Monday, January 10, 2011

Pengaruh Ieda Al-Habsyi

korang tau..kuat jugak pengaruh si ieda ni dalam dunia blog ye...selain ayat2 dia yg sengal2 kiut tu...byk yg telah aku terpengaruh dgn dia...dia tu adik2 je bagi aku...aku plak terpengaruh dgn dia...haishhhhhhh terbalik ni dik non wei..

msg tuk ieda, kalo ko ternampak org menggugel    'ADIK IEDA AL-HABSYI'     itu akak la yg google tau....
ko nak tau pesal aku google pasal ADIK kamu?????

kamu tgk gambo ni dulu.......
kamu tau ini apa? ini tudung yg akak tak tau nak pakai tau...ahahahah.... akak nampak adik kamu si iera tu pakai comey je...so akak pun berangan la nak jadi comey macam dia jugak kan....

tapi bila dah beli tudung yg akakk pun tak tau namanye ni...akak godek2 dlm google nak cari cara pemakaiannye....so mlm tadi akak menggugel la gambo2 adik kamu...arhhh tgk gambo pun bukan reti jugak...ahahahaha...

masa beli tu...org lelaki yg jaga, akak tanya, mcmane nak pakai ni, dia pun tak tau nk jawab..takde plak patung model yg pakai tudung ni...jadi jenuh jugak  la gini dik.....sib baik adik lelaki tu bagi akak murah tau tudung ni..rm15 je...(tmpt korang berapa wei??)

adik kamu tak buat tutorial pakai tudung ke, ieda? ke ada sesiapa yg telah buat tutorial pakai tudung gini...cuba angkat tangan sambil buat peace...senang akak nak terjah blog kamu...


PENGARUH KEDUA yg telah ko buat ieda...

 ni ko kenal ieda krim pemende...ko ada beli kan kan kan kan? baik ko angguk2.....akak tau ko beli kaler kuning kan?
*haishhh terbalk plak gambo lotion mustajab ni*

masa aku beli lotion ni kawan2...aku tanya kat kak senah tokey kedai tu...

'kak ada tak krim mujarab'

'ehehehhee' (gelak yg ditahan2nye ko tau) 'dik, takde krim mujarab, krim mustajab ke dik'

'ha krim tu la kak...yg mu mu mu la..lebih kurang la tu..mesti mujarab kan? kan?' (baik ko jawab mujarab kak, kalo idak aku takmo beli)

ko tgk ieda....akak terpengaruh dgn ko mahu mengkempiskan perut...eh tapi ini positif ni...bagus2....(btw lama dah mau mengkempis2 kan perut yg ala2 lima bulan setengah ni)

pssssssssssstttttttttttt ada se lagi aku terpengaruh dgn dia....tapi malu aku nak cerita..

smlm ptg aku terbeli PIL BINARI....ko yg tjk kat blog kan ieda..ko beli pil tu kan? ke akak salah....tak tak akak tak bersalah...skrg aku mula mencuba Pil Binari dah...lama dah benti dn Hans ni...sejak anak mula melangkah ke alam persekolahan..(ceh baru sekolah conteng2...sekolah conteng2 ni yg byk belanja)

----------------------------------
pengaruh rakan blogger.....yg positif pe salahnye kan kan kan..
yg negatif kita fikir2kan dan amik iktibar..

sekian terima kasih....

17 comments:

LYaFRINA said...

SHA..LYA XLEH PAKAI TUDUNG TU.. PADAN TARIK DGN ASYA J..

KRIM PATI HALIA TU LYA GUNAKAN SEJAK PANTANG LAGI UTK KEMPISKAN PERUT.. LYA SAPU KRIM TU & PAKAI BENGKUNG.. FUHH.. BERANGIN 1 BADAN.. TP MMG KEMPIS LA PERUT ASALKAN KONSISTEN MEMAKAINYA.

MRS. K said...

tudung tu harga 10 hinggit kot skang ni..

~ yus ~ said...

haha..krim mujarab.

Akak pun pernah pakai yg kaler hijau ni..:)

Ieda Al-Habsyi said...

hahahahhahaha! maap kan kesilapan belog saya dan saya kerana mempengaruhi akak dalam sistem penjualan tidak langsung ini, hahahahah! chayok2 kak, sesame kite kurus, yeahhh! heheheh! Pasal tudung tu, nanti ieda suh adik ieda buat tutorial, hehehhe thanxx link tu kak asha :)

Sharinginfoz said...

memang kuat pengaruh ieda ya

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ahaha, sama lol kite.. i pn terpengaruh ngan adik2 kite yg shomey² skrg, men belit².. ada gak 2 lai pattern tu.. butir² pe buah tasbih je.. hihihi
re: haah, sokong hubby u ckp.. koya je lebih tu, kl skrg rasa dh 'menepus' dh makcik tu, maybe masa muda2 dlu tu suke menetek, hahahahah..

umilia said...

skang mcm2 pesen tdg beb..aku da tak tau nak bli yg baru2 ni..pakai yg lame gak la..hehehehe..

ardinihumaira said...

:D pengaruh orang comel hehe

~aSHa~ said...

ehehhee jap jap ek...aku baca tapi tak smpt tul nak menaip...tapi hati ni mau betul baca disini

ciK mOt ©™ said...

hehehe...dah kurus bitau weii..nak gak ramping ni...

Ayuraza said...

saya pun slalu terpengaruh tengok org comei2 pkai comei2..tapi kalo saya pakai macam tak comei..hahaha :P

Ayuraza said...

saya pun slalu terpengaruh tengok org comei2 pkai comei2..tapi kalo saya pakai macam tak comei..hahaha :P

LiErOSe~QiEmi said...

menjadik ke pakai krim2 camtu kak??? kalau menjadi up n3 k.. bleh cube kecikkan pewott ni hihi

Ena said...

cantik! purple lak tu.. ;D

E.d.Y said...

ada losyen tu jugak, tp yg warna kuning...banyak lg..xguna..haha

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

suka tengok orang pakai tudung tu, tapi kita tak reti nak pakai la, kalo pakai mau berejam2 nak bersiap

~aSHa~ said...

eheheh sama la ..berjam2