Posts

Showing posts from February, 2011

Khurafat

Image
khurafat di Astro First....

bagi aku,
jalan cerita/skrip nice dan aku cdg harus ditonton sbb ada unsur pengajaran...tapi bagi aku pengcahayaan nye mcm kurang je...dlm hospital pun nampak gelap je...ke tibi aku yg rosak? ehehehehee...patut dlm hospital terang benderang kan? walau dlm bilik mayat...kan? atau dlm wad?  ke mmg gelap?
maaf ye en syamsul yusof, ini kira komen membina dari peminat u. btw filem ni dah kaut untung yg byk dah pun ......
gandingan romantik dari syamsul yusof dan liyana jasmay
sipnosis takyah la ye...baik korang tonton je sendiri... mmg ending dia menarik...

Oh Tuhan.....

Oh Tuhan
Beratnya rasa dugaan ini...
Dugaan bersalin tak la sehebat ini rasanya....
Moga bersalin kali ni mudah spt dolu2...rasa mcm nak berak2 je...
ingat lagi...masa bersalin dolu2...aku cuma ckp kat nurse...'nurse, sy rasa nak berak ni, boleh tak sy berak sini'
dan beliau menjawab, 'itu perasaan je, sbb mmg akan rasa mcm nak berak'...tgk2 kepala dah nampak skit2...dia ingat lmbt lagi...tapi tak sampai sejam pun sakit nya....yg lain2 sakit nak berak2 dan perut memulas mcm rasa nak berak....

Oh Tuhan
boleh ke Kau putarkan alam ini hingga bulan Ogos dengan cepat?
spt pejam mata dan bukak2 mata esok dah 1 Ogos...

Maafkan daku selalu mengeluh...bukan ku pinta untuk tidak berdaya begini...
maafkan mama wahai 'kupu2 syurga di dalam perut' jika mama kekurangan makan
bukan papa tak layan makan, mama yg tak berapa daya nak makan
byk kali dah makanan dibeli, mama tolak ke tepi....tgk udang..uwekkkkkkkkkkkk tgk itu ayam uwekkkkkkkkk
abis apa yg kamu mahu wahai 'kup…

Bestnye Kalau...

Bestnye kalo aku pg klinik sat lagi ni...check up check up itu ini......nurse/doktor tu bgtau aku dah mengandung 5 bulan kan...kiranya beberapa bulan je lagi nak bersalin.......
boleh ke jadi 5 bulan...sedangkan last period aritu bulan 12.........arhhhhhhhhhhhhhhh rasa tobat nak mengandung dan mengandung lagi...sungguh tobat nasuha rasanye...ehehehehe....(tobat tobat kang...mengandung lagi...pi raaaaaaahhhhhhhh...)... suka ada anak2 ni...tapi tak suka mengandung...boleh?
sekian luahan ringkas...
makan salindah pun tak berapa nak ok jugak ni....adehhhhhh...sama je..