok buat kunjungan balas jugak...sori...sbb bila cuti...malas tul nak on netbook ke..pc ke...
kepala pusing2 je... alhamdullillah...selamat sampai ke rumah dari CH... ramai yg anta sms / msg fb...ucap 'berhati2 masa turun dari CH' aku pun cuak jadinye...tapi tu la alhamdulillah selamat sampai...dan kebetulan tak lalu jalan simpang pulai tu.. ala kalo dah ditentukan Nya..jalan mana2 pun leh jadi kan...
ikutkan byk sebenarnya cerita2 nak sharekan...sepanjang aku menyepikan diri ni...
 tapi bila dah mula start menyepi tu...nak mulakan 'keriuhan' di arena blog mula la amik mood dan amik segala kuih muih letak di sebelah kanan..sambil taip sambil ngap..
ini la bahananye kalo makan tak ikut masa...muka pun jadi bolat... aku rasa ini kesilapan kamera ni ..kamera rosak kot...ehehehee...muka aku tu tak rosak ye... tapi mmg betul2 bolat la...aku rasa ini efek tudung jenis ini…

tempoh Diskaun Saman dilanjutkan....

yeyhhhh....tadi dengar berita tv3 dlm keriuhan anak2...aku rasa betul dah kot....

tiada had tempoh untuk diskaun tu...tapi saman tu mesti la sebelum 1 Disember 2010...kalo saman selepas tarikh itu..tiada diskaun ye adik2...

saman boleh dibayar di kaunter pejabat pos jugak tau...begitu jugak online....
jadi mari kita membuang duit membayar saman....hisshhh

-----------------------------------------
arhhh lega...sempat la aku tlg menguruskan saman yg bukan aku lakukan..tapi atas nama ku...abg sila uruskan ye..jgn buat2 tak tau ye...setiap kali ai membebel yu bawak 'perlahan2' u tak dgr...kan dpt surat cinta...ehehehehe

Out of Service

setelah berhari2 dengan tugasan itu dan ini, ke sana ke sini...

smlm malam bila tiba di Cameron...terus out of service...

Demam....nak buat apa2 pun dah tak mampu last nite...pagi ni baru la terasa segar skit...

dan arini dengan kelapangan waktu (sebab amik cuti) boleh la aku teruskan kerja BW...eheeheheh

Terima kasih yang sudi menyinggah

Lukisan Tercantik Di Dunia

Image
masa aku tunggu nak jumpa penyelia taska aritu...aku usha2 la gambo yg tertempek dinding taska.. sekali aku teruja tgk lukisan tercantik ni...
baju ni...dilukis masa nak raya aritu...tau je dia ye...tema kaler hijau..ehehhee
ni kawan baik dia punye baju..

korang pernah tgk lukisan 'tercantik' di mata korang? mesti la ada kan

 ini peta balik rumah kot..ehehehehe warna biru tu rumah agaknye..
 ehehehe cikgu suh letak dlm bulatan..oleh kerana terlebih kreatif..luar bulatan pun ada..
look..sebelah menyebelah lagi projek anak aku ni Pasaraya Maisarah sebelah Pasaraya Hadhirah
kalo korang free..jom la shopping kat pasaraya mereka ni...ehehee
ni kawan baik dia
hadirah..  anak tokey kedai makan Geliga Western Food,Kuala Kemamna 
nanti lukisan my mdm1 lak..smlm dia ada tjk kat aku masa balik dari school... ----------------------------------------------
(masa anak2 baru lahir pun...hati aku berkata 'cantik'nya manusia ini)

Berlanyak lanyak di Impiana Resort Cherating

Image
Impiana Resort Cherating ni sekangkang kera je dgn rumah ai...eh bukan sekangkang...berkangkang kangkang jugak la....tapi oleh kerana...dah tergediks2 sgt.....so last weekend kami berempat ni...pergi la merehatkan dan melayankan diri dgn anak2 di situ.... katil mula diterokai oleh mereka... danish kata....'ooo comeynye' pandai dah dia guna word comey ni..eheh terikut org sini suka guna word comey dari cantik..

di sudut tepi....ada tmpt santai ...comey je....dan menarik... hUBby ai kata kalo ada pitih nak beli la resort ni... ehehehehe ini benar2 buat gelak besar..kalo kata nak beli bilik tu pernah la aku dgr... (baik yu beli rumah abg wei)
btw kawasan resort ni amat menarik buat tempat gathering/reunion..sebab ada kawasan yg lapang, padang rumput, mmg sesuai la gathering.....tapi kat sini takde lif...so ada jugak perkara bagi aku tak menarik sgt ....car park dgn bilik hotel pun agak sedikit jauh..kena menapak skit...haishhhh tak best bab tu...

konsep dan tema mereka kaler hitam..dgn b…

Rokok Arab?

Image
eh ye ke nama 'kerepek' ni rokok arab..aku lupa la...serius lupa namanya.. masa mak mentua aku bekal kan hUBby aku, takde plak tag nama kakak kedai tu... selalunya ada...maybe nak cepat bungkus kot...dia terlupa letak nama kuih ni beserta no telefon...
kuih ni menjadi kegemaran aku plak bila balik ke kampung hUBby...mak mentua pun seakan tau je.... ehehehe dia kirim nye 2 plastik..... rebut2 aku dgn anak dara aku makan...dia pun gemar... eh byk apa yg aku gemar dia pun gemar tau...seme benda nak tiru mama ye.....
korang pangey ni biskut apa? rokok arab jugak ke?

Sesekali melayan ni sedap jugak...

Image
ini edisi malas memasak..ehehehe tapi sesekali layan megi..sampai berebut2....masa kejadian lupa dah bila...
dulu masa jadi student..makanan ni pun bukan makanan selalu...makanan bila dah buntu nak makan apa...so jadi best plak....
anda makan ke makanan gini? ehehe

Jom Hafal Asma Ul Husna

sambil dengar 'lagu' sambil kita hafal.....nyanyi sambil beramal....

1. Ar-Rahman -Yang Maha Pemurah
2. Ar-Rahim -Yang Maha Mengasihi
3. Al-Malik -Yang Maha Menguasai
4. Al-Quddus -Yang Maha Suci
5. Al- Sallam -Yang Maha Selamat Sejahtera
6. Al-Mu'min -Yang Maha Melimpahkan Keamanan
7. Al-Muhaimin -Yang Maha Pengawal serta Pengawas
8. Al-Aziz -Yang Maha Berkuasa
9. Al-Jabbar -Yang Maha Kuat
10. Al-Mutakabir -Yang Melengkapi Segala Ke Besarannya
11. Al-Khaliq -Yang Maha Pencipta
12. Al-Bari -Yang Maha Menjadikan
13. Al-Musawwir -Yang Maha Pembentuk
14. Al-Ghaffar -Yang Maha Pengampun
15. Al-Qahhar -Yang Maha Perkasa
16. Al-Wahhab -Yang Maha Penganugerah
17. Al-Razzaq -Yang Maha Pemberi Rezeki
18. Al-Fattah -Yang Maha Pembuka
19. Al-'Alim -Yang Maha Mengetahui
20. Al-Qabidh -Yang Maha Pengekang
21. Al-Basit -Yang Maha Melimpah Nikmat
22. Al-Khafidh -Yang Maha Perendah (Pengurang)
23. Ar-Rafi' -Yang Maha Peninggi
24. Al-Mu'izz -Yang Maha Mengasihi dan mengh…

Aku nak Popia Giveaway....

Image
MAMALYNA'S CRABSTICK POPIA GIVEAWAY


Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog http://zanmyly.blogspot.com
2. Follow blog http://ejanblog.blogspot.com
3. Buat satu entry yang sangat simple dan masukkan gambar popia kat atas tue...
4. Tinggalkan komen di entry ini beserta dengan link dan ID follower yer...



Tarikh tutup : 15 Disember 2010

jom jom turut serta...rezeki di depan mata tu mana tau menjadi rezeki anda...tuah manusia siapa yg tahu...
sedap tau popia ni...tokey ni bakal jadi tokey fofular tak lama lagi..dan diucapkan good luck my dear fren..semoga succes ye dlm bizness...amin

----------------------------------
done! tak lengkap...hello aku tau...

pagi-pagi ni meh kita dengar 'lagu' ni dulu...

ada dengar?
tak dengar kuatkan volume..pasang speaker..

lagu ni tidak akan membingitkan telinga anda...
tidak akan membuat anda rasa jemu mendengarnya
tidak akan mengganggu hidup anda..malah buat hati sayu je...

--------------------------------------------
Semoga di permudahkan semua urusan..
sama-sama kita menyebut 99 Nama Allah.

Selamat Tahun Baru Hijrah / Salam Maal Hijrah 1432H

Image
Semoga tahun baru hijrah ini membawa erti kepada kita semua... hijrah dari perkara buruk ke perubahan yang baik...
esok ada sambutan Maal Hijrah kat PICC kan? jadi korang yg dah kat area sane tu..gi la meramaikan majlis...
---------------- gambar semasa senaman..ceria je kan time senaman.. ce kalo buat keje..dok seceria itu..ehehehee

mengalahkan apa je

busy konon2nya ni...mengalahkan menteri je kan...ehehehehhehee


--------------
update gaya fb je...cehhh

bila ada ruang, huarggghhhh...ah tak tahan..

Image
sekarang ni...jadual mmg berubah2....dan ikut keadaan juga cuaca

arini ptg jam 5.30 tak jadi nak buat latihan netball..sbb masing2 penat dah buat latihan bola tampar (aku dok join)...jadi balik umah arini, masa dok layan anak2 kat umah...terasa mengantuk yakmat...alahai...masa maghrib nak baca sehelai ayat alquran pun dok dan dah...kalo idak...lepas je game netball terus ke bilik air..urus2 apa yg patut..dpt la duduk di sejadah lama skit...ni kalo dah terasa mengantuk dan terlelap maknanye badan pun lemau....
btw aku bukan keje kat kementerian sukan ye....cuma kami ni bila dah terluang gini nak praktis la tuk sukan tahunan atr kampus di malaysia ni...jadi tu yg tiba2 jadi aktif bersukan lak..ehehe keras dah pegerakan2 ni...ceh mcm la dulu terror sakan...bukan pernah jadi atlet pun (lgpun sama je aktiviti ini dan aktiviti di blog..ehehe mean di luar bidang tugas kan?? cuma beza nye aktiviti maya atau real)
harap2 dlm masa 2 minggu ni asyik bersukan je...dapat la kempis kat tang perut ni..…