Posts

Showing posts from July, 2011

Kerana orang Ketiga?????

Image
Menurutnya, TIADA ORANG KETIGA....


KUALA LUMPUR: Biarpun Malaysia gagal meneruskan kemaraan pada kempen bola sepak kelayakan Piala Dunia, ketangkasan penjaga gol negara, Khairul Fahmi Che Mat ketika mengikat Singapura 1-1 di Stadium Nasional Bukit Jalil, Khamis lalu, diakui ramai.

Namun di sebalik kecemerlangannya di gawang gol, Khairul Fahmi atau lebih dikenali sebagai Apek rupa-rupanya memendam rasa berikutan badai yang melanda pertunangannya dengan Aimie Harmelia Mohd Hashumi atau Elia, 22.

Selepas pelbagai isu mengaitkan orang ketiga dalam hubungan Apek dengan tunangnya hangat diperkatakan menerusi pelbagai laman web dan blog tempatan, dia tidak lagi mampu berdiam diri.

Jiwanya bergelora berikutan pelbagai fitnah dan tohmahan dilemparkan kepadanya, Elia dan beberapa individu lain. Kelmarin, Apek tampil memberi penjelasan mengenai kemelut yang melanda dirinya.


Menerusi Metro Ahad (MA), Apek menyatakan dia kini nekad memutuskan pertunangannya dengan Elia. Ikuti luahan ha…

Dikebumi kan sebagai LELAKI atau Aleesha???

Image
KUALA TERENGGANU: “Sejak kebelakangan ini arwah sering menyebut perkataan ‘tak sempat.’ Namun apabila saya bertanya apa yang tak sempat, arwah tidak menjawab.

“Melihat arwah enggan menjelaskan maksud di sebalik kata-kata itu, saya tidak bertanya lanjut kerana tidak mahu menambah tekanannya,” kata ibu kepada Mohd Ashraf Hafiz Abd Aziz, 26, yang permohonannya untuk menukar nama kepada Aleesha Farhana ditolak Mahkamah Tinggi, di sini, 18 Julai lalu.

Menurut wanita berusia 50 tahun itu yang hanya ingin dikenali sebagai Mak Yah, arwah sebelum ini menyebut dia tidak sempat menyambut hari raya walaupun sudah menyiapkan sepasang baju kurung Pahang berwarna merah hati.
“Ketika itu saya tidak mengesyaki apa-apa kerana arwah dalam keadaan sihat.

“Malah, dua minggu sebelum ini arwah turut meminta sepupunya menjahit segera baju rayanya. Akur dengan permintaan arwah, sepupu arwah menyiapkan baju berkenaan dalam masa satu hari saja.

“Sebaik siap, baju kurung itu digantung di dalam bili…

'Matilah cepat......'

Image
Kadang² dalam mendidik anak ni byk betul menguji jiwa.....menguji hati....menguji keimanan, menguji perasaan dan sebagainya......Kadang² kita rasa bahagia plak tgk keletah nya....
Bila mulut nya dah pandai berkata² macam² perkataan dia akan ikut dari persekitaran, pelajari dan sebagainya....tambah² anak² zaman sekarang ni....mak ai....mcm² dia dengar dia pelajari dari sekeliling....dah kita pun bawak mereka merata².....dulu zaman aku kecik² duk umah je.....tgk keadaan sekeliling negeri lain pun tru tibi je......
ada satu hari tu....masa aku bawak kete ni..perasaan tertekan yakmat tu mmg ada la jugak kita dgn anak² sahaja tanpa suami atau sesiapa yg tlg tgk kan anak² sambil kita drive....
dan satu ketika tu, semasa papa mereka OS, aku bawak mereka ke kedai....sambil drive aku ckp 'kalo la gini abg danish dan kakak baby nakal dlm kete, pening kepala mama.....BIAR MAMA MATI JE LA.....senang...nanti suh papa cari mama lain, mama yg baik, tak garang, NAK???? '
mereka jawab 'TANAKKK…

enjoy jugak kalo kita bersukanria bersama anak2...

Image
join la aktiviti anak2...selain kita mengembirakan hati mereka kerana memberi sokongan moral, kita juga yg rasa hepi.....
last week, taska permata anak dara aku buat sukaneka untuk anak2 taska, so tahun ni papa arrange...last year, papa bz...aku yg terpaksa take part......(sbb sbg isteri pengerusi persatuan ibubapa taska konon2nye)program last year
pagi2 dimulakan dgn senaman ringan atau rengangan otot......supaya takde la tubuh badan terkejut kalo kita bermain sukan dgn lasak... aksi 3 beranak tu.....ibubapa memberi sokongan dgn memakai baju kuning......

eheheh anak aku je baju lain..dah cikgu ckp warna kuning..kalo takde pakai la baju taska....jadi kami ada...kami pakai baju lain la dari baju 'syekolah'
geram tul dia buat muka gini.....eheheheheheh bagi pandangan mata mak sendiri, tentu la rasa comey bila anak buat aksi manja @ mengada begitu
try ur best baby.....satu bola pun tak masuk dlm itu lobang....ahahahahha
bawa bola pingpong dalam sudu.....ehehehehe peyut buncit....kalo ta…

Maaf ye bukan setahun punye kes.... 7 tahun punye kes...jadi...

Image
jadi kira la backdated nye...bukan darab 12 bulan ye...darab 84 bulan tau nyahhhhhh
eh ye ke? kew aku kata gitu la rasanye., nanti dia semak betul², mr..hUBby pun kata X 7 tahun la...tapi apa2 pun....insyaAllah 'yg menyedarkan aku tu.'..ada la hadiah tuk kamu....insyaAllah 5% tuk kamu ehehehehehe...

ehhehehe betul la kata kawan2 semua...ini rezeki baby kot.....
eh ada yg bertanya kan..camne leh aku tak perasaann...jawapannye adalah mudah...aku tak alert sungguh la....agaknye mabuk bercinta sgt kot time tu...ahahahahhah tadi aku dah salahkan org yg buat aku mabuk2 asmara tu...



5 bulan aku nak smile mcm ni....eheheheheee

------------------------------------- sori tak tgk dan reply komen sebelum ni....sbb ada latihan koir tadi... adehhhh tgh sarat pun kena turun gak ni...bagi sokongan moral, kang lemah semangat geng2 koir...

Bertahun2 aku tak tahu gaji aku tak naik dlm tempoh 1 tahun tu....

Image
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


kalo cemomot aka izan dok tanya aku pasal gaji basic...sumpah sampai pencen aku tak tau...ada satu tahun tu gaji aku tak naik2.......skrg dah dpt dikesan....
gile...ada jugak ke org mcm aku ni? yg tak alert dgn gaji...main amik je duit...duit takde...mula la termanggu2.....eh ada ke ayat termanggu2 tu....lantak la..janji mcm best plak ayat tu........




PAGI NI BARU KESAN DIMANA SANGKUT NYE...CIS TUL...EHEHEHEE
BACKDATED LA GINI GAYANYE KAN

1,2,3,4 dan 5 je ttg Simplysiti

Image
Nak cerita ttg kegunaan dan apa keberkesanannya tak pandai...jadi ai cerita ttg ini produk khas tuk apa dan harga nye sekali la ye (sbb ada yg bertanya)

Yang di bawah ni Jenis Simplysiti New Age...ada 3 Jenis tuk Simplysiti ni....yg lain adalah Simplysiti C Bright (yg ni tuk org muda2 kot..eheh), Simplysiti Acne Solution (yg ni tuk jerawat2 kot) ...jadi aku beli yg New Age tu tuk anti penuaan....bukan ke aku ni ke arah ketuaaan....ehehehee


1. Lipstik = RM17.95 (Harga Asal RM35.90, tapi beli sebarang produk Simplysiti leh dpt 50% tuk lipstik..so patutnya aku leh beli lipstik lagi 3....tapi buat apa byk2....)

2. New Age Moisture Wash = RM26.91

3. New Age Hydration Toner = RM26.91


4. New Age Simply 5 Cream = RM53.91


5. Scar Eraser (kot namanye gitu...tak jelas..nti aku cek balik umah tgk, yg ni khas tuk Acne Solution sebenarnya.....aku beli ni sbb nak tutup ruang2 yg berlobang ni...eheheh) RM26.91

dan yg lain2 tu jadi ahli, coklat terselit tu anak aku yg punye...biasalah kena paw...


tuk pe…

berangan nak cantik mcm Siti

Image
tergedik2 aku marin dulu (read : kelmarin / last two days) nak beli produk Simplysiti..... konon2nya berangan nak cantik mcm Siti la ni... ye la bila muka dah semakin kemartu ni...mula la rasa gelabah...ahahahahhahahha
mcmane tak gelabah.... bila suami tegur, muka berlobang2....(mcm muka dia licin sgt kan...ahahahha),.... dan paling tak tahan bila anak pun tegur...nape pipi mama ada lobang2.... kena tegur dgn anak ni sbb, aritu aku suh @ paksa makan dragon fruit...aku ckp la...kalo nak cantik mcm mama...makan buah ni, tgk kulit mama cantik (perasan dgn anak sendiri je ni)..... tangan mama cantik....kaki mama cantik...takde calar2 pung.... sekali dia kata...pipi mama ada lobang2...
ciskek tul....
ye la ye la...laki dan anak kutuk dah ni...harus la amik inisiatif kan... aritu aku pakai satu produk yg agak glamer jugak di sana sini oleh blogger...produk tu kos pun ok... tapi bila aku pakai je..mesti org ckp pucat...haishhhh maknanye putih melampau jadinye kot..tak sesuai dgn kulit aku....tangan gela…

Tahniah buat Datuk Dr. SMS dan Datin Dr. Halina dapat bayi perempuan

Image
Isteri angkawasan negara kita, Datin Dr Halina selamat melahirkan bayi perempuan seberat 3.6 kg pada 21 Julai 2011



Tahniah buat Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor dan isteri....mesti bayi comel secantik mamanye...
Setakat ini takde lagi gambar anak sulung angkasawan negara kita  di mana2 / di upload....nama pun belum di umumkan...

Mari kita tgk apa YBhg. Dato' Seri Hj. Ahmad Said bagi

Image
taraaaaaaaaaaa.......satu bungkusan berkaler biru...last year bagi kurma sahaja..ye ke? eh ada jugak yg lain....lupa kotaknye mcmane...
baru je terima, anak jiran agihkan......masa anak2 tgh tido ni...aku terus la upload...'time ketenangan masih ada'....uhuhuhu
ini la rupanye...kurma dlm kotak, kurma dlm plastik 2 jenis...dan air zamzam......

--------------------------------------------------------------------
org sini gelar dato tu...Mat Said je...bila tanya...siapa bagi...Mat said...
mcm kawan2 sekolah je kan panggil gitu.....
rasanye semua penjawat awam akan dpt kot...atau semua dpt...satu rumah satu bungkusan...kot la...aku pun tak dgr berita lagi....baru je terima..arini plak cuti...Hari Keputeraan Sultan Terengganu...
Selamat bekerja dan nak tamat bekerja tuk korang di sana untuk hari ini...

ye ye....bungkusan dari Utara sudah terima dgn selamat

Image
wah ini bukan bungkusan dari langkawi ye....ai takde nye nak pos2 dari sane...masa balik tu angkut semua sahaja.....takut nyah...kalo pecah2...

ni bungkusan dari SI DIA.... wah tq dik...sehari je sampai bungkusan ni..sehari jugak habis APAM PULKADOT di ngap ngap...
anak2 kata...'ermmm yummy, yummy' ......sungguh teruja mereka dik wei...

dan mereka pun tak sabar menyusun nama2 mereka sendiri......ini bantuan aku jugak la....baby mana pandai susun nama sendiri lagi...
tapi si abg dah pandai la...sbb dah belajar......
dan mereka request nak bawak ke 'school'....jadi kawan2 mereka pun dpt merasa jugak....sungguh seronok la mereka dgn warna warni gini...

thanx ye dik....anak2 hepi terima bungkusan ni...mak nye pun sama la hepi....

apa je yg di bawa balik dari Langkawi????

Image
last time gi langkawi mcm mengejut jugak, ikut rombongan kelab jabatan je., sblm tu  rasa malas pg...bila dah sihat baru terhegeh2 bagi nama... presiden kelab mcm tak caye aku nak gi...siap marah geng2 aku kata ajak aku...ye la dah sarat ni kan...tapi ada hati nak gi jauh2....tapi ntah mcmane...mmg nak sgt gi sane...nak capaikan barang2 yg diidam...kang kempunan....jadi apa je la yg di bawa balik??? coklat...tentu la bawa skit2...tapi aku tak pulun sgt coklat..harap maklum...ahahaha rm200 je tuk org kirim...tuk aku  hanya seratus lebih sahaja...bayangkan la tuk org lebih byk dari aku sendiri...tapi yg aku fokuskan coklat di bawah je khas tuk my buchuk2 mdm....jam 3 pagi dah bangun tunggu mama sampai...ehehehe jam 4 tu masa papa amik kat parking bas dah horey2 dlm kete...tgu mama....kalo papa outstation takde gitu sgt...sbb dah biasa kot kena tinggal dgn papa....  aku tau anak aku ni suka punye coklat GIANT ni dari yg lain2, sbb unik/berbeza kan...sbb tu aku nak jugak beli coklat ni last…

Beku jugak

kalo akak ni kata idea dia menjadi beku....aku pun lagi la...dah  3 hari berehat dari bershoping di langkawi pun rasa beku lagi...agaknye aku masih belum selesai mengira bajet yg telah dibelanjakan atau aku tak tau baki aku sepatutnya berapa yg ada....eheheheee....tak buat pengiraan pun lagi...tapi bajet kasar yang telah dibelanjakan telah mr. hUBby perolehi...ehhehe dia tgk kat m2u je....(siap sms tu kata 'org lain berzakat gaji sendiri, bukan gaji org lain guna tuk zakat'...ahahahahaha gitu la kami suka perli memerli...tapi takpe..tak berkesan di hati...)
nak upload gambo pun amik masa..kawan2 lain dah siap letak dlm 'album' di facebook...aku je la lagi bertangguh....dahulu kan keje2 lain dulu..kat umah lak keje lain plak....
niat di hati nak buat artikel tuk satu majalah ni pun tak terkeluar2 lagi ayatnya...sebaris ayat pun takde...tapi idea ada...nak memulakannya mmg BEKU.....ntah nape...dari dulu hingga kini..aku tak bape reti nak menulis dan mulakan ayat karangan..…

Mama miowww yang demand

Image
kemain mama mioww perliharaan aku skrg ni.....makin ngada2 plak...tiap kali bukak pintu umah mesti nak celah2 nak masuk sama....tapi cepat2 rapatkan pintu....bukan tak suka dia bermain dalam umah...tapi mmg tak suka pun..eheheh sbb bulunya kemain lebat...dan cepat luruh, hUBby kata, dia kena amik suntikkan khas tuk bulu kucing...amboi kemain.....aku nak suntikkan khas tuk cantikkan kulit sendiri pun tak dpt...nak gi suntik tuk bulu kucing..haiyaaaaaaaaa....tak termampu aku
lepas tu skrg ni....kalo makan tu...tak berapa dah nak makan yg makanan kat bawah ni Whiskas...kemain ngada tul...kadang2 aku selitkan dgn ikan bilis, mr. hUBby pun kadang2 belikan ikan.... lepas tu mcm kurang2 je dia makan...aku siap buat susu suam tu....baru nak..susu sejuk tak selera....alahaiiiiii

dan satu hari tu..tgk kesiannya mama mioww ni...takmo makan itu ini...makan pun mcm terpaksa...mcm itu je la yg ada...jadi terpaksa la makan...jadi aku belikan la spt di bawah ni...perghhhh habis ko satu tin tu sekali ha…

arini hari dia, mana tau kemudian hari kita pulak.....itu semua kerja Allah...

Image
Banyak dugaan yang menimpa di sekeliling kita...antara sedar, perasan atau tak je kita ni dalam kita sedang bergembira, ada hati yang sedang bersedih, sedang berjuang.....

Manusia sentiasa di uji..mengikut kemampuan seseorang itu....
Adakah kita juga akan diuji sebegini akan datang?
Kadang kala kita rasa ujian yang kita terima paling hebat / teruk sgt dari org lain...tapi kita tak sedar....ada yang lain lagi hebat ujiannya...

beberapa hari kebelakangan ini....byk dah disiarkan ttg kisah norma ini...terharu tgk pengorbanan suaminya..sentiasa setia disisi...tabah hadapi segalanya...kadang kala persoalan sering bermain di kepala sendiri, adakah suamiku nanti sanggup begini?????uhukssssss...aku sendiri pun tak tau nak buat kepastian...ehehehee...tak berani nak kata apa2....bahagian kita masa hadapan...siapa yang tahu...hanya Dia lebih mengetahui...tapi doaku dan harapanku moga suamiku adalah suami dunia dan akhirat hingga ke syurga..
--------------------------------------------------------…

apa pun tak boleh....., encik ada nampak anak saya tak?????

Image
'apa pun tak boleh...apa pun tak boleh..'

amboi amboi kemain anak dara aku ni....siap ckp mcm tu ajuk si jambu, maharajalawak tu masa menjawab dgn aku...bila aku tak bagi pegang kucing ke...tak bagi pegang payung kesayangan aku ke....sbb takut koyak....  dah la payung mcm ni payah nak dpt dah skrg ni...ni aku beli kat melaka aritu..masa berkursus...

byk lagi pengaruh dari rancangan tv yg budak2 skrg ni pandai ajuk.... tu belum dia buat suara ajukan dari cerita Karak tu
korang tgk dah cerita karak tu??? ada satu adegan yg mereka berhenti nak ke toilet nak beli burger tu.. yang ada hantu pompuan tu tanya kat siapa ntah nama pelakun tu...dia tanya 'encik ada nampak anak saya tak?'
eheheheh jadi anak2 aku ni ubah la skit kadang2 tu..tapi nada suara tu tetap sama.. 'encik ada nampak pensel saya tak'
ciskek tul...ahahahha...mcm2 mereka ni... mereka ni mmg tak takut tau tgk cite hantu... siap request lagi nak tgk cite hantu...kadang2 tu tempoh 48 jam yg astrofirst bagi tu..tak cuk…

Senarai Hotel Sekitar Kemaman / Chukai Terengganu

Daerah Kemaman


1) Sri Kemaman Inn Hotel.
- alamat : Lot 12605, KM 1, jalan Air Putih, 24000 Kemaman, Terengganu - telefon : 09- 859 1511, Faks 1512  - Laundry service, Astro, Wifi, Bilik Berhawa dingin, 1km dari Bandar Chukai (bilik sangat bersih dan memuaskan hati, harga sangat2 berpatutan) 2) Awana Kijal Beach Spa & Golf Resort
- KM 28, Jln. Kemaman-Dungun, 24100 Kijal, Kemaman
- 09-8641188
- website : http://www.awana.com.my/

Awana Kijal Apartments
- No. 4A, Persiaran Bunga Melor, Projek Bandar Pelancongan Pantai Kijai, KM26, Jln. Chukai-Dungun, 24100 Kijal, Kemaman
- 09-8649261

3) Strawberry Kijal Resort
- Lot 2865, Teluk Senajang, 24100 Kemaman
- 09-8623402 / 09-8623403
- website : http://www.strawberryparkkijal.com/

4) River Garden Hotel
- K114, Jln. Sulaiman 24000 Kemaman
- 09-8596322 / 09-8596337

5) Cheneh Recreation & Resort
- Bandar Cheneh Baru, 24000 Kemaman
- 09-8730541

6) New Sri Buana Hotel
- No. K-293, Jln Abdul Rahman, 24000 Kemaman
- 09-8592706

7) Murni Hotel
- K31…

Imam Muda Musim Kedua sudah berakhir

Image
lambat nak bersiaran ttg ini...uhuhuhu
Juara Imam Muda Musim Kedua adalah : 
IMAM MUDA HASSAN   Hassan Adli Yahaya 26 thn, Air Tawar, Perak Hassan adalah seorang pensyarah.

so naib juara tentulah IMAM MUDA NAZRUL Nazrul Izwan Zolkiflee 26 thn, Segamat Johor,  Nazrul merupakan seorang Guru Besar.  Sudah Berkahwin
wah muda2 dah jadi guru besar kan... semoga ada antara anak2 aku nanti ikuti teladan mereka ni...jadi imam muda
jarang jugak ikuti program ini...aritu tgk masa mereka handle pasangan2 suami isteri yg bermasalah di pejabat agama....wah...haru jugak nak handle kan...dgn gaduh2 laki bini kat situ...mcm2 cerita keluar dari pasangan suami isteri...bagaimana la yg org 'muda' nak handle gamaknya? 

arghhh semputtttttttttt...gini tau blogspot.com

skrg ni tak leh komen lak kat blog kawan2 ....aduila..... korang pun gitu ke?????

Anak angkat baru sebelum kelahiran anak sendiri

Image
3 minggu yang lepas dalam petang2 gitu....ada seekor ibu kucing ni sarat mengandung...duk ngiau ngiau depan rumah....sian plak dgr....agaknye nak mintak tlg...dia nak beranak dah tapi takde tempat....alahai aku sbg yg sedang mengandung kesian plak dgr...dan mcm memahami je yg si ibu ni nak la ruang khas tuk dia beranak dan beradu selepas beranak tu....
jadi aku sediakan kotak dan alaskan kain....dia pun masuk....pagi esoknya....dah beranak....ha kan betul dia nak beranak..pandai aku baca bahasa ngiau ngiau dia.....dapat 2 ekor anak kucing....

so anak2 aku pun cop la...satu tuk si abg..satu tuk si baby ....dah lama dah si papa mereka nak bela kucing..tapi aku kurang selesa, (dulu bukan tak pernah jaga...masa kecik2 ingat lagi suka sgt bela kucing ni, namanya darling..tapi ntah ada satu peristiwa manja sgt si anak2 kucing sampai masuk dlm pinggan nasi aku tgh makan..aku rasa geram sgt...lepas mereka mati tak jaga2 dah...dan lepas tu jadi tak selesa plak nak jaga kucing...penjagaan nya ken…