Wednesday, April 6, 2011

Kuning untuk Laju

aritu dengar borak2 paknil dgn pemanggil cilik yg petah....di radio era

then mereka borak2 pasal sekolah dan lain

dan paknil tanya la budak tu....(aku lupa dah nama budak tu.....)
dia tanya pasal trafic lite...merah tuk apa, kuning tuk apa dan hijau tuk apa....
budak tu jawab dgn betul...

ehehehehee
then papa mdm ni lak tanya la mereka berdua ni.....(mmg selalu tanya soalan ni)

s : hijau tuk apa?
j : tuk jalan
s : merah tuk apa?
j : merah tuk berhenti
s : kuning tuk apa?
j : KUNING TUK LAJU

ahahahahahahhahahahahaha amik ko...sape sifu kuning tuk laju tu yer....compem mama bukan kan...lalalala
budak² kadang² belajar bukan dari kelas atau teori
tapi belajar dari persekitaran



-----------------------------------------
PDRM, maaf pak, sy tak ajar kuning tuk laju....kuning tuk sedia berhenti kan pak?

8 comments:

cik dah ganu kiter said...

hahahha...budak2 gitula..cerdik lebih pd kiter kdg tu...

LYAfrina said...

hehehhehee...
btl tu.. sbb tu kt kna byk dedahkan ank pd psekitaran.. byk ilmu dia leh dpt tu..

sha... comel r baju mdm 1 & 2 pakai tu :-)

ardinihumaira said...

comel baju diorang ;)

eima said...

huhu
cerdik betul ...

Ena said...

ahahahhaha..

ni mesti time kuning je dier nampak org dok pakat speed sebelum merah kan!..

bijak bijak!!

Zura said...

dr org dewasa pun drg bleh belajar...

* Asha...ada malwarelah bile masuk blog asha nie..tue yg dh lama xjenguk sini tue..

~ yus ~ said...

oo kecik2 dah ajar kuning untuk laju ya..hihi

lovelywa said...

oo tapi anak sy sangat bagus..kuning tuk selowwww..huhuhu..