Wednesday, April 27, 2011

Kakak Baby telah Menjadi seperti 'Abang'

oleh kerana peel anak² ni berlainan...aku tgk si kakak baby ni...mmg suka sgt tiru apa yg abg danish buat...antara² nya

1) abg danish pakai baju tadika hari² ke tadika, dia pun nak pakai baju taska hari² ke taska...sampai cikgu tegur...sempat ke basuh baju, cikgu...dia kan ada 2 baju...sy ni hari² basuh baju walau baru 2 org je anak.......kalo tak pakai kan baju taska...nanti dia amuk, takmo pg taska...

2) abg danish bawak duit RM1 ke tadika sbb nak beli dadih cikgu buat, (mama buat tak best katanye...apa cikgu buat seme best belaka kan....cis kek tul) .....si kakak baby ni pun nak bawak duit jugak ke taska...bawak byk lak tu....last2 aku bitau cikgu dia...baru si kakak baby bagi balik duit tu  ke aku..

3) abg danish tgk / suka oltromen dia pun sama....ben 10 pun jadi....sampai selipar  ben ten pun sama mcm abg danish...hishhhhh tak berkenan sungguh aku.....

4) kalo pakai baju, mesti nak sama dgn abg danish....kalo abg danish tak sama pakai baju dgn dia....dia akan paksa abg danish tuko baju tu..selalunya waktu pg jalan2 la...kalo harian tak la sebegitu...jenuh kalo hari2 nak baju sama.... 



5) abg danish buat keje sekolah, dia pun sama menyibuk buat keje sekolah....mengaler sume bagai...nak sama...

byk lagi sebenarnya dia suka betul tiru abg danish, abg danish takde la plak gitu kan ...tu la peel anak ni lain².....

malam tadi masa melipat² baju...anak dara aku ni pun 'menolong' sama la melipat baju...nak jadi kakak kan....kena la rajin....lepas tu rajin plak tu melipat baju abg danish...mmg rajin kalo tuk abg danish kesayangan dia....(time gaduh...ahahah toksah ckp la kan...xde sayang2 nya...)....

nampak plak baju jersi ni.....mereka panggil baju bola...so dia sarung la...abg danish dah tido time tu....so dia pun buat la aksi mcm abg danish....menendang bola...dush sana dush sini....aduhaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii anak dara ku...pesal la kamu ni..nak kata mama tak pakai skirt....terlebih seksi dah rasanye.....

 
 ni dara ke teruna nak wei????

kemain hepi lagi dia dpt mengerjakan baju kesayangan abg dia.....abg dia syg baju ni...kalo nak main bola je..tuko baju yg sedang di pakai ke baju ni....memperbanyakkan basuhan aje...

pagi tadi abg danish bangun tgk si adiknye sedang memakai baju dia....rengek2 la dia....aku ckp...baby tu sayang kat abg danish...sbb tu pakai baju abg danish........abg danish ni nama je hero, kuat menangis je boleh tahan...kalah si adik....haishhhh mcm2...


-------------------------------------------------------------------------------
cerita ttg putrajaya tak dpt nak disiarkan lagi...ehehehhee.....

24 comments:

LYAfrina said...

HEHHEHEHE...

BIASA ANK KE-2 CPT BELAJAR, SBB DIA ADA RUJUKAN DRP ANK PERTAMA.. DAH NAMA KAKAK BABY YER:-)

PADAN JER BAJU MDM 1 BILA KAKAK BABY PAKAI.

Ieda Al-Habsyi said...

uhuhuh! sayang bebeno dia kat abg dia tu :)
Perghhh...macam tak caye je aku taip macam ni

mamalieyna said...

phew....tak sabar nak tunggu riaksi arif ber adik..lalala..

so, abg danish wajib la bg contoh teladan yg baik2 saje..
bab baju tu, aduyai..tak dapek nk nolong..ngee///

Ardini Humaira said...

dni dulu teringin gak nak pakai baju adik dni hik3

Ardini Humaira said...

dni dulu teringin gak nak pakai baju adik dni hik3

Ena said...

eheheheh..

dah ala2 twin plak dah yeh! asyik nak sama jek ngan si abang.. hihi.. tp bagus jugak.. ena suka gitu tp jarang ler plak buat kat dua beradik tu..

wahida said...

lain anak lain ragam kan...tapi itulah penyeri hidup...comel anak2 sis...

~aSHa~ said...

lya --> tu la..harap2 dpt contoh yg baik..yg kurang baik tu harap tak dicontohi nya...amin

~aSHa~ said...

ieda --> itu la teman sepermainannya...mesti la sayang...

~aSHa~ said...

mamalieyna --> tak lama dah tu si arif nak beradik..moga sihat2 yer...

dan harapan dapat bagi teladan yg baik2 kat adik2 nanti..

~aSHa~ said...

dni --> ehehhehee adik dni besar dari dni kan...

~aSHa~ said...

Ena --> tang bagus tu ada yg bagus...tang yg lebih kurang kelakian tu tak berapa nak bagus plak...ahahahaa

~aSHa~ said...

wahida --> tu la..mereka la penyeri kita kan...

eima said...

wahhh nape aku dulu tak mo ikut abg aku ek...

sedangkan aku ber2 je ..hahhaha

danish suka layan baby nih... kompom ...

~aSHa~ said...

a'ah dia mmg suka layan baby...sbb tu baby main paksa2 je abg dia tuko baju itu ini nak sama dgn dia...abg dia mengikut je la...layan tgk cd jugak..tu keje abg dia la..dia tak pandai lagi nak bukak sendiri

cikmOt said...

meh aku jawab...dara ma...hehehe....lawak la kakak baby ni...tunggulah kuar adik esok...:p

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

padan plak sarah pakai baju abg die..
ekekeke.. menagis ek abg psl sarah pakai baju die..
hehehe, nnti kuo baby lg 1, siap la danish kena buli lg..

r|nA @ ja|j|na said...

alololo, tomei kakak baby ni..nanti echa dah ade adik, tatau pulak camne peel dia..

eMMe said...

mcm2 ragam kan, terhibur je kite dibuatnya....

♥ Che NamNam ♥ said...

hahaha...betul tuh anak kedua cepat belajar sikit sebab dah terikut ngan abgnyer..anak teruna ku pon kuat menangis tau..tak macam adeqnyer yang cool habess tuh..

huhu anak-anak memang banyak ragamnyer..kalau nak cerita pasal mereka memang takkan habess..:)

ieda said...

so sweeet .. bila bb dah besar mcm abangnya .. perangai sure nak ikut abang kan .. mcm2 hal budak2 nie .. ragam dia musti lebih sikit .. dah ada geng kan ..

tapi bila adik perempuan ,selalunya si abang akan ajar adik cara lelaki .. nak2 kalau si adik ikut je :))

.:fyzz:. said...

hg ni jidah saspen je tau..aku ingtkan tajuk tuh relate ngan baby yg hang kandungkan..maksud aku..baby..tuh baby la..nak jadi abang...emm aku dok phm kata baby hg BOY>.hehehehe.

pepun..yer la..abang msti la jadi icon si adik kan..tomey je baby...cam mama dia tecik2 dulu...:)

Nurzairul Isma said...

hhehee.... mcm2 yer.... same mcm danish saya... name je abg.. adik usik brg dier sikit je, dah nangis2.. yg si adik pon same suke ngusk bg n tiru ape abg buat...

{ e'mie } said...

erkk...baju jersi seperti ini, airol pun ader...bley lah jadi pasukan futsal ni..kahkahkah...elok lah tu asha..kemesraan adik beradik lah tu..