Wednesday, June 29, 2011

Sedikit2 persediaan setiap bulan....

sekarang ni dah kena siap sedia dah...beli itu ini tuk bakal adik ni.....eheheh pesal tak pangey bakal baby ek??? sbb kakak baby kata...ini adik...dia baby....doktor pun semalam kata....nak ada baby pun pangey baby lagi ke....ehehe aku kata, mereka pangey ni adik...

kelmarin, aku telah berbincang panjang lebar dengan seorang member ni tentang ' 'breast milk storage'...dulu2 aku bagi direct je...bagi aku dia ni good consultant jugak la...dah la free constultation nya.... dan dia la tlg orderkan barang2 di bawah ni dengan menggunakan keahliannya di web ini....so murah byk dan berbaloi2 la bagi aku...

 beli botol 8 bijik percuma dua...dah jadi 10 bijik botol..

 ni gambar kotaknya..dua botol di atas itu free ye

 ini plak plastik tuk storage jugak 




 buku penyusuan, dan cara2 menyimpan...dulu aku ada buku kaedah penyimpanan dari klinik putrajaya...tapi ntah ke mana buku itu
ini bilnya....murah dan berbaloi jugak la kan, kan kan..

ok next month nak beli mende lain plak.....member sorang lagi kata....pembelian barang tuk susu untuk anak jgn la kedekut, nak cari barang2 murah je....tapi kang tak elok, lepas tu mula la sakit puting la, susu tak keluar byk......jadi beli barang yg orang biasa pakai.....ok tq my dear fren....



16 comments:

cikmOt said...

kata orang sikit2 lama2 jadi bukit...

alah membeli menang memakai...semenya sebagai persediaan kan....

eima said...

ala pesal tak promote kat aku gak kak ... nk tau gak ni .. nk beli ... nk consultant gak .. nk nk .. nak .....

eima said...

CM aka izan aka ibu irfan sila call aku segera 0388846592

r|nA @ ja|j|na said...

eh, boleh tak rina nak beli ngan kawan asha tu?! hehehe..

storage EBM rina ade lagi tp yang lame punyelah..tak sure boleh pakai lagi ke tak?

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe, betul tu... tuk barang keperluan anak menyusu, tak salah berbelanja lebih sket... :)

tetiba teringat lak, hari ni lupa bawa pam susu laaaa... huhu... jenuh la nanti... adeh...

Zimah said...

zidah..bagus2..persediaan awal tu..
aku nasihatkan cari pam yang sesuai ngn ko..tgk workload ko camne..better double pumping tau..anyway happy breastfeeding..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

elok r beli sket2 dlu, kalo dkt deliver nnti tkt tak terkejo sumenye..
eh, murah la yu.. bpa free lak tu..
cop, mesti bdk 2 org tu eksaited nk tgk baby baru die kuo kan.. =)

Zue AnnaLeeya said...

oklah beli awal2...
nanti xdelah kelam kelibut nak beli itu ini kan???

alyyani said...

berbaloi baloi tuh..

kella said...

ouhh.. nak dapat adik ya baby... hhe..tahniah ya! smoga semuanya berjalan dengan baik.. diberi kemudahan dari Allah.. =)

zaidah said...

dah get ready awal2 untuk storage EBM....tahniah asha...

mamalieyna said...

waaah bagus2x.. ada kwn lg bagus..hee~ untung tu..^_^

tak lama je lg kan..waa suspen2x..hee~

Ena said...

untung asha ada consultant free camtu.. :)

.:fyzz:. said...

aku dpt agak sapa konsultant tuh..hehe..wey zidah hg nak full bf ka..?bagus2 aku takat nih safiiy ammar mmg fully bf...alhmdulillah demand samakan supply..syukur...n aku doakan adik pun sama dpt menikmati nen mama sepuas2nya..:)

LiErOSe~QiEmi said...

kak... pam dia berapa henggit lak??? dulu penah beli pam, tapi sakit bila nak pam huhuhu terus tak pam hahaha

~aSHa~ said...

ehehe dah jawab di blog kamu