Thursday, March 10, 2011

Bil Astro sejak ada Astro First

semenjak tangan mengatal mengorder kat astro first ni...
so persediaan mental tuk menerima bil tu kena ada.....

tapi.......


(Ngangkung, Damping Malam, Aku Masih Dara)

What an amazing....

masa seram2 mata nak tgk bil tu....aku terkejut bulan 1 xyah bayar bil pun....
sebabnye...aku terbayar dua kali ar sebelum tu....sampai jadi RM-400.00....
ehehhehe....so bulan januari tu mmg tak bayar...sbb ada balance lagi RM-195.00..... ada sambungan page kedua bil januari ni...so tolak2 kat page kedua tu....ada lagi balance RM-35.....sambung bulan februari




 (Hantu Kak Limah Balik Rumah dan Khurafat)

dan bulan seterusnya
baki ada RM-35.....so walau aku dah order dua lagi cite tapi bayo jadi mcm biasa2 yg selalu bayo RM109.05..

argh lega skit....
bil astro ni aku bayo tau...tak mengharap kan en suami...byk lagi perkara wajib en suami harus utamakan.
so astro ni kira tak berwajib dalam rumahtangga...
jadi dah sama2 keje..sama2 la menguruskan pembayaran itu ini dalam rumahtangga.

lepas ni bulan march...mcm byk je nak bayo....sbb xde negatif2 dah kot, kalo ada RM-0.95 sahaja...sbb aku suka bayo genap2.....


------------------------------------------------------------------------
dah la bulan februari byk perbelanjaan....sob sob sob..
dengan SAMAN nye...dengan ROADTAX INSURANCE nye
dgn baru ber ura ura nak register insurance medical tuk baby maisara lagi
why why why nak buat medical insurans ni?...sbb kami mcm ada syak sumthing ni kat dia...
so baik prepare...mmg dia tak sakit tak apa pun lagi setakat ni...kebimbangan tu ada.....
tuk abg danish, pendidikan dgn life je la ye syg...tuk baby..satu apa pun mama tak beli lagi....sadish..

14 comments:

r|nA @ ja|j|na said...

buleh tahan jugak eh..rina tak langgan astro, so mmg tatau pasal bil² astro ni..

Zura said...

astro first menambahkan lg bill...hehe..

Zue AnnaLeeya said...

tak penah langgan lagik astro first tuh... takut terbeliak bijik mato nengok bil... hahahah....

Nad @ MamaZakwan said...

tak penah langgan astro 1st jugak..tiap2 bulan rm70 jek..heheh

eima said...

aku yag rm 72+ tu tak sanggup nk bayo nk astro 1st idak la ... hahah


nape ngan maisara .. tak pe amik je utk kebaikan jugak if anything

~aSHa~ said...

eima, nanti asha cite bila dah amik medical insurance tu....sbb kang takut lak agen dia tau...ahahahahaha

A N A K - A N A K K U said...

huhuhhu perbelanjaan makin naik, tp gaji???? erm sabar jerlah kan

nizamsani said...

peh.pakej orang kaya.

mamalieyna said...

yeee..bil astro pun eina gak bayo..en suami tak ambik port..huu~

ambik insurance apa asha..? prudential pun ada buat tuk baby bakal lahir kan..advance..

~ yus ~ said...

tak pernah lagi langgan astro first...

Kniedaz said...

haiii...samala kita..asyik beli astro first je..tapi kan hampeh tgk khurafat yg tak best mana pun..hoho

2H Garden said...

wah....tambah belanja nampak! hehe...

Nurzairul Isma said...

hehehe.... selamat.. isma penah sekali je langgan astro first... sbb nak sgt tgk hantu kak lima balik rumah... :)

Sari said...

layan je la..
by the way, ksari ader tag asha kat cni http://duniacontestku.blogspot.com/2011/03/1st-ga-saya-nak-brooch-tuh.html