Monday, May 23, 2011

Sukaneka Tadika Raudhah

last time anak aku ada program sukan tahunan, 
sukan tahunan ke sukaneka ek? alahai lupa lak ooomakkkk

pagi tu muka blur2...bangun awal pagi, mlm lewat tido
siap sedia beratur rumah Merah.....


time ni si adik pun sibuk nak beratur sama dgn si abg



time ni nyanyi lagu rumah merah
'rumah merah....alalalalalalallal oh yeeeee.....' nyanyi rentak AF.....


ada 4 rumah sukan, mengikut kawasan..
rumah  merah, rumah kuning, rumah oren dan rumah hijau.....


si adik ni...mmg dia yg beria nak join sukan ni.....
kemain suka kan mendera si apak....

bila masa giliran game anak dan bapa.....si adik pun sibuk nak main sama....
eheheh tu la dia...kalo apa abg buat dia nak buat jugak.....
jangan la menidak2kan dia...


ibu bapa dikehendaki memakai baju mengikut tema warna rumah sukan anak..
jadi kami semua pakai merah la
member ofis ada jugak yg anta anak dia kat tadika ni...tapi cawangan lain, di area bandar...tema oren
kami plak yg bertekak, kononnye rumah anak masing2 yg akan juara....ahahahhahahaahah

masa ni aku join jugak main Musang Berjanggut...mainan ala2 mengasingkan beras dari mendealah2 yg dicampurkan spt lada hitam, bunga cengkih, dan sebagainya yg kecik2 tu...

--------------------
tak lama lagi sukan antara rumah di jabatn kami plak...
apa la acara yg boleh aku terlibat yerk....dulu bola sepak pantai....uhuhuhuhu

19 comments:

cikmOt said...

wahh sonok kan...teringat masa kita sukan masa sekolah rendah dulu...kemain hias khemah umah sukan memasing...hehehe

si adik beselah...sok lusa jadi kakak takde cannya...

cheqna said...

wah..beshnya
teringat zaman dolu2 neh
kak sha sihat??

LYAfrina said...

taska raudhah ni kat mana???

happyla dpt main sukan..kalo igt time kecik dulu.. bila time sukan tu, msti excited.. dulu, hadiahnyer tupperware la... berlawan saper kumpul tupperware tbanyak..

tp bkn brand tupperware punyer

~aSHa~ said...

cikmot --> betul2..teringat zaman kecik2..hias2 kemah rumah sukan...

~aSHa~ said...

cheqna --> k.sha sihat dah....tq

~aSHa~ said...

lya --> lya taska ni ada 3 cawangan....kat bandar tu area apa tah....yg asha area geliga la..

@juera said...

kite main bowling je la..dh lma x main ni...uhuhu~

~aSHa~ said...

uhuhuhuhu rumah merah kalah bowling...ahahahhahahaa....

Sharinginfoz said...

seronok tengok sukaneka kanak2 ni

.:fyzz:. said...

ooo abang danish rumah merah yer..kak pia lak rumah ijau..ritu dh sukan dh...
tp tuh la ingt leh memori sekolah rendh dulu kan..mmg best..aku dulu selalu la amik bahagian..bestnya..petng2 pi latihan rumah kan..

eima said...

budak2 paling seronok kan ...
klu aku kompom nyorok ..huhu tak suka panas ....

zaman kecik2 dulu pun sama aku tak penah join...hahah

{ e'mie } said...

seronok nyer..teringat aku time tadika dulu..meriah giler..

aku rasa, tahun ni ko masuk sukan buat ketupat...or bowling ajer..hehe..aku dulu ngandung 4 bulan bley ajer main bowling..juara lagi...

Fieza79 said...

setema kaler baju...tnda support program ank2...meriah nmpknya

* asha...jeans preggy tu fieza beli kt jusco...

ainhany said...

anugerah femily sporting nie..
baguslaaaa ceria satu keluarga...
cemerlang MERAH!!!

Ardini Humaira said...

hehehe seronoknya tengok budak2 main :)

.:fyzz:. said...

hahahha lawak la emie..betui gak..zidah kena msuk sukan anyam ketupat je la...heheheheh

~aSHa~ said...

eheheheheehhheheheheeheheheh

aku ingat nak masuk sukan renang berirama...senang skit nak beranak nanti...terus belajar teknik pernafasan

Ena said...

baru tingat la .. hari sukan si kakak tak publish lg.. alamakkkkkk..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

alahai.. manjanyer sarah ngan papa die.. haah, nnti takde chance la bler kluo si baby tu yer.. heheh..
mesti tido tak hengat pas men sukan mereka yer.. hehehe