Sunday, April 24, 2011

Myipanelonline dan Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal

Pada 12 April 2011 lepas...baru je sy join my.ipanelonline (click link ini untuk registration)  lepas  mendapat maklumat dari blog Jardness   (tq dik atas pertolongan2)

Alhamdulillah....dalam tempoh seminggu lebih je join menda alah SURVEI SURVEI SURVEI tu...saya dah boleh keluarkan duit dari myipanelonline ini. Sy keluarkan dalam RM50...sebenarnya serendah RM5 pun boleh dikeluarkan dah...tapi saje nak tunggu lebih skit...ramai jugak yg sy tgk keluarkan RM5, maybe mereka nak test kot....jadi ke tak jadi kan....bagi saya, redha je, sy tgu lagi hingga rm50...(cara nak tgk siapa keluarkan duit tu di NOTA PENEBUSAN) ada tertera nama gua...adehhhh


ha skrg ni bukannya cara nak share bagaimana cara nak register di my.ipanelonline ni...sebab dah pernah sharekan sebelum ini di entry INI tapi kalo ada yang ingin bertanya lagi dan baru nak register dan kurang paham dengan entry sebelum ini, boleh la emelkan sebarang soalan ke azrisha03@yahoo.com

di bawah la adalah cara2 nak keluarkan duit dari myipanelonline tersebut. Setelah anda rasa nak keluarkan duit anda walau serendah RM5, anda perlu lah memenuhkan ruangan INFORMASI SAYA, masukkan no. ic, masukkan address emel yang anda registerkan untuk akaun paypal....APA? anda TIADA AKAUN PAYPAL? Jgn risau..nanti sy buat entry khas untuk REGISTER PAYPAL..skrg ni byk kegunaan akaun paypal ni untuk urusan terima duit atau membeli belah dgn menggunakan USD...


Setelah anda melengkapkan maklumat informasi untuk memudahkan transaksi....maka, boleh lah anda MENEBUS MARKAH (di sebelah kotak kuning ni ada ruangan menebus markah, silalah klik situ..mudah sahaja.....sy tak sempat nak printscreen ttg jayanye menebus markah itu ke wang ringgit..mudah sahaja...hanya dihujung jari anda...semudah ABC)



Setelah selesai....anda akan menerima emel dari akaun Paypal.....(CARA REGISTER AKAUN PAYPAL)

Login ke akaun Paypal anda....anda perlu CONFIRM EMAIL ADDRESS di ruangan Notifications seperti saya bulatkan di bawah (gambar di bawah confirmation emel telah saya buat, sbb itu tidak lagi tertera ayat confirm email address saya)

seperti saya beritahu tadi, kita perlu confirmkan emel dulu dan semasa saya menerima duit dari myipanelonline, paypal telah meminta saya confirmkan email address terlebih dahulu dan saya telah menerimanya dalam bahasa cina..ehehehehheheheehhe tapi takpe...sib baik ada google translate...mula2 saya ada juga bertanya kepada pihak myipanelonline, apakah maksud emel dalam bahasa cina tersebut, mereka melayan / menjawab pertanyaan saya dengan pantas dan segera.....

Semasa nak CONFIRM EMAIL ADDRESS anda, anda perlu masukkan CONFIRMATION NUMBER yang diberikan dalam emel seperti saya merahkan itu...masukkan nombor itu ke dalam ruangan confirmation number...mudah sahaja...jika masih blur blur blur lagi...boleh lah hubungi saya. maklumlah ayat saya tidak seperti dalam buku bahasa melayu skit....ayat cacar marba...

Setelah selesai confirmkan emel address, anda perlu juga CONFIRM MY DEBIT OR CREDIT CARD ,sy  menggunakan debit kad maybank, (cara-cara mengaktifkan kad debit maybank )

 Semasa anda nak CONFIRM MY DEBIT OR CREDIT CARD anda perlu amik no code seperti yang saya BOLD HIJAU di gambar di bawah di ruangan Debit Card History, sebanyak RM10.00 akan ditolak (tetapi jangan risau paypal akan memulangkannya semula ke dalam akaun paypal dan anda akan mendapatkan semula RM10 tersebut.)

Lihat, paypal telah memulangkan semula duit RM10 tadi atas nama Bonus From Paypal. Jadi duit saya yg $16.63 USD telah menjadi $19. 86USD. 
 Bahagian terakhir cara mengeluarkan duit dari akaun paypal tersebut adalah dengan menekan button Withdraw dan ada 2 pilihan untuk mengeluarkannya, (atas pembacaan dari blog2 yg lain, sy menggunakan cara Withdraw funds to your cards.)
 Selesai sudah, dan anda akan  menerima emel dari Paypal :

Your request to withdraw funds from your PayPal account to your card ending in xxxx  has been received and is in process.

PayPal completes this transfer in 5-7 days, but your card issuer's policies may affect the processing time. For more information, contact your card issuer.


Thanks,

PayPal

JOM SERTAI SURVEI MYIPANELONLINE
sbrg pertanyaan boleh diajukan disini atau emel saya di azrisha03@yahoo.com

11 comments:

.:fyzz:. said...

jidah..nih menda apa jidah..

~aSHa~ said...

buat duit dgn survei, jom join...klik kat myipanelonline tu..

Ayuraza said...

ye ke?? xpenah tau..hehe :P

bes jugak kalo dapat duit dari on9 membuta je kan..muahaa

~aSHa~ said...

Ayuraza --> bukan membuta je ni..kena rajin jawab survei2 yg dikeluarkan dlm website nye jugak..mean jawab je survei2...

~ yus ~ said...

alamak..kurang faham, nnti ada masa kena semak semula ni..:)

{ e'mie } said...

aku pun kurang faham..tapi zidah dah ajar..skang aku sedang menjawab2kan survey...tq zidah...bley jugak tambah pendaptan..skit2 lama2 jadi bukit..

~aSHa~ said...

yus --> ok kak..kalo ada apa2 tak paham boleh tanya sy...

~aSHa~ said...

emie --> ok skrg ni ko kena rajin promote dan rajin jawab survei yg kacang tu je...tak susah kan survei2 tu

shidasyakirin said...

me pun dah join..survey dier mudah2
jer nak buat.. payment pun cpt..

~aSHa~ said...

shidasyakirin --> betul2....survei nya mudah2 sahaja....pihak admin dia pun pantas menolong kita...

Sharinginfoz said...

nanti nak tengok benda alah apa ni