Posts

Showing posts from March, 2011

Senyum

Image
Lirik Lagu Senyum – Malique ft Najwa


Senyum Senyum Senyum
Senyum Senyum
Chorus :
Kacak luar, kacak dalam
kacak dengar sini
kalau saya senyum
awak mesti senyum sekali
kalau kita senyum
semua orang berjangkit
bila semua orang senyum
dunia tiada penyakit
(4x) senyum
tak perlu kata apa apa


Akhirnya sempurna, tiga album pertama
bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
dah kukata ku takkan henti sampai tua bangka
kalau habis abjad, aku rap dengan angka
Satu, dua, tiga anugerah diterima
oh, itu tahun lepas, tahun ini cuma dua
tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
ditertawakan oleh anakku Inca Medina
Oh Inca Medina, orang secantik nama
cantik luar, cantik dalam, cantik macam mama
hati macam grandmanya, anginnya macam papa
kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
nyanyi balik lagu ayat lama, ayat mama
wanita hari ini, jaga sensitiviti
kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini


Ay, cantik luar, cantik dalam cantik dengar sini
kalau cantik se…

makanan itu ibarat syurga dunia.....tapi hati2 jugak....

Image
pagi2 lagi ada kawan sejabatan tlh menunggu aku depan mesin punch card dgn seplastik buah di bawah... perghhhhhhhhhhhhhhhh syurga je rasa aritu nak laksa...mlm2 kawan anta laksa...sampai 4 kali round boleh makan....yg best...kuahnye yarabbbiiiiiiiiiiiiii sedap bangat.....dunia dunia..... (ha nojah buah apa kah ini?)
ha pagi tadi sementara menunggu breakfast yg laki aku gi belikan....tekak aku ni beberapa kali duk berzikir nak makan buah ni...tak tahan2......dlm hati pujuk jugak...tgu..makan breakfast dulu...gile ke makan buah ni dulu....arhhhhhh tapi lambat sgt pagi tadi breakfast tu sampai..jadi aku hentam keromok je....rasanye 10 bijik dah selamat aku kunyah, krook krook krook....makan dgn bunyi gitu..mmg menggiurkan org lain yg mendengarnya...
----------------------------- berbalik pada tajuk di atas.... arini kawan sepejabat jugak....bakal kehilangan sebelah kakinya, kerana kencing manis/diabetes... so kalo ptg ni selamat kakinye itu..maka dah 2 org kawan sejabatan yang menghidap kencing …

Ku tabah membesarkan anak2 tanpa mu disisi

Image
dah 3 hari berlalu....
(ecehhhhhh mcm karangan sastera plak....padahal aku mana pandai mengarang2 ni...sbb tu tak amik kelas sastera)

dah 3 hari berlalu aku bersama anak2 je....tempoh hari...bila ku 'ditinggalkan' seperti ini...aku ditemani abah dan mak (time tu teruk yakmat, muntah aje).....tapi kali ni segan plak aku nak call mereka...btw malas nak nyusahkan mereka...nanti boring mreka kat sini..ye la sini takde ayam itik kerbau dan kambing ( eh bila masa abah aku ada itik kerbau kambing ni)......nak bersihkan laman luar umah atau bercucuk tanam pun...dah ada pekebun lanskap (jbtn punye)......jadi mereka mmg agak lemau kalo takde aktiviti di luar rumah sebegitu...

arini dah kira dua hari bercuti....smlm....anak tak berapa sihat...tiba2 nak tido dekat2 je....mula2 dia bgtau nak tido kat papa depan tibi....tapi aku ckp...papa mana ada....barulah nak tido dgn aku sebantal....so smlm...terpaksa la cuti...walau aku ada program koir dan meeting kelab kebajikan....xpe la....adha ku…

Kembar? Baby ku kembar?

Image
baby ku kah kembar? owh itu belum dpt dipastikan lagi... yg pasti sepupuku kembar tidak beranak kembar khabarnya...jadi siapakah yg bakal dpt? ehehehee ------------------------------------
ok ok...bukan itu nak cite....last time biasa la aku....org mcm aku yg berHOLIDAY sakan kan...mesti la ada agenda menarik di setiap minggu...ngeh ngeh ngeh...ehehehe
oleh kerana holiday aku kerapnye di rumah saje...jadi astro first je la sudi menghiburkan aku. dan bagi aku...ceritanya adalah ringan² belaka..tidak berat²...aku xmo memberatkan kepala yg tak berapa nak centre lagi ni....
jadi KEMBAR SIANG telah menjadi pilihan kali ni (btw...aku duk umah je duit tak keluar kemana....so leh ar nak layan astro first byk²...so jgn salah anggap...bknnye aku ni mampu sgt...tapi dah aku mmg duk umah...CNY tu....aku holiday jugak mcm korang2....tapi di mana? di rumah saje...3 hari tak jejak langsung tanah...percaya la....time CNY tahap kritikal aku skit....korang lain la leh ke wayang bersama family, leh ke kfc ke, …

aku suka bangat...

Image
ni kain cotton @ kain kapas....cerita taun lepas punye celita...ehehehehee bapak berzaman dah.. aku dah janji dgn kawan aku nak buat entry khas...sekali masa dan keadaan aku yg agak tidak memberangsangkan sering membataskan niat itu... kain ni aku beli di link ini yg hitam putih tu adik aku yg punye...ye kaler kuning langsat tu aku yg punye..
masa bungkusan ni tiba...kawan sepejabat aku ni punye la excited...dan masa tgk kain ni kemain melonjak gembira sbb dia berkenan sgt.... aduih....dah aku berkenan..dia pun berkenan...merayu la jugak suh jual kat dia... tak bagi la aku....sbb aku suka sgt dgn corak tu...berkenan dgn hati aku....siap aku suh member tu cari lagi corak begitu tuk aku...
tapi dah berbulan2 dah sampainya....aku tak buat2 lagi baju...adik aku dah selamat dah buat baju.... aku je tak lagi...sbb memandangkan...bulan 10 baru leh pakai baju sesedap rasa...jadi biarlah lewat skit...bukan basi pun kan...lgpun nak pakai biar nampak slim2 mcm anak dara je....(tapi tang tetek je tak dpt …

Bil Astro sejak ada Astro First

Image
semenjak tangan mengatal mengorder kat astro first ni... so persediaan mental tuk menerima bil tu kena ada.....
tapi.......

(Ngangkung, Damping Malam, Aku Masih Dara)
What an amazing....
masa seram2 mata nak tgk bil tu....aku terkejut bulan 1 xyah bayar bil pun.... sebabnye...aku terbayar dua kali ar sebelum tu....sampai jadi RM-400.00.... ehehhehe....so bulan januari tu mmg tak bayar...sbb ada balance lagi RM-195.00..... ada sambungan page kedua bil januari ni...so tolak2 kat page kedua tu....ada lagi balance RM-35.....sambung bulan februari



 (Hantu Kak Limah Balik Rumah dan Khurafat)
dan bulan seterusnya baki ada RM-35.....so walau aku dah order dua lagi cite tapi bayo jadi mcm biasa2 yg selalu bayo RM109.05..
argh lega skit.... bil astro ni aku bayo tau...tak mengharap kan en suami...byk lagi perkara wajib en suami harus utamakan. so astro ni kira tak berwajib dalam rumahtangga... jadi dah sama2 keje..sama2 la menguruskan pembayaran itu ini dalam rumahtangga.
lepas ni bulan march...mcm byk j…

lepas citu itu, cini ini plak...lepas tu nanti cite lain plak

Image
bagi menghilangkan rasa bohsan aku yg tak larat nak berjimba² ke mana² jadi di depan tibi pun aku berjimba² la sesuka hati... anak aku pun rekues...mereka tu seme peminat cite hantu....tak kira siang malam..nak tgk cite hantu...

lepas tu dah boring sgt...cite ni pun ai pg langgan jugak....ahahahahhaha
skrg ni ai tak layan sgt dah cite yg berat²  (omputih) kalo boleh nak cite yg santai2 je (cite melayu)....penat la otak ni...nak berfikir sama kalo cite yg memerlukan penyiasatan ni..ai pun sama tlg fikirkan....ehehehehehehe