Thursday, June 2, 2011

Anak2 nak Pegi Sekolah Jalan Kaki.....

arini ntah apa kejadahnye...anak² request nak gi school jalan kaki je...ehehehehehehhe baik sungguh kan.....nak jimat minyak kot.....tau makpak tak semampu mana, sedar ke diri jugak ye nak....ahahahahhaa

actly ini semua pengaruh cite cartoon sebelum mereka masuk tido last nite.....maklumla aku ni jarang buat bedtime stories tuk mereka...jadi aku hidangkan cite cartoon yg ringan2...(bukan adegan ringan² ye adik²) dalam cite katon tu....adalah adegan si mama memimpin anak ke sekolah, jadi mereka tanya la...gi school jalan kaki je ke....

aku jawab la....' a'ah mama dia anta gi school jalan kaki je....sbb dia tak lari2, dia nak pimpin dgn mama dia...sbb tu mama dia anta gi school jalan kaki.......' dan...., dan dan tu jugak si abg request..esok nak gi school jalan kaki...si adik pun...'baby pun nak gi school jalan kaki jugak'....aku jawab...'boleh..tapi kena awal...jam 7 dah siap mandi semua...baru leh jalan kaki, kalo lambat jam 7.30 tak boleh, lambat..cikgu marah'

ehehehhe so pagi2 tadi....dah ready2 ni sandang beg masing2...nak gi jalan kaki....siap bgtau xmo naik kete mana2..nak jalan kaki...papa dia pun heran..pesal kejadah nak jalan kakinye...papa nye tak tau...sbb tido awal..aku je la yg menunggu anak hingga mereka tido...





 uols berpimpin berdua je la ek....mama tak larat nak bawak diri nak jalan kaki ni...





akhirnya mereka akur naik kete...sbb dah lewat....ehehehehhehehee, kalo awal pun jenuh gak aku nak menghantar dengan jalan kaki..jauh tu babe...ada 5km...


----------------------------------------------------
(mengikut psikologi la kan....atau org kata....bedtime stories ni mmg sgt memberi kesan emosi pada pagi hari....maksudnya mungkin boleh mendatangkan mood YANG BAIK pada pagi hari, jadi cite cartoon tu leh jadi bedtime stories tak?)

9 comments:

cikmOt said...

terkejut aku ko anto anak jalan kaki...ada yang ko salin tengah jalan kang...hahaha

~aSHa~ said...

cikMOt --> eheheehhe cepat skit bersalin..kiranya taun ni collect duit raya leh tuk 3 org terus...ahahahahahhahahaha pjg aku gelak..

LYAfrina said...

HEHEHHEE..KALO SHA P ANTO JLN KAKI... ADOII.. BENGKAK LA KAKI TU.. NAK TURUN JLN DR INTAN TU PON DH BERBUKIT KAN.. NK LINTAS LAGI KAT TRAFICLIGHT TU...

~aSHa~ said...

lya _--> tu la...dah kawasan sha ni berbukit bukau...ehehehe...camne la leh mereka sanggup nak jalan kaki...ahahahahaha

cik dah ganu kiter said...

hahha..akak boleh ker nak ntar jalan kaki tu..mana nak pimpin tgn anak..mana nak pegang perut lg...kui..kui


tp org skg kedai dekat pun nak naik motor/kereta..mls jlnn kaki...cdah la tu

~aSHa~ said...

cik dah ganu --> ehehe tu la...dgn pimpin anak nye lagi..beg lagi...dah la tu..mereka tu bukannye jenis pimpin tangan leh diam2...jenis terhuyung hayang jugak la di tepi jalan tu kalo pimpin mereka

Zura said...

best jalan kaki g sekolah tp ramai2..nk ulang saat tue..

~aSHa~ said...

zura --> tu la kalo ramai2..sekolah dekat...bestkan....sambil2 singgah kedai beli jajan..

Ena said...

hehe.. ye ye je tadi igt anta anak jalan kaki je.. hihi