Posts

Showing posts from May, 2011

Sukaneka Tadika Raudhah

Image
last time anak aku ada program sukan tahunan,  sukan tahunan ke sukaneka ek? alahai lupa lak ooomakkkk
pagi tu muka blur2...bangun awal pagi, mlm lewat tido
siap sedia beratur rumah Merah.....

time ni si adik pun sibuk nak beratur sama dgn si abg




time ni nyanyi lagu rumah merah 'rumah merah....alalalalalalallal oh yeeeee.....' nyanyi rentak AF.....

ada 4 rumah sukan, mengikut kawasan.. rumah  merah, rumah kuning, rumah oren dan rumah hijau.....

si adik ni...mmg dia yg beria nak join sukan ni..... kemain suka kan mendera si apak....
bila masa giliran game anak dan bapa.....si adik pun sibuk nak main sama.... eheheh tu la dia...kalo apa abg buat dia nak buat jugak..... jangan la menidak2kan dia...

ibu bapa dikehendaki memakai baju mengikut tema warna rumah sukan anak.. jadi kami semua pakai merah la member ofis ada jugak yg anta anak dia kat tadika ni...tapi cawangan lain, di area bandar...tema oren kami plak yg bertekak, kononnye rumah anak masing2 yg akan juara....ahahahhahahaahah
masa ni aku j…

Bila Mereka Berpakat....

Image
menjadi kegemaran si abg untuk bermain dan melengkapkan puzzle ni....
si adik mengedeng nak mintak bantuan...sbb tak reti lagi....'tlg la ye abg danish cayang....' boleh, tunggu yang abg danish siap dulu.... si adik masih terkial2...sesekali meminta bantuan mama.....adehhhhhhhh kalo berpakat begini selalu kan tenteram mama...eheheehe ini idak berpakat bermain oltromen...tak sesuai nak oi.... abg danish mmg selalu tekun menyiapkan puzzle ni walau selalu dikacau adik ketika menyiapkan...dia tetap akan siapkan jugak.... taraaaaaaaaaaaa siap....si adik dah tension ntah ke mana...eheheheh sbb si abg tak tlg...tu yg abg pun agak tension sbb adik merengek2...sepanjang menyiapkan puzzle ni.... dah lama dia pandai main puzzle ni..sejak berumur 4 tahun rasanye.....bila siap, selalunya dia akan taburkan balik dan buat balik....aku puji ttg ketekunan dia buat puzzle ni..bagi aku ini satu skill yg memerlukan kesabaran...tak semua org leh bersabar kan?
dan sebelum sempat aku nak soletap supaya merek…

Salam Jumaat

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.
* Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. * Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang. * Yang menguasai hari pembalasan. * Hanya Engkaulah yang kami sembah dan hanya kepada Engkaulah kami mohon perlindungan. * Tunjukilah kami jalan yang lurus. Iaitu jalan orang-orang yang telah Engkau anugerahkan nikmat kepada mereka; bukan (jalan) mereka yang dimurkai dan bukan (pula jalan) mereka yang seat.
Surah Al-Fatihah 1-7
----------- maksud alfatihah ayat 1-7

Ikan Patin

Image
masa gi putrajaya tempoh hari...singgah balik kg sekejap di temerloh....jadi masa otw balik tu...kami beli la dalam 3 ekor ikan untuk rakan sepejabat yg selalu berbudi dgn aku....belanja makan la, masakkan tuk aku ketika tak sihat la...tapi aku leh terlepas pandang plak pada sorang lagi...nyesal tak beli lebih....
masa ni ikan patin dia jual RM14/kg, sebelah tu ikan talapia....







 suh tuan kedai tu siang kan ikan ni siap2...lagipun mmg gitu...mana2 pg kedai yg jual ikan patin....dia akan siangkan siap2.....tapi bila membeli ikan disini....mereka kat sini semua takmo siangkan ikan....huhhh berbeza sungguh disini dan disana....


makanan tengahari kegemaran aku sekarang ni
(dulu, hari2 makan bihun sup, sampai kawan aku yg tak mengandung pun jadi mengidam mcm aku...hari2 bihun sup...siang malam....mr. hUBby, anak2 pun terpaksa sama makan bihun sup sampai naik muak.....terus beralih arah ke ikan patin....perghhhh lazat)




 bila dah start makan ikan patin ni.....perbelanjaan lagi 2 kali meningkat...…

Mona Lisa in The Street of Sydney, Australia

Image

ye ye dapat barang free....

Image
alhamdulillah rezeki rezeki.....aritu ai order cover hset ni dgn seorang teman blogger....wah tak sangka....dia bagi free je kat akak ni....ni namanye rezeki mak buyung kot...rejeki rejeki....lepas ni nak order lagi...kalo cover ni jadi kusam nanti...maklumla ai pilih kaler cerah...lepas ni insyaallah ai nak order kaler yg gelap tapi tulisan yg cerah....mcm tempahan begini (sila klik untuk maklumat lanjut)...lepas ni tempahan berbayar la....xkan nak free memanjang kan.....
gambar dgn penutupnya sekali
kalo penutup dah dilipat, begini jadinya...cantik kan...ceria kannnn
ok sesiapa nak buah tempahan boleh lah berkunjung ke blog beliau, harga RM7, kalo nak tambah design belakang tambah RM1 sahaja...murah kan...mana nak dapat murah gini dgn keceriaan begini dan kepuasan begini

Turun 115 Kilogram dengan 4 Jurus

Image