Posts

Showing posts from April, 2011

Kakak Baby telah Menjadi seperti 'Abang'

Image
oleh kerana peel anak² ni berlainan...aku tgk si kakak baby ni...mmg suka sgt tiru apa yg abg danish buat...antara² nya
1) abg danish pakai baju tadika hari² ke tadika, dia pun nak pakai baju taska hari² ke taska...sampai cikgu tegur...sempat ke basuh baju, cikgu...dia kan ada 2 baju...sy ni hari² basuh baju walau baru 2 org je anak.......kalo tak pakai kan baju taska...nanti dia amuk, takmo pg taska...
2) abg danish bawak duit RM1 ke tadika sbb nak beli dadih cikgu buat, (mama buat tak best katanye...apa cikgu buat seme best belaka kan....cis kek tul) .....si kakak baby ni pun nak bawak duit jugak ke taska...bawak byk lak tu....last2 aku bitau cikgu dia...baru si kakak baby bagi balik duit tu  ke aku..
3) abg danish tgk / suka oltromen dia pun sama....ben 10 pun jadi....sampai selipar  ben ten pun sama mcm abg danish...hishhhhh tak berkenan sungguh aku.....
4) kalo pakai baju, mesti nak sama dgn abg danish....kalo abg danish tak sama pakai baju dgn dia....dia akan paksa abg danish tuko b…

Teringat Masa mula² melangkah kaki ke Putrajaya dulu....

korang masih teringat tak mcmane korang melangkah kaki ke Putrajaya dulu?......(walau mmg korang duk sane la skrg ni...masih ingat tak????)


byk tul kenangan pahit manis time sampai tu..... 



 -------------------------------------------
panjang lagi patutnya ni.....tapi nak siapkan apa yg patut...

Bidang Kesetiausahaan makin dapat perhatian

Image
Bidang kesetiausahaan pada awal 1980-an mungkin tidak digemari sebahagian ibu bapa untuk diceburi anak gadis mereka. Ia dianggap kerjaya yang tiada masa depan.
Namun kini terbukti bidang kesetiausahaan profesion pilihan sama ada wanita atau lelaki berikutan permintaan tanpa henti di seluruh dunia.
Seseorang setiausaha atau pembantu peribadi bertanggungjawab melaksanakan tugasan rutin di pejabat seperti membantu ketua jabatan atau majikan melicinkan urusan sebuah organisasi.
Ia membabitkan tugas penyimpanan rekod, menguruskan filing pejabat, menyediakan dokumen penting seperti surat-menyurat, laporan, memo bagi rujukan majikan, melayan tetamu, memantau perjalanan syarikat selain menguruskan akaun dan kewangan syarikat.
Kerjaya ini memerlukan ketelitian dan kesabaran. Justeru, tidak hairan 70 peratus pekerjaan ini dimonopoli wanita.
Statistik pada 2010 mendapati 8.8 juta wanita di Malaysia bekerja dan sebahagian besarnya di bidang pengurusan dan pentadbiran.
Kini, majikan semakin selektif mem…

Myipanelonline dan Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal

Image
Pada 12 April 2011 lepas...baru je sy join my.ipanelonline (click link ini untuk registration)  lepas  mendapat maklumat dari blog Jardness   (tq dik atas pertolongan2)
Alhamdulillah....dalam tempoh seminggu lebih je join menda alah SURVEI SURVEI SURVEI tu...saya dah boleh keluarkan duit dari myipanelonline ini. Sy keluarkan dalam RM50...sebenarnya serendah RM5 pun boleh dikeluarkan dah...tapi saje nak tunggu lebih skit...ramai jugak yg sy tgk keluarkan RM5, maybe mereka nak test kot....jadi ke tak jadi kan....bagi saya, redha je, sy tgu lagi hingga rm50...(cara nak tgk siapa keluarkan duit tu di NOTA PENEBUSAN) ada tertera nama gua...adehhhh

ha skrg ni bukannya cara nak share bagaimana cara nak register di my.ipanelonline ni...sebab dah pernah sharekan sebelum ini di entry INI tapi kalo ada yang ingin bertanya lagi dan baru nak register dan kurang paham dengan entry sebelum ini, boleh la emelkan sebarang soalan ke azrisha03@yahoo.com
di bawah la adalah cara2 nak keluarkan duit dari myi…

Tau tak kenapa orang kaya-kaya suka berhutang dalam perniagaan/hartanah

korang tau tak kenapa ye orang kaya-kaya / businessman besar2 / jutawan...kalo beli harta ke buat perniagaan ke...mesti beli aset dgn cara berhutang...korang tau kenapa????


Dulu aku tertanya2 jugak la..duit byk pesal tak beli kete / rumah / bangunan kedai cash je....atau peralatan kedai secara cash, duit tu memang kira mampu la nak beli cash...aku tgk ni bukan sorang dua....berorang orang orang yg buat bizness la..tak kira la hartanah ke, kedai ke, pejabat ke...sewa sewa bangunan ke...

kalo la aku, aku beli cash je..tak perlu fikir beban hutang tiap2 bulan...(kalo la aku ada duit....amin..semoga ada)

rupa2nya..bila disiasat di timbang tara itu ini....owhhhhhhhhhh baru ku tahu....eheheheh ini adalah salah satu kaedah untuk mengelak cukai yang tinggi...sbb tu kadang2 ada org kata....ini bukan kereta aku, ini kereta company...eheheh cukai syarikat ni rendah skit katanya....

dan ada jugak org bgtau aku...elok tu amik insurans itu ini...nanti leh masuk dlm kira-kira cukai pendapatan...jadi…

Pakej Umrah Ekonomi 2011

Image
Ada sesape berhajat nak gi umrah tahun ni?

ni aku terjumpa ...ermmm bagi aku agak berbaloi jugak tu...sbb aku cari yg sekitar di kampung halaman aku tu agak mahal sedikit....ye la takde saingan di daerah tu....beza dlm rm500-rm2k jugak....(tapi duduk sebilik 2 orang...takde lak aku tgk tuk 4 org...kalo ada maybe murah lagi kot)

so bila aku jumpa yang ni....tergerak hati nak share dgn sesiapa berminat....tadi pagi..masa aku bukak...masih boleh lagi nak tuk harga yg RM3999

sekali bincang punye bincang dengan 'orang tua di kampung halaman' dan adik beradik....mak ai dalam jam 11 lebih kurang....terus takde dah....uhuhuhu pantas....mcm pisang goreng je...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MASAMAS Travel : Pakej Umrah Ekonomi 2011

Pakej Terbaru yang telah dirancang oleh Pihak MASAMAS Travel & Tours Sdn Bhd Kini dilancarkan. Pakej ini DIBUKA PENDAFTARAN kepada mereka yang berhajat untuk ke Tanah Suci den…

Macarons

Image
aritu kan ai ada order macarons dari cikmin alhamdulillah selamat sampai dah...walau kena tunggu turn skit...sebab ramai sgt mengorder nya.. takpe la...janji dah selamat sampai, terima dan habis dah pun
bagi tekak ai yg swing swing lagi ni...mende manis ni mmg kena la sgt2.... tapi ada kawan2 sini mmg sdg menjga pemakanan manis2an.... so dia tak amik la dlm kuantiti yg lebih dari satu.....
ai plg suka yg kaler biru tu.... kaler pun cantik je kan, syg nak makan....perghhhhhh rindu plak pada macarons cikmin
korang yang nak mencuba leh ar klik ke link beliau.. kebetulan skrg ni dia nak bagi hadiah pengunjung bertuah...nak tau apa dia....gi la terjah blog dia.. skrg ni takde lagi yg leh dpt ANGKA pengunjung bertuah itu..so anda masih sempat lagi..
----------------------------------- lepas ni tak tau nak makan apa plak.....
nak gi latihan koir la dulu...pagi smlm..ada perubahan...tak sangka ramai sukarelawan nak buat kelainan tuk koir sempena satu majlis ahad ni...apa kes? whatever pung...alhamdulilla…

Koi org bandar Ikan Patin tersentap gak dgn harga RM13,000 tu...

Image
gambar patin ni mmg dicuri baik dari izan
koi pun terSENTAP gak dgr cerita tu malam tadi... sebabnye tak pernah la setakat hidup ni koi makan hingga ratusan ringgit... tapi kawan2 koi kat sini ada yg jenis hantu patin walau bukan asal pahang...tapi dia mmg leh tau mana patin sedap atau tak...KALAH koi
tadi koi tanya la dia....MR.ZAM...'u rasa ok tak harga RM13K tu tuk 50 makang'...eh silap taip...ada G plak tambahang...sbb berckp dgn org ganu kang... dia jawab...uish logik je tu... sbb dia pernah dipelawa makang oleh kawan dia asal temerloh (yg pasti bukan aku la nak belanja dia makan kat kedai dgn ratusan ringgit tu..idok ler koi)
dia kata...kawan dia yg asal situ...belanja dia...berdua je...dah cecah RM300 lebih..itu hanya nasi, ulam dan ikan patin yg muncung (ikan patin sungai) dan di bagi diskaun sekali...sbb kedai tu kawan kpd kawan dia... dia kata...harga patin sungai tu sekilo RM220 150 - 200 kalo tak silap harga taun lepas... kalo yg sangkar mmg murah la skit...
patin ni kalo …

Daftar Percuma, Buat kaji selidik(survei), Kumpul Mata Ganjaran dan tukar kepada wang

Image
Berminat kepada wang? Mesti ramaikan berminat dgn wang ringgit….uhuhuhu…


Anda boleh menyertainya dan menguntung dengan wang tunai melalui penyertaan dalam kaji selidik.

Jika anda berminat MEMBACA dan jawab kaji selidik/survey, maka sertai la peluang ini…percuma je

Bagaimana nak sertai :

1) Klik LINK INI

2) Daftar percuma, dapat emel, terima emel pengesahan, login dan terus dapat 50 points

3) Selepas masuk ke dalam akaun anda, anda akan dapat mencari kaji selidik melalui


a. Halaman utama-Survei Ahli (Pilih satu dan menjawab solan kaji selidik.)

b. Halaman Utama-Halaman saya-Survei saya (Pilih satu dan menjawab solan kaji selidik.)

Selain itu, selepas kami upload kaji selidik yang baru, kami akan menghantar emel jemputan penyertaan survey kepada ahli yang layak menyertai survey tersebut.

Demi memastikan anda mendapat maklumat terbaru, sila sentiasa log masuk ke akaun anda

4) Points yang terkumpul boleh ditukarkan kepada hadiah / wang ringgit. (kat situ tertera gambar RM)

5) Wang ringg…

Saham 1 Bilion 1 Negara

Bank Rakyat membuka saham 1 Bilion 1 Negara...ha begitulah msg yg diterima...kiranye 1 juta orang boleh beli saham ni

bermula awal april...bukan berakhir semalam...tapi kiranye kalo semalam tu 1 juta tu dah habis di jual..habis dah la....tapi insyaAllah arini masih ada...arini pun kawan2 disini masih berminat untuk ke bank bertanya...

Dan dengarnya lagi berita ini tidak la diwar warkan di surat khabar...tapi dari mulut ke mulut, msg ke msg....(ye ke...ke aku tak pasan...)

sy mmg pagi2 ni tgu info dari sharinginfoz...sbb saya tau bab2 saham atau market ni..mmg dia pantas...so boleh klik ke link sharinginfoz untuk maklumat yg lebih lengkap....


terima kasih...

Ramainya orang kat bank arini membeli saham.....

Korang dah Beli??


eh pendek plak entry ni...

tapi kecoh betul arini semua org pg ke bank membeli saham....

katanya saham ini terhad sorang satu je....mean tak leh beli dua tiga....
mean kalo aku dah beli 1, RM500...tak boleh beli dah....tunggu kerajaan announce semula, eh aku tak bape paham la...polo je la

Kuning untuk Laju

Image
aritu dengar borak2 paknil dgn pemanggil cilik yg petah....di radio era
then mereka borak2 pasal sekolah dan lain
dan paknil tanya la budak tu....(aku lupa dah nama budak tu.....) dia tanya pasal trafic lite...merah tuk apa, kuning tuk apa dan hijau tuk apa.... budak tu jawab dgn betul...
ehehehehee then papa mdm ni lak tanya la mereka berdua ni.....(mmg selalu tanya soalan ni)
s : hijau tuk apa? j : tuk jalan s : merah tuk apa? j : merah tuk berhenti s : kuning tuk apa? j : KUNING TUK LAJU
ahahahahahahhahahahahaha amik ko...sape sifu kuning tuk laju tu yer....compem mama bukan kan...lalalala budak² kadang² belajar bukan dari kelas atau teori tapi belajar dari persekitaran

----------------------------------------- PDRM, maaf pak, sy tak ajar kuning tuk laju....kuning tuk sedia berhenti kan pak?

KLIA ke Kuching hanya RM0.01

Image
start dari 1 June 2011, ada penerbangan dari KL ke kuching...jadi ada promosi skrg ni untuk 4 beranak aku dah try semua2 campo tax hanya 232...campo la bagasi dan makanan skit bagai...dpt la rm377 pg balik 4 beranak tau.....kalo 2 beranak tu lagi murah....
klik disini untuk maklumat lanjut
xyah tunggu tahun depan nak fly, tahun ni bayo tahun depan pg..tak perlu... tahun ni je bleh pg dgn harga sebegitu...
-------------------------------------------------------------------- aku dah lama berura2 nak bayo ni...tapi puas aku tanya kawan2...apa la tmpt menarik kat kuching tuk kanak2....tuk shopping tuk org tua mcm aku ni ada la....kalo takat kat kek batik dayang salhah tu atau sekitar bando kuching tu...aku dah gi....jadi mmg seminggu jugak punye pikir ni...... last2 kelab kebajikan aku smlm ada ura2 nak buat family trip ke suatu tmpt pada tarikh yg aku cadang nak bercuti tu jugak.....jadi tak jadi la kot ke kuching...aku ikut kelab tu je la...best pun best....