Wednesday, March 30, 2011

Senyum

Lirik Lagu Senyum – Malique ft Najwa


Senyum Senyum Senyum
Senyum Senyum
Chorus :
Kacak luar, kacak dalam
kacak dengar sini
kalau saya senyum
awak mesti senyum sekali
kalau kita senyum
semua orang berjangkit
bila semua orang senyum
dunia tiada penyakit
(4x) senyum
tak perlu kata apa apa


Akhirnya sempurna, tiga album pertama
bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama
dah kukata ku takkan henti sampai tua bangka
kalau habis abjad, aku rap dengan angka
Satu, dua, tiga anugerah diterima
oh, itu tahun lepas, tahun ini cuma dua
tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
ditertawakan oleh anakku Inca Medina
Oh Inca Medina, orang secantik nama
cantik luar, cantik dalam, cantik macam mama
hati macam grandmanya, anginnya macam papa
kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
nyanyi balik lagu ayat lama, ayat mama
wanita hari ini, jaga sensitiviti
kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini


Ay, cantik luar, cantik dalam cantik dengar sini
kalau cantik senyum, cantik mesti cantik lagi
senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

Chorus
Ay, buai tinggi tinggi sampai ke puncak awan
dengan kumulus dan nimbus aku berkawan
aku bukan rupawan, aku buakn jutawan
tapi aku punya satu senyuman yang menawan
Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan
dengar kata hati perasaan jangan dilawan
kalau takut mula mula kita boleh berkawan
duduk dulu biar kubelanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
apa rasa jadi cantik kacuk Cina Pakistan
apa rasa jadi seksi, suka tak diperhatikan
apa rasanya terima bertubi tubi puji pujian
Tu, boleh pun senyum cantiknya gigi
sepuluh markah penuh seharusnya kuberi
wanita hari ini harus pepandai puji
kalau dia jual mahal, boleh cuba lagu ini




-------------------
nak highlite kan yg kaler merah tu jer....eheheehheehehehehe
anak2 bila dgr lagu tu mesti dia ckp....
'ha cantik macam mama dia kata'

sekian terima kasih...
dari mama perasan...

Tuesday, March 29, 2011

makanan itu ibarat syurga dunia.....tapi hati2 jugak....

pagi2 lagi ada kawan sejabatan tlh menunggu aku depan mesin punch card dgn seplastik buah di bawah...
perghhhhhhhhhhhhhhhh syurga je rasa
aritu nak laksa...mlm2 kawan anta laksa...sampai 4 kali round boleh makan....yg best...kuahnye yarabbbiiiiiiiiiiiiii sedap bangat.....dunia dunia.....
(ha nojah buah apa kah ini?)

ha pagi tadi sementara menunggu breakfast yg laki aku gi belikan....tekak aku ni beberapa kali duk berzikir nak makan buah ni...tak tahan2......dlm hati pujuk jugak...tgu..makan breakfast dulu...gile ke makan buah ni dulu....arhhhhhh tapi lambat sgt pagi tadi breakfast tu sampai..jadi aku hentam keromok je....rasanye 10 bijik dah selamat aku kunyah, krook krook krook....makan dgn bunyi gitu..mmg menggiurkan org lain yg mendengarnya...

-----------------------------
berbalik pada tajuk di atas....
arini kawan sepejabat jugak....bakal kehilangan sebelah kakinya, kerana kencing manis/diabetes...
so kalo ptg ni selamat kakinye itu..maka dah 2 org kawan sejabatan yang menghidap kencing manis dan kehilangan kaki.......
so skrg ni ramai dah jugak kawan² sini mengambil langkah untuk ujian kolestrol dan gula dalam darah..

aku lak setiap bulan mmg ada ujian tu...so takpe...
next year la kalo masih berkesempatan lagi bernafas di bumi ini.


Friday, March 25, 2011

Ku tabah membesarkan anak2 tanpa mu disisi

dah 3 hari berlalu....
(ecehhhhhh mcm karangan sastera plak....padahal aku mana pandai mengarang2 ni...sbb tu tak amik kelas sastera)

dah 3 hari berlalu aku bersama anak2 je....tempoh hari...bila ku 'ditinggalkan' seperti ini...aku ditemani abah dan mak (time tu teruk yakmat, muntah aje).....tapi kali ni segan plak aku nak call mereka...btw malas nak nyusahkan mereka...nanti boring mreka kat sini..ye la sini takde ayam itik kerbau dan kambing ( eh bila masa abah aku ada itik kerbau kambing ni)......nak bersihkan laman luar umah atau bercucuk tanam pun...dah ada pekebun lanskap (jbtn punye)......jadi mereka mmg agak lemau kalo takde aktiviti di luar rumah sebegitu...

arini dah kira dua hari bercuti....smlm....anak tak berapa sihat...tiba2 nak tido dekat2 je....mula2 dia bgtau nak tido kat papa depan tibi....tapi aku ckp...papa mana ada....barulah nak tido dgn aku sebantal....so smlm...terpaksa la cuti...walau aku ada program koir dan meeting kelab kebajikan....xpe la....adha ku kay shah....

ptg smlm...baby dah sihat..bila abg danish dah ada....gagah terus dia....masa masuk umah pun....sibuk dia tanya...'mana abg danish, amik abg danish kat school'....dia walau bergumpal ke apa ke dgn abg danish...tak bleh nak berpisah gamaknye....mesti teringat satu sama lain....nak mandi pun tanya, abg danish tak mandi, so baru nak mandi sama2...haishhhh

ku gagahi demi anak2 tanpa mu disisi

ku lawan alahan2 ini....demi anak2....nak buat mcmane....by hook or by crook....kena buat sendiri....sbb anak sendiri....kalo anak org lain...agaknye kegagahan tu lambat la skit....ehehehe
teman2 pun ada sedia membantu...smlm masa lunch aku nak makan bihun sup mcm biasa....jadi mereka jemput kat rumah...thanks my dear fren...bihun sup je la boleh takat ni makan dgn laju2....kalo nasi mmg tak bleh nak makan lagi....

-------------------------------------------------------------
ucapan terakhir buat dirimu yg 'meninggalkan' ku dgn anak2...

darling....tq 'tinggalkan' kami 5 hari, takpe  ai gagahi demi mereka....kalo kamu? rasanye boleh tak? uhuhuhuhuhu mesti cannot kan?....itu la ajaibnye wanita....sakit tak sakit....anak2 come first....nak buat goner...

nanti yu balik...'upah' untuk dirimu takde....
tapi 'upah' tuk diriku jangan dilupai...semasa yu lalui jalan keluar tu...yu nampak kan...perfume2 yg takde tax tu, jgn yu beli kat ruang legar KLIA tu...situ mahal...yg sblm tu, ala lupa kejadah nak sebutnye...yu paham kan....kat bandar taxes ni seme mende kena cukai...makanan pun mahal...

sekian terima kasih..

------------------------------------------------------------------
macarons dari cikmin

(tiba2 gambar macarons keluar dlm entry ni)

tadi bang, ai order macarons ni...selain laksa penang...
tekak ai ni sebulan dah nak macarons ni...dari 1 mac aritu...ai dah tanya kat tuan macarons ni
baru tadi order....uhuhuhuhuhuhu
ai tak bagitau sesiapa ai nak makan ni...sian lak kat yu...byk belanja last month so this month...ai order sendiri

yu mesti tak minat kan makanan2 perancis ni?
takpe...kawan2 ai kat sini...teringin tlg perhabiskan....sbb mereka...mmg tekak barat2...

note : tak sabarnyeeeeee tunggu macarons....ehehehe
eh patutnye tak sabar tgu yu pulang ptg esok bersama perfume

Monday, March 21, 2011

Kembar? Baby ku kembar?

baby ku kah kembar? owh itu belum dpt dipastikan lagi...
yg pasti sepupuku kembar tidak beranak kembar khabarnya...jadi siapakah yg bakal dpt? ehehehee
------------------------------------

ok ok...bukan itu nak cite....last time biasa la aku....org mcm aku yg berHOLIDAY sakan kan...mesti la ada agenda menarik di setiap minggu...ngeh ngeh ngeh...ehehehe

oleh kerana holiday aku kerapnye di rumah saje...jadi astro first je la sudi menghiburkan aku.
dan bagi aku...ceritanya adalah ringan² belaka..tidak berat²...aku xmo memberatkan kepala yg tak berapa nak centre lagi ni....

jadi KEMBAR SIANG telah menjadi pilihan kali ni
(btw...aku duk umah je duit tak keluar kemana....so leh ar nak layan astro first byk²...so jgn salah anggap...bknnye aku ni mampu sgt...tapi dah aku mmg duk umah...CNY tu....aku holiday jugak mcm korang2....tapi di mana? di rumah saje...3 hari tak jejak langsung tanah...percaya la....time CNY tahap kritikal aku skit....korang lain la leh ke wayang bersama family, leh ke kfc ke, leh shoping2 ke..window shopping ke.....)


tak rugi wei langgan filem ni...
bagi aku filem ringan terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...
aku suka part dia diintebiu oleh bakal pak mentuanya....
lawak tull....

Kembar Siang


Pelakon: Kamal Adli, Intan Ladyana, Rozita Che Wan, Sabri Yunus, Mat Over

Pengarah: Hatta Azad Khan

Penerbit: David Teo



Plot:

Awal dan Awi adalah pasangan kembar seiras. Awal normal dan Awi pula sedikit terencat akal akibat demam panas. Awal mempunyai teman wanita bernama Ani. Awal mendapat tahu yang Awi menyukai Ani dan memujuk Ani berkahwin dengan Awi kerana rasa bersalah. Awal tidak tahu yang Ani mempunyai kembar bernama Ana tetapi dibesarkan oleh keluarga angkat masing-masing setelah kematian ibubapa. Saksikan pelbagai gelagat dan aksi pasangan kembar yang menggelikan hati apabila semua tidak dapat membezakan antara Awal dan Awi serta kewujudan Ana sebagai kembar Ani dalam Kembar Siang.

info : astrofirst

Thursday, March 17, 2011

aku suka bangat...


ni kain cotton @ kain kapas....cerita taun lepas punye celita...ehehehehee
bapak berzaman dah..
aku dah janji dgn kawan aku nak buat entry khas...sekali masa dan keadaan aku yg agak tidak memberangsangkan sering membataskan niat itu...
kain ni aku beli di link ini
yg hitam putih tu adik aku yg punye...ye kaler kuning langsat tu aku yg punye..

masa bungkusan ni tiba...kawan sepejabat aku ni punye la excited...dan masa tgk kain ni kemain melonjak gembira sbb dia berkenan sgt....
aduih....dah aku berkenan..dia pun berkenan...merayu la jugak suh jual kat dia...
tak bagi la aku....sbb aku suka sgt dgn corak tu...berkenan dgn hati aku....siap aku suh member tu cari lagi corak begitu tuk aku...

tapi dah berbulan2 dah sampainya....aku tak buat2 lagi baju...adik aku dah selamat dah buat baju....
aku je tak lagi...sbb memandangkan...bulan 10 baru leh pakai baju sesedap rasa...jadi biarlah lewat skit...bukan basi pun kan...lgpun nak pakai biar nampak slim2 mcm anak dara je....(tapi tang tetek je tak dpt nak slim2...uhuhhuhu)

eh jom la tgk kain2 cotton tu...ada lagi tau..kat facebook beliau pun byk lagi...



Thursday, March 10, 2011

Bil Astro sejak ada Astro First

semenjak tangan mengatal mengorder kat astro first ni...
so persediaan mental tuk menerima bil tu kena ada.....

tapi.......


(Ngangkung, Damping Malam, Aku Masih Dara)

What an amazing....

masa seram2 mata nak tgk bil tu....aku terkejut bulan 1 xyah bayar bil pun....
sebabnye...aku terbayar dua kali ar sebelum tu....sampai jadi RM-400.00....
ehehhehe....so bulan januari tu mmg tak bayar...sbb ada balance lagi RM-195.00..... ada sambungan page kedua bil januari ni...so tolak2 kat page kedua tu....ada lagi balance RM-35.....sambung bulan februari




 (Hantu Kak Limah Balik Rumah dan Khurafat)

dan bulan seterusnya
baki ada RM-35.....so walau aku dah order dua lagi cite tapi bayo jadi mcm biasa2 yg selalu bayo RM109.05..

argh lega skit....
bil astro ni aku bayo tau...tak mengharap kan en suami...byk lagi perkara wajib en suami harus utamakan.
so astro ni kira tak berwajib dalam rumahtangga...
jadi dah sama2 keje..sama2 la menguruskan pembayaran itu ini dalam rumahtangga.

lepas ni bulan march...mcm byk je nak bayo....sbb xde negatif2 dah kot, kalo ada RM-0.95 sahaja...sbb aku suka bayo genap2.....


------------------------------------------------------------------------
dah la bulan februari byk perbelanjaan....sob sob sob..
dengan SAMAN nye...dengan ROADTAX INSURANCE nye
dgn baru ber ura ura nak register insurance medical tuk baby maisara lagi
why why why nak buat medical insurans ni?...sbb kami mcm ada syak sumthing ni kat dia...
so baik prepare...mmg dia tak sakit tak apa pun lagi setakat ni...kebimbangan tu ada.....
tuk abg danish, pendidikan dgn life je la ye syg...tuk baby..satu apa pun mama tak beli lagi....sadish..

Monday, March 7, 2011

lepas citu itu, cini ini plak...lepas tu nanti cite lain plak

bagi menghilangkan rasa bohsan aku yg tak larat nak berjimba² ke mana²
jadi di depan tibi pun aku berjimba² la sesuka hati...
anak aku pun rekues...mereka tu seme peminat cite hantu....tak kira siang malam..nak tgk cite hantu...


lepas tu dah boring sgt...cite ni pun ai pg langgan jugak....ahahahahhaha

skrg ni ai tak layan sgt dah cite yg berat²  (omputih)
kalo boleh nak cite yg santai2 je (cite melayu)....penat la otak ni...nak berfikir sama kalo cite yg memerlukan penyiasatan ni..ai pun sama tlg fikirkan....ehehehehehehe


sharing daripada team

Perancangan Allah ITU INDAH. Hajat Untuk bertandang  Ke Felda Jelai 3 Allah Rezeki Dengan mudahnya. Kak Cik Jadi Ke nak datang sini.....

Labels