Saturday, June 18, 2011

Saaayannngg Nabil...dan Maharaja Lawak

ayat tu la si anak dara aku ckp kalo tgk maharaja lawak...aku tak tau nape Nabil yg menjadi pilihan dia...ehehehe sbb org tu peserta solo kot..


skrg ni makin bijak (ye la makin meningkat usia kan)....hampir kesemua peserta maharaja lawak kedua2 mereka ingat...Nabil terutamanya....Jozan, Sepah, R2, jambu, man....mmg ingat la....yg alex, amir dan beberapa yg lain dia tak ingat...sbb dah terkeluar kan..jadi mereka takde beraksi di pentas..jadi dia pun tak ingat la....


dan kebiasaan nye kalo balik taska mesti request nak tgk tom n jerry...sure punye la...itu dulu....itu dulu ye.....skrg ni...balik je taska mintak tgk rajalawak...dia tak reti sebut maha maha ni...dia sebut rajalawak itu pun pelat sedikit.....

punye la mereka suka kan nabil, jambu ...sampai ada kucing yg tiba2 dtg umah ni nak beranak dlm 2 minggu yg lepas pun mreka namakan si nabil untuk si ibu kucing tu, dan jambu tuk si anak kucing 2 ekor itu....tapi oleh kerana aritu, satu trajedis telah melanda, biawak telah memakan seekor anak kucing dan tinggal la seekor (sadisssh ceritanye nanti la entry lain)...jadi takde dah gelaran jambu jambu tuk anak kucing tu.......skrg ni panggil mama miowww dan baby miowwww......

berbalik kepada cerita Maharaja Lawak.....aku jangka kan jozan la kot juara...mereka mmg makin mantap....kalo lawak mereka masa jadi pengacara tuk rajalawak musim kelima tu, aku rasa tak seberapa...sbb lawak mengacara pun dah lama..sampai kena tegur dgn juri...tapi bagi aku si AC Mizal lagi terbaik jadi pengacara tuk lawak2 ni...sbb dia pun join jugak pelawak2 tu tapi skit2...dan menarik.....terbaik la AC....tahniah.... dan sekarang jozan semakin bertambah hebat dan tidak melampau mcm mengacara rajalawak musim kelima tu (bagi pendapat aku la)....so good luck la ye

dan kemungkinan juga si Sepah pun boleh jadi juara, lawak2 dia byk berkisarkan kehidupan masyarakat melayu,tradisonalee ehehehe....terbaik terbaik........ermmmm tapi tak tau la lagi siapa kan....aku tak pernah undi pun...ahaahahaa walau aku suka jugak dgn nabil masa mula2 kemunculan di Maharaja Lawak tu.....paling terkesan lawak dia adalah Musical Comedy tu...eehehehehe sampai lagu tu jadi femes di radio2 la.....dan kalo anak2 dgr lagu tu..mesti dia kata...lagu nabil......tapi sejak akhir kemingguan ni...lawaknye tak berapa nak kreatif mcm awal2 aritu...ketandusan idea kot...ye la dia dok pk sorang2....sian dia...sib baik patung spiderman ada peneman...

malam tadi si jambu dah terkeluar dah tapi selamat dimasukkan kembali dgn bantuan imuniti dari para juri...bagi aku lawak mereka mmg terbaik di awal2 minggu...tapi jadi melampau plak kalo ada adegan2 yg sepak muka tu...mcm jozan pun ada adegan sepak2 gak tapi tak kena,action je....smlm mlm plak dia gi campak kawan dia...sakit bontot org tu...ganas tul...

tak sabar nak tunggu next week punye episod...bukan apa selain Final Maharaja Lawak, aku jugak ingini memfinalkan channel tu seperti si comot Izan...dia kata nak terminate jugak tuk mustika tu...aku pun, aku langgan mustika ni sbb satu family ni mau tgk Maharaja Lawak....kalo aku duk sorang...aku sure tak langgan dah.....ehehehe jgn la astro buat gimik lain plak ye kalo ramai yg mengterminatekan channel itu selepas final nanti....

selain itu bil aku jadi murah la lepas ni, hoyeeeeeeeeee....aritu aku dah terminate kan channel movie...yg 411, 412, 413.....aku kan dah kurenggggggggg dgn omputeh masa di awal trimester pertama tu..srkg ni ok ok la skit dah kembali....masa nak buang channel tu..kena caj jugak dlm rm20 rasanye....uhuhuhuhuhu pandai ko nak caj mcm2 ye astro...tension ai...mcm rancangan korang ni bersiaran menggunakan ron97 plak...ceh betul...

tapi dalam berlangsung nye ML ini...yg paling lawak adalah anak dara aku...eheehhehee rasa nak undi dia je....dia kalo bab tiru tu bleh tahan....eh dia depan org mmg pemalu....bagus la tu kan...depan kami je mcm2 aksi dia tjk...bagus la tu nak..harap2 sampai ke besar gitu ye nak...dgn family ko rapat dan share everything..

gambar-gambar peserta ini diambil dari web astro sendiri....tima kaceh

5 comments:

alyyani said...

tu ah, kita dah pengaruh anak2 kita tgk maharajalawak. siap kenal lg tuh. hehehe..

@juera said...

gegirl mnt bang bil upennye..npe x mnt jozan..hehehe =) hrp2 jozan la juara..sepah pon boley lah..

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

Zura said...

yup..nabil mmg hebat...bergerak solo n mampu smpai ke final...r2 pun kire bagus jugak sbb masih br tp dapat smpai ke semi final...sepah terbaik..:D

cikmOt said...

arghh...aku tak sabar nak potong channel ni...hahaha