Monday, December 13, 2010

Berlanyak lanyak di Impiana Resort Cherating

Impiana Resort Cherating ni sekangkang kera je dgn rumah ai...eh bukan sekangkang...berkangkang kangkang jugak la....tapi oleh kerana...dah tergediks2 sgt.....so last weekend kami berempat ni...pergi la merehatkan dan melayankan diri dgn anak2 di situ....
katil mula diterokai oleh mereka...
danish kata....'ooo comeynye'
pandai dah dia guna word comey ni..eheh terikut org sini suka guna word comey dari cantik..


di sudut tepi....ada tmpt santai ...comey je....dan menarik... hUBby ai kata
kalo ada pitih nak beli la resort ni...
ehehehehe ini benar2 buat gelak besar..kalo kata nak beli bilik tu pernah la aku dgr...
(baik yu beli rumah abg wei)

btw kawasan resort ni amat menarik buat tempat gathering/reunion..sebab ada kawasan yg lapang, padang rumput, mmg sesuai la gathering.....tapi kat sini takde lif...so ada jugak perkara bagi aku tak menarik sgt ....car park dgn bilik hotel pun agak sedikit jauh..kena menapak skit...haishhhh tak best bab tu...


konsep dan tema mereka kaler hitam..dgn bekas2 tisu kaler hitam..
termasuk bekas sampah....dan jug...lupa plak den nak amik gambo tu..
baby kata...'amik gambo dora ni'....ehehehehe mmg dia perasan dia ala2 dora dah ni..
mcm mama dia..perasan tak sudah rasa diri ala2 erra fazira yg jelita....(walau di hati hakikatnye ku tahu, aku dan erra mmg jauh panggang dari api)

bila bergambar tangan dok mengepak sana sini pegang itu ini..
so papanye kata..buat gini je....eheheh senang...ready to swim

bila sampai..perkara biasa..tgk2 dulu..tak berani nak gi..

tgk ada ke mandi berdukung....ini baru intro
habis intro...sampai hujung dunia dia nak pg....
konon2 terror la tu...

yg ni baby beso..bapak berat nak angkat buat gini...

tapi kang..kalo taklayan merajuk..kuat merajuk ni..
takut gak dia kata pilih kasih..buat la jugak...dgn aku2 terpaksa turun..dgn keadaan kurang selesa...

selesai mandi....perut lapor..tapi makanan dah habis di telan semasa sampai...sampai2 je nampak makanan kat rak..terus telan, dah ptg2 mesti nak makanan ringan..siap disediakan air2 tin seme bagai...tapi air yg tidak dibenarkan tiada disini..maybe dia tanya kot...muslim or not...

------------------------------------------
selesai sudah program ari sabtu...cadang nak anta anak ke kg tak jadi lagi...haishhh hantar awal2 kang..rindu plak dgn perangai mereka...anta lewat pun masalah gak ni...

owh kang ada yg kata...amboi senang nye cerita...beranak je, mak bapak jaga anak..siap pos pos..
ehem ehem ehem...
masalah skrg ni..mak abah aku tu sunyi,....kalo aku takde keje..mereka akan tanya..'bila ada keje luar?'...
sbb mereka nak jaga anak aku....kat rumah tu takde siapa dah..mak tgk abah, abah tgk mak...
dari mereka amik anak aku terus...dan dijaga sepenuhnya...uish lagi tak leh, mmg aku tak bagi..so biarlah sekali sekala...at least ada rindu2 skit...


22 comments:

ciK mOt ©™ said...

kim salam kat mak pak ko...
aboh...anakmu sorang kat sini...
cehh bila masa tah...

lemangcute yang Kosong said...

twit..twit.. i loikee yang pakai towel putih kat kepala tu..hehehe

MRS. K said...

tak salah pon anta anak kat atok nenek dorang.. sekali sekala bukan anta terus..

ardinihumaira said...

bestnye akak bercuti :D

~aSHa~ said...

cik mot --> baiklah kak..ko kakak kan? lahir bulan 8

~aSHa~ said...

lemangcute --> eeheheh mengedik pakai baju mandi tu...eh baju mandi ke...ke apa ek namanye..lupa dah..

Fieza79 said...

wahhh senyap2 je g bercuti..tak kabor pon..patot lama tk nmpk...

amboi sonok nya tgk depa....kami nya aktiviti last week...sedihh..lepak umah jer...huwaaa..

~aSHa~ said...

Mrs.K --> eheheh btul2..

~aSHa~ said...

dni --> kena gak bercuti..aritu kaki ni jem..tak leh berjalan..sakit sgt2...sib baik kedai..partner uruskan last weekend..

~aSHa~ said...

Fieza --> bukan bercuti pun ni..pg sekejap je..sbb dekat dgn rumah..ehehe sambil2 layan anak...

Ieda Al-Habsyi said...

besttnyer dok hotel :)

az rina a.k.a jaijina said...

atok, nenek rindu kat doranglah tu..ni kalau mak rina sihat mmg dia nak jage cucu dia tu..

SafaRi09 said...

bestnyer mandi kulang.. skali skala g la mandi sungai plak pas nie yer.hehe

LiErOSe~QiEmi said...

macam menarik je hotel ni.. tak penah lagi gi situ.. ari tu check in kat suria beach resort.. tapi tak besh ahahah

fikaryna said...

bestnya..dah lama x p cherating..

MiSz SyuRa said...

comelnye anak2.. suke tgk xD

Epul Azimi said...

wah3,bercuti sakan nampak,adik2 tu comel btol,bagus la dari kecik dh diajar berenang,nanti senang skit dan yg last lawa sungguh yg pose atas kerusi tu.....ehehehee

~aSHa~ said...

Misz Syura --> xdpt bukak blog...ada virus kot...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

alahai.. pi amek angin animum ke cik kak..??hahahah, ai pun kekadang kalo main angin nk rase katil hotel, blk kmn tido kt area cherating lu semalam 2, br blk umah MIL.. hihihi. so far, salu aje booking penuh time nk cek-in @impiana.. tk kesampaian agi nk stay there.. huhuhu. wape rate situ ek???

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah memang pi berehat sungguh ni, best2 kalo dpat mandi koma renang kan

LYaFRINA said...

amboii..

pic ngelas tu . kemain.. camm erra je kan????

~aSHa~ said...

Leily --> 200++

sorikawan2...sy tak sempat nak jalan2 ke blog kawan2..