Tuesday, June 14, 2011

Disini nye bermula 'peristiwa itu'

*sebenarnya kelmarin (ahad) nurse tu dah nak anta aku ke wad dah untuk masuk insulin....tapi oleh kerana ini pertama kali kena kandungan gula tinggi. sepanjang penglibatan aku dlm dunia pengandungan ni ehehehe.....jadi mereka try dulu pengambilan air gula tu....tgk la result smlm nye mcmane...tapi ramai la yg kata tinggi tul kalo tahap ++++2000 begitu la nombor yg ditulis nurse...kawan aku yg berada jauh tu cam tak caya je angka sebegitu...sbb dia kata tahap dia 19 pun dah kena masuk wad lepas tu keluar wad kena cucuk insulin sendiri..mak ai....nanti aku snap gambo buku  merah tu aku tunjuk ye...dgn result yg keluar dari mesin penilaian kandungan gula tu sekali aku tjk...ehehehe*

merujuk kepada perkara di atas (eceh mcm surat rasmi plak...ate aku biasa buat karangan surat rasmi je kan)........adalah dimaklumkan...ehehe kejadian2 yg telah menyebabkan aku termengandung lagi adalah kerana faktor suhu jugak...(wah leh ke wat ayat gitu...).....cerita ni dah lama...tapi biasalah den kan..aahahahaha abaikan je la sikap den yg suka bertangguh untuk publish cerita2 dengan pantas di dlm blog...

2. kejadian bermula masa aku ikut mr. hUBby outstation ke Cameron Highlands..dan kami menginap di Heritage Hotel tempat mangsa2 kemalangan Pelancong Thailand di Simpang Pulai tahun lepas tu menginap...aku gi betul2 selepas sehari kemalangan itu berlaku., dan masa bellboy angkat beg2 kami tu dia cerita ada burung gagak dtg hinggap byk di hotel tu sehari sebelum kejadian kemalangan tu..

dan masa otw nak gi tu...bos pun siap call...tanya jadi ke mr. hUBby n aku ke CH....kami ckp jadi dan tak ikut jalan tu..kami ikut jalan pahang....yg my dssfren petakan dlm sms....(time ni GPS aku takde lagi..ehehe) tq my dear fren...mudah dan cepat jalan tu....



ceria si mdm2 ni dapat berjumpa kami kembali setelah kami ada sukan tahunan dan terpaksa la berpisah seminggu....upahnye kami bagi patung dora dari ayer hitam, johor




si mdm1 dapat mainan ala2 PS2...ahahahah tiruan dari ayer hitam jugak...



sayang tul dgn patung dora tu...
mama kepenatan bersukan masih dirasai...


papa yg bajet hensem...eheheheheee ....
sampai bilik hotel...dia la org pertama melanyak katil...itu mmg keje dia..di mana2...
kami dihidangkan buah2an je masa kat bilik...dan air mineral yg normal nye mesti ada
buah ini jugak faktor kesuburan aku menjadi2 ketika ini..haishhhhh
round2 di bawah hotel...sbb papa ada kelas...







mereka semakin boring...

kami nak jalan2 plak....pls bawak kami papa wei...mama demam dah tu...
sabo manja, papa nak meratah ayam ni....sedap plak

mama dah out of service...mmg demam time sampai sane...so malam pertama...eceh malam pertama...takde kejadian aneh berlaku...ahahahahha siut je kan ayat sebegitu...



sempat try mengdobi di area situ..ehehe saje nak tgk bil mereka dan harga mereka....murah2...
eh gambo otw balik dah....gambo2 lain di depan hotel ke apa ke takde..sbb aku mmg rasanye takde memori di depan mana2 hotel la...baru aku perasan...
banyak plak gambo kali ni....aku masukkan seme ni....masa shoping2 takde amik gambo..tak sempat..tangan penuh dgn itu ini dan pegang tangan anak2..maklumlah anak ramai.....ehehehehehhehehehee ......

jadi pada tahun lepas selepas kejadian kemalangan tu la bermula detik2.....aku tak dtg period lagi...
itu la aku nak share ttg tempoh kandungan aku skrg..
sbnrnya aku ni susah skit nak share dgn org tak berapa kenal....bila org tanya aku dah berapa bulan...ehehe sbb apa ek?

21 comments:

LYAfrina said...

hehehehhee.. ni msti suami sha bg bunga ros satu bilik ni.. cam seth tan bg kat elena.. tu y tbabas tu:-)

~aSHa~ said...

lya --> ahahahahah takde pun lya weiiiiiii....mmg takde adegan2 bunga ros tu....eheheheh sweet je ayat lya tu...

~ yus ~ said...

senyum sorang baca komen lya...hihi.

Apa pun anak tu anugerah dan rezeki dariNya. Setiap kali peknen memang tak sama dugaanya...

hmm, tak tengok langsung Nora elena ni. Kenapa sana sini mesti ada sebut nama ni ya?...:D

eima said...

aku tk ingat la bila xcden bas tuh ...
dah brape bulan ek kak ...hehehe

Zue AnnaLeeya said...

adehhhh... terbabas ek lya????
haah kan??? yerlaaa...
klu akak pon dpt bunga penuh bilik mcm nora elena tuh, konpem terbabas jgk....
stekmen tak blh blah... hahahahaha....

Farazila said...

opps...akk sorry la klu pertanyaan sy smlm tue..cuma nk taw je..6bln dah yea... :) mesty dah besar perut ak kan..hihihi...

romantik..mesty ank putih coz dr CH..hehehe

~izan~ said...

hehe.ingat ada gak gmbr2 ape td kekekeke...

oo faktor2 suhu bley terbabas ek hehehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehehe... cuaca memainkan peranan yg penting ek...

Erm, sal rasa kan maybe yg bacaan member akak tu lain ngan bacaan kat tempat akak kot...

Sama macam kes kuning... Sebab kat sini doc baca guna angka ratus2... tapi kat kampung sal bacaannya guna jenis belas2 lak... mungkin sama macam tu la kot...

LiErOSe~QiEmi said...

kak... maknanye... kandungan akak lebih kurang saya la kan??? kan??? saya due awal bulan 10, akak mesti tengah bulan 9 kan??? kan??? hihihih...

Ena said...

ehehehe..

gara2 terxciden la yeh! kih kih kih..

zaidah said...

cinta di CH membawa berita gembira bertambah ahli keluarga.....tahniah....romantik...

~aSHa~ said...

yus--> tu la kak..sy pun tergelak baca komen si lya tu...ehehhehehee tapi laki lya tu mmg romantik kak sampai skrg ni...tabit spring kat fain..

~aSHa~ said...

eima --> eksiden tu bulan 12 taun lepas...ehehehehee kita lebih kurang je kan

~aSHa~ said...

zue --> kak..nampaknye kalo si airel nak beradik si abah kena la bagi bunga ros satu bilik ehehehehhee

~aSHa~ said...

Farazila ---> ehehe takpe dik....akak tak kisah sebenarnya....cuma tanak org tertentu tau je...tapi bukan adik la...ehehehehe tapi takpe la..skrg akak dah bgtau pun secara kias2....ahahaahaha...

~aSHa~ said...

~izan~ --> ehehehe lepas ni izan leh try suhu2 yg berbeza dgn cara mendapatkan anak perempuan skrg ni..ehehehe kalo dulu izan pg tempat sejuk try la tempat lain tuk boy...ahahaha.....eh ini akak memandai je tau...jgn kata fakta plak...

~aSHa~ said...

lady Salwa --> ehehee akak saje nak buat fakta tak berkajian bahawa suhu memainkan peranan...ehehe tiba2 salahkan suhu lak kan...

dik...agaknye betul la bacaan lain2 mengikut tempat...apa la nurse ni kan...maybe yg tmpt akak ni dia tak buat kiraan ikut formula dan bagi angka yg biasa digunakan kot...

~aSHa~ said...

Lierose -Qiemie...kamu ni selain pandai jadi PA..pandai jugak mengira ye....mesti matematik dulu power jugak kan...

~aSHa~ said...

ena --> ehehehhe begitu la gamaknye..sbb ubat dah lama berhenti...lebih kurang setahun berhenti ubat...

~aSHa~ said...

zaidah --> ehehehehehe takde romantik pun...gi ikut suami keje dan bawak anak2...uhuhuhuhuhuhu kalo berdua tu romantik la jugak kot....

MiSz SyuRa said...

o.. macamtu ke..
(kata2 org blom kawin..haha)