Sunday, July 31, 2011

Kerana orang Ketiga?????

 Menurutnya, TIADA ORANG KETIGA....



KUALA LUMPUR: Biarpun Malaysia gagal meneruskan kemaraan pada kempen bola sepak kelayakan Piala Dunia, ketangkasan penjaga gol negara, Khairul Fahmi Che Mat ketika mengikat Singapura 1-1 di Stadium Nasional Bukit Jalil, Khamis lalu, diakui ramai.

Namun di sebalik kecemerlangannya di gawang gol, Khairul Fahmi atau lebih dikenali sebagai Apek rupa-rupanya memendam rasa berikutan badai yang melanda pertunangannya dengan Aimie Harmelia Mohd Hashumi atau Elia, 22.

Selepas pelbagai isu mengaitkan orang ketiga dalam hubungan Apek dengan tunangnya hangat diperkatakan menerusi pelbagai laman web dan blog tempatan, dia tidak lagi mampu berdiam diri.

Jiwanya bergelora berikutan pelbagai fitnah dan tohmahan dilemparkan kepadanya, Elia dan beberapa individu lain. Kelmarin, Apek tampil memberi penjelasan mengenai kemelut yang melanda dirinya.


Menerusi Metro Ahad (MA), Apek menyatakan dia kini nekad memutuskan pertunangannya dengan Elia. Ikuti luahan hati Apek dalam temubual eksklusif bersama wartawan MA, FIRDAUS SAHAT.


“SEBENARNYA, saya tampil membuat kenyataan kepada MA kerana tidak mahu perkara membabitkan saya dan Elia berpanjangan. Selepas berfikir panjang dan berbincang bersama keluarga, saya perlu memberitahu peminat mengenai perkara sebenar.

Saya tahu cerita mengenai saya bersama wanita lain tersebar luas dalam pelbagai laman web dan blog. Begitupun, saya ingin menjelaskan semua itu tidak benar. Saya bukan kaki perempuan atau ‘playboy’. Semua itu adalah tuduhan yang tidak berasas.

Kerana isu berkenaan, hubungan saya dengan Elia (tunang) semakin renggang. Malah, sejak ia menjadi lebih teruk, Elia memberitahu saya dia mendengar cerita kononnya saya berjumpa seorang wanita lain di luar dan berpimpin tangan.

berita penuh : harian metro

Dikebumi kan sebagai LELAKI atau Aleesha???





KUALA TERENGGANU: “Sejak kebelakangan ini arwah sering menyebut perkataan ‘tak sempat.’ Namun apabila saya bertanya apa yang tak sempat, arwah tidak menjawab.

“Melihat arwah enggan menjelaskan maksud di sebalik kata-kata itu, saya tidak bertanya lanjut kerana tidak mahu menambah tekanannya,” kata ibu kepada Mohd Ashraf Hafiz Abd Aziz, 26, yang permohonannya untuk menukar nama kepada Aleesha Farhana ditolak Mahkamah Tinggi, di sini, 18 Julai lalu.

Menurut wanita berusia 50 tahun itu yang hanya ingin dikenali sebagai Mak Yah, arwah sebelum ini menyebut dia tidak sempat menyambut hari raya walaupun sudah menyiapkan sepasang baju kurung Pahang berwarna merah hati.
“Ketika itu saya tidak mengesyaki apa-apa kerana arwah dalam keadaan sihat.

“Malah, dua minggu sebelum ini arwah turut meminta sepupunya menjahit segera baju rayanya. Akur dengan permintaan arwah, sepupu arwah menyiapkan baju berkenaan dalam masa satu hari saja.

“Sebaik siap, baju kurung itu digantung di dalam biliknya, cuma niat arwah untuk menjahit labuci pada baju itu tidak kesampaian.


“Sebagai ibu, kehilangan arwah sangat dirasai dan dirindui kami sekeluarga. Arwah bukan saja anak yang baik tetapi rapat dengan ahli keluarga,” katanya ketika ditemui di Unit Forensik Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), di sini, semalam.

Sementara itu, bapa Mohd Ashraf Hafiz, Abdul Aziz Ahmad, 60, berkata arwah bertanya mengenai adik-beradiknya ketika dirawat di Unit Rawatan Jantung (CCU) HSNZ petang semalam (kelmarin) sebelum dia menghubungi anaknya, termasuk abang dan kakak arwah di Kuala Lumpur dan Kedah.




berita penuh : harian metro


Alhamdulillah..dikebumikan sebagai Lelaki, Mohd Asraf ....alfatihah

-------------------------------------------------------------------

 DIA SEKAMPUNG DENGAN LAKI AKU....UHUHUHUHU

Thursday, July 28, 2011

'Matilah cepat......'

Kadang² dalam mendidik anak ni byk betul menguji jiwa.....menguji hati....menguji keimanan, menguji perasaan dan sebagainya......Kadang² kita rasa bahagia plak tgk keletah nya....

Bila mulut nya dah pandai berkata² macam² perkataan dia akan ikut dari persekitaran, pelajari dan sebagainya....tambah² anak² zaman sekarang ni....mak ai....mcm² dia dengar dia pelajari dari sekeliling....dah kita pun bawak mereka merata².....dulu zaman aku kecik² duk umah je.....tgk keadaan sekeliling negeri lain pun tru tibi je......

ada satu hari tu....masa aku bawak kete ni..perasaan tertekan yakmat tu mmg ada la jugak kita dgn anak² sahaja tanpa suami atau sesiapa yg tlg tgk kan anak² sambil kita drive....

dan satu ketika tu, semasa papa mereka OS, aku bawak mereka ke kedai....sambil drive aku ckp 'kalo la gini abg danish dan kakak baby nakal dlm kete, pening kepala mama.....BIAR MAMA MATI JE LA.....senang...nanti suh papa cari mama lain, mama yg baik, tak garang, NAK???? '

mereka jawab 'TANAKKKKKKKKK'....sambil nak nangis....sbb aku betul2 serius marah time tu....muka toksah kata la...segala warna dah keluar lah.....bukan apa bahaya wei kalo mereka tak duk diam dlm kete...

tapi bila papa mereka balik dari OS....wah belagak ye......masa tu la aku saje nak ckp lagi.....

'ha papa ada ni, suh la papa cari mama baru, yg baik, yg rajin, yg tak garang, jadi biarlah mama MATI je lah ye'


dengan muka selamba dan tanpa perasaan bersalahnye si kakak baby ni jawab, tanpa lihat muka aku tapi duk bilik buku 'MATILAH CEPAT, MAMA.....'

nak gelak ke nak marah ke nak gigit je budak ni....rasa nak kunyah pun ada ni.....tapi si papa...wah gelak.....suka yakmat ye.....sokong ye mama mati cepat ye?????????? suka la kan cari mama baru tuk mereka ye????????? amboi gelakkkkkk tak hengat...konon2 gelak tak keluar suara....tapi kalo dah gelak sambil badan pun bergoyang tu gelak sakan la kan....





biarlah mama terjun perigi mahsuri ni....sob sob.....


tunggu la.....biar mama jadi hantu nanti.....ehehehehehheee

Wednesday, July 27, 2011

enjoy jugak kalo kita bersukanria bersama anak2...

join la aktiviti anak2...selain kita mengembirakan hati mereka kerana memberi sokongan moral, kita juga yg rasa hepi.....

last week, taska permata anak dara aku buat sukaneka untuk anak2 taska, so tahun ni papa arrange...last year, papa bz...aku yg terpaksa take part......(sbb sbg isteri pengerusi persatuan ibubapa taska konon2nye)  program last year

pagi2 dimulakan dgn senaman ringan atau rengangan otot......supaya takde la tubuh badan terkejut kalo kita bermain sukan dgn lasak...
aksi 3 beranak tu.....ibubapa memberi sokongan dgn memakai baju kuning......

eheheh anak aku je baju lain..dah cikgu ckp warna kuning..kalo takde pakai la baju taska....jadi kami ada...kami pakai baju lain la dari baju 'syekolah'
geram tul dia buat muka gini.....eheheheheheh bagi pandangan mata mak sendiri, tentu la rasa comey bila anak buat aksi manja @ mengada begitu
try ur best baby.....satu bola pun tak masuk dlm itu lobang....ahahahahha
bawa bola pingpong dalam sudu.....ehehehehe peyut buncit....kalo tanya, ada adik ke dlm ni....jawapan dia 'mcm mama, ada adik'
aksi ngada2 dia...ehehehhehehee
tgk la dua beradik tu....takmo duk kat org lain....duk berdua je.....walau bergaduh hari2....tapi kalo salah sorang takde..mula la cari....
acara makan epal....mereka ni makan bukan tuk berlumba...mereka leh makan sambil santai je.....bukannye dulik menang ke kalah...janji mereka hepi kot
santai sungguh...hingga tak  hirau org lain nak habis dah
kawan baby pun join sama.....mari makan secara santai
yeay semua org dpt hamper ni.......
uishhhhhhh beratnye mama....aksi konon2 je tu..padahal ringan je
berpeluh2......dah thari time ni

selain hadiah ni...ada jugak hadiah lain..spt buku warna....baby dpt 3 buku warna....1 dia bagi abg danish.....

apa yg penting...'kita enjoy'







Tuesday, July 26, 2011

Maaf ye bukan setahun punye kes.... 7 tahun punye kes...jadi...

jadi kira la backdated nye...bukan darab 12 bulan ye...darab 84 bulan tau nyahhhhhh

eh ye ke? kew aku kata gitu la rasanye., nanti dia semak betul², mr..hUBby pun kata X 7 tahun la...tapi apa2 pun....insyaAllah 'yg menyedarkan aku tu.'..ada la hadiah tuk kamu....insyaAllah 5% tuk kamu ehehehehehe...


ehhehehe betul la kata kawan2 semua...ini rezeki baby kot.....

eh ada yg bertanya kan..camne leh aku tak perasaann...jawapannye adalah mudah...aku tak alert sungguh la....agaknye mabuk bercinta sgt kot time tu...ahahahahhah tadi aku dah salahkan org yg buat aku mabuk2 asmara tu...




5 bulan aku nak smile mcm ni....eheheheheee

-------------------------------------
sori tak tgk dan reply komen sebelum ni....sbb ada latihan koir tadi...
adehhhh tgh sarat pun kena turun gak ni...bagi sokongan moral, kang lemah semangat geng2 koir...


Bertahun2 aku tak tahu gaji aku tak naik dlm tempoh 1 tahun tu....

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


kalo cemomot aka izan dok tanya aku pasal gaji basic...sumpah sampai pencen aku tak tau...ada satu tahun tu gaji aku tak naik2.......skrg dah dpt dikesan....

gile...ada jugak ke org mcm aku ni? yg tak alert dgn gaji...main amik je duit...duit takde...mula la termanggu2.....eh ada ke ayat termanggu2 tu....lantak la..janji mcm best plak ayat tu........





PAGI NI BARU KESAN DIMANA SANGKUT NYE...CIS TUL...EHEHEHEE
BACKDATED LA GINI GAYANYE KAN

Monday, July 25, 2011

1,2,3,4 dan 5 je ttg Simplysiti

Nak cerita ttg kegunaan dan apa keberkesanannya tak pandai...jadi ai cerita ttg ini produk khas tuk apa dan harga nye sekali la ye (sbb ada yg bertanya)

Yang di bawah ni Jenis Simplysiti New Age...ada 3 Jenis tuk Simplysiti ni....yg lain adalah Simplysiti C Bright (yg ni tuk org muda2 kot..eheh), Simplysiti Acne Solution (yg ni tuk jerawat2 kot) ...jadi aku beli yg New Age tu tuk anti penuaan....bukan ke aku ni ke arah ketuaaan....ehehehee


1. Lipstik = RM17.95 (Harga Asal RM35.90, tapi beli sebarang produk Simplysiti leh dpt 50% tuk lipstik..so patutnya aku leh beli lipstik lagi 3....tapi buat apa byk2....)

2. New Age Moisture Wash = RM26.91

3. New Age Hydration Toner = RM26.91


4. New Age Simply 5 Cream = RM53.91


5. Scar Eraser (kot namanye gitu...tak jelas..nti aku cek balik umah tgk, yg ni khas tuk Acne Solution sebenarnya.....aku beli ni sbb nak tutup ruang2 yg berlobang ni...eheheh) RM26.91

dan yg lain2 tu jadi ahli, coklat terselit tu anak aku yg punye...biasalah kena paw...


tuk penjelasan yg lebih lanjut....boleh la layari di Simplysiti
member disini ada yg guna C Bright tu..nampak cantik je dia..tapi kulit dia tak bermasalah sgt....jadi sesuai la dgn C Bright tu....

ok itu je dpt dikongsi..ttg keberkesanan tak leh nak ckp apa2 lagi...sbb baru je beberapa hari menggunakannye......bedak muka pun guna silkygirl lagi....tgk la nanti nak beli gak yg simplysiti ni jugak kot....

sekian terima kasih...

berangan nak cantik mcm Siti

tergedik2 aku marin dulu (read : kelmarin / last two days) nak beli produk Simplysiti.....
konon2nya berangan nak cantik mcm Siti la ni...
ye la bila muka dah semakin kemartu ni...mula la rasa gelabah...ahahahahhahahha

mcmane tak gelabah....
bila suami tegur, muka berlobang2....(mcm muka dia licin sgt kan...ahahahha),....
dan paling tak tahan bila anak pun tegur...nape pipi mama ada lobang2....
kena tegur dgn anak ni sbb, aritu aku suh @ paksa makan dragon fruit...aku ckp la...kalo nak cantik mcm mama...makan buah ni, tgk kulit mama cantik (perasan dgn anak sendiri je ni).....
tangan mama cantik....kaki mama cantik...takde calar2 pung....
sekali dia kata...pipi mama ada lobang2...

ciskek tul....

ye la ye la...laki dan anak kutuk dah ni...harus la amik inisiatif kan...
aritu aku pakai satu produk yg agak glamer jugak di sana sini oleh blogger...produk tu kos pun ok...
tapi bila aku pakai je..mesti org ckp pucat...haishhhh maknanye putih melampau jadinye kot..tak sesuai dgn kulit aku....tangan gelap, sekali muka je putih...tu yg nampak pucat kot....


jadi mama pun dgn selambanye g la Watsons...siap jadi ahli tu..
beli satu set terus...eh tapi tak lengkap jugak ni...
sbb ongkos tak bape nak cukup, ini pun dah 164.60 campo jadi ahli watsons rm12...
ni pun sedu sedan mengeluarkan duit baru....
(ai kan penyayang duit baru dlm dompet...sayang betul nak guna duit2 baru)

TENGOK LA NANTI MAMA CANTIK MCM SITI TU....JGN TERTUKO SUDAH TOK TI DGN MAMA.....ehehahahahahuhuhuhuhu


p/s : doakan pipi muka ku tidak berlobang2 ye....ehehhee

Saturday, July 23, 2011

Tahniah buat Datuk Dr. SMS dan Datin Dr. Halina dapat bayi perempuan

Isteri angkawasan negara kita, Datin Dr Halina selamat melahirkan bayi perempuan seberat 3.6 kg pada 21 Julai 2011



Tahniah buat Datuk Dr. Sheikh Muszaphar Shukor dan isteri....mesti bayi comel secantik mamanye...
Setakat ini takde lagi gambar anak sulung angkasawan negara kita  di mana2 / di upload....nama pun belum di umumkan...

Wednesday, July 20, 2011

Mari kita tgk apa YBhg. Dato' Seri Hj. Ahmad Said bagi

 taraaaaaaaaaaa.......satu bungkusan berkaler biru...last year bagi kurma sahaja..ye ke? eh ada jugak yg lain....lupa kotaknye mcmane...
baru je terima, anak jiran agihkan......masa anak2 tgh tido ni...aku terus la upload...'time ketenangan masih ada'....uhuhuhu

ini la rupanye...kurma dlm kotak, kurma dlm plastik 2 jenis...dan air zamzam......

--------------------------------------------------------------------
org sini gelar dato tu...Mat Said je...bila tanya...siapa bagi...Mat said...
mcm kawan2 sekolah je kan panggil gitu.....
rasanye semua penjawat awam akan dpt kot...atau semua dpt...satu rumah satu bungkusan...kot la...aku pun tak dgr berita lagi....baru je terima..arini plak cuti...Hari Keputeraan Sultan Terengganu...
Selamat bekerja dan nak tamat bekerja tuk korang di sana untuk hari ini...

Tuesday, July 19, 2011

ye ye....bungkusan dari Utara sudah terima dgn selamat

 wah ini bukan bungkusan dari langkawi ye....ai takde nye nak pos2 dari sane...masa balik tu angkut semua sahaja.....takut nyah...kalo pecah2...


ni bungkusan dari SI DIA.... wah tq dik...sehari je sampai bungkusan ni..sehari jugak habis APAM PULKADOT di ngap ngap...

anak2 kata...'ermmm yummy, yummy' ......sungguh teruja mereka dik wei...


dan mereka pun tak sabar menyusun nama2 mereka sendiri......ini bantuan aku jugak la....baby mana pandai susun nama sendiri lagi...
tapi si abg dah pandai la...sbb dah belajar......
dan mereka request nak bawak ke 'school'....jadi kawan2 mereka pun dpt merasa jugak....sungguh seronok la mereka dgn warna warni gini...

thanx ye dik....anak2 hepi terima bungkusan ni...mak nye pun sama la hepi....

Monday, July 18, 2011

apa je yg di bawa balik dari Langkawi????

last time gi langkawi mcm mengejut jugak, ikut rombongan kelab jabatan je., sblm tu  rasa malas pg...bila dah sihat baru terhegeh2 bagi nama... presiden kelab mcm tak caye aku nak gi...siap marah geng2 aku kata ajak aku...ye la dah sarat ni kan...tapi ada hati nak gi jauh2....tapi ntah mcmane...mmg nak sgt gi sane...nak capaikan barang2 yg diidam...kang kempunan....jadi apa je la yg di bawa balik???
coklat...tentu la bawa skit2...tapi aku tak pulun sgt coklat..harap maklum...ahahaha rm200 je tuk org kirim...tuk aku  hanya seratus lebih sahaja...bayangkan la tuk org lebih byk dari aku sendiri...tapi yg aku fokuskan coklat di bawah je khas tuk my buchuk2 mdm....jam 3 pagi dah bangun tunggu mama sampai...ehehehe jam 4 tu masa papa amik kat parking bas dah horey2 dlm kete...tgu mama....kalo papa outstation takde gitu sgt...sbb dah biasa kot kena tinggal dgn papa....
 aku tau anak aku ni suka punye coklat GIANT ni dari yg lain2, sbb unik/berbeza kan...sbb tu aku nak jugak beli coklat ni last minute...yg lain2 tu mereka bukan sentuh sgt....baju ke apa ke lagi la tak peduli sgt...kita sbg mak mak ni paham apa yg anak paling suka kan....jadi sib baik aku tak membeli belah pakaian di sana...lgpun mana ada sgt pakaian yg menarik perhatian aku di sana....aku beli baju I Love Langkawi tu pun sbb beli je la dari takde.....gitu2 je..baju tu nipis lak tu...RM4 selai..jadi la buat basahan...

perfume ni ke???

 

bukan....bukan perfume ni aku beli tuk mr. hUBby....tapi perfume tuk dia mmg ada ..tapi jenama lain...cadangnye nak beli Bvlgari ni tuk dia...saje nak imbas perfume hantaran yg dia terima dulu....tapi ntah mcmane...terberkenan dgn satu latest bentuk perfume jenama lain...member pun sama...dia beli yg sama tuk hubby dia...gambar di atas adalah hanya untuk nak compare harga dari satu tempat ke satu tempat...last2 kami pilih membeli dan blah di World of Perfumes....paper beg dia cantik tau....
ni kira hadiah besday ke aniversary ye bang? mana2 la ye bang...atr 3 brg ai beli tuk dia..semua tuk hari bapa, hari jadi, dan ulangtahun....okeh???



jadi set ni ke beli?????

pun bukan...ehehehe aku admire je kat set ni...tgk la bunga kat cawan nye timbul tau..mmg nampak mewah tul....tapi ini arini last punye usha...baru ternampak set tea ni...eh ada pinggan jugak...


jadi barang2 aku adalah antara plastik2 di bawah ni....yg dikumpulkan setempat tu adalah barang dari jabatan aku sahaja.....bagus geng2 lelaki ni..dia pakat2 tlg angkat semua barang sama2....dan kumpulkan setempat..masa turun pun...mereka pakat dah tgu awal2...dan kumpulkan barang kami stempat.....bagus mcm tu..uruskan sama2....kami tag nama kat plastik tu menggunakan soletip yg kaler putih tu....dan tulis nama atasnye...ha mudah skit nak cari..maklum la bukan rombongan kami je membeli dan blah dari langkawi tu..ramai lagi....kang tak pasal2 tertuko plak barang..plastik dah la sama.....kebetulan kami dpt tempat VIP...jadi barang kami letak kemudian..masa turun, barang kami yg turun dulu.....jadi kehilangan barang tiada berlaku...

masa lepas menyopping kan diri aritu..termenung jugak...mcmane ye nak angkut barang2 ni....dah kawan2 pun penuh dah tangannye...aku ni lagi la dgn perut lagi...tapi sib baik la 'pilot' jbtn aku tu dia membeli hari terakhir...sbb dia fikir masak2 dulu...cari bank dulu....baru buat keputusan...aku dari hari pertama tu takde pk2 dah..sbb mmg dah pk dari sini lagi sebelum pg nak beli apa..kiranye capai la target....dan cash money pun mmg tak bwk byk..bwk tuk makan2 je....aku debitkan sahaja....


dapat la jugak bergambar dengan menyentuh ekor burung...ni sebelum balik....singgah di Dataran Lang tu sekejap...sementara yg lain2 nak menyudahkan shopping...kot kot ada yg tertinggal apa yg diidam2 kan.....kali pertama pg dulu..tak g pun dataran tu...so kali ni...g 3 hari...ok la...puas...walau penat jugak membawa perut...ehehehehheeh ingat kan dah terbersalin di hospital sane...baru jugak hospital sane...baru nak namakan MAHSURI....boleh ke?

ok selamat tinggal langkawi..
next time ai gi lagi....
nak menambah koleksi...
kalo ada rezeki 
(eh mcm pantun plak)

----------------------------------------------------
ha mana barang yg aku bawak balik...tak snap ke....
malas plak rasanye..dah siap guna dah pun.....
lgpun mmg malas la..sbb ada je org tu sibuk nak tau vision jenis apa yg aku beli la...barang apa lagi la...jadi bila dia nyibuk gitu..rasa hisshhhhh malas la...org tu bukan la kalangan blogger ye....biasalah pompuan2 aka macik2 ni...nyibuk je...ye la aku ni kan org baru nak hidup...serba serbi pakai pinggan2 biasa lagi...

ala aku soping mcm korang2 la jugak...benda sama je dari langkawi tu...kalo bukan pinggan mangkuk, periuk vision, luminarc, corelle apa lagi kalo di sane org cari kan...

yg penting...tq my buchuk2 hUBby kerana semuanya pitih kamu yg ai gunakan....
siap dia ckp...'aik hadiah tuk dia pun, duit dia...'...okla tu kan bang???? janji ai ingat kat yu tau...utk peribadi ai mana ada sgt pun....kain batik tuk dlm berpantang dan jugak minyak gamat je...ahahahahahahaha

Tuesday, July 12, 2011

Beku jugak

kalo akak ni kata idea dia menjadi beku....aku pun lagi la...dah  3 hari berehat dari bershoping di langkawi pun rasa beku lagi...agaknye aku masih belum selesai mengira bajet yg telah dibelanjakan atau aku tak tau baki aku sepatutnya berapa yg ada....eheheheee....tak buat pengiraan pun lagi...tapi bajet kasar yang telah dibelanjakan telah mr. hUBby perolehi...ehhehe dia tgk kat m2u je....(siap sms tu kata 'org lain berzakat gaji sendiri, bukan gaji org lain guna tuk zakat'...ahahahahaha gitu la kami suka perli memerli...tapi takpe..tak berkesan di hati...)

nak upload gambo pun amik masa..kawan2 lain dah siap letak dlm 'album' di facebook...aku je la lagi bertangguh....dahulu kan keje2 lain dulu..kat umah lak keje lain plak....

niat di hati nak buat artikel tuk satu majalah ni pun tak terkeluar2 lagi ayatnya...sebaris ayat pun takde...tapi idea ada...nak memulakannya mmg BEKU.....ntah nape...dari dulu hingga kini..aku tak bape reti nak menulis dan mulakan ayat karangan....kalo exam tu...mmg beku la kepala ni dlm 15 minit. nak buat karangan...idea tu ada..ayat nye tak reti.....jadi org lain dah mula menulis....aku mula ternganga...tapi bila dah mencurah2....mula la mcm2 dan merapu2 dikeluarkan.....ehehehe

oklah...nak cuci periuk belanga dulu....maybe selepas itu baru la idea dtg mengalir begitu sahaja tanpa perlu memikir mcm duk kat kerusi peperiksaan...




Wednesday, July 6, 2011

Mama miowww yang demand

kemain mama mioww perliharaan aku skrg ni.....makin ngada2 plak...tiap kali bukak pintu umah mesti nak celah2 nak masuk sama....tapi cepat2 rapatkan pintu....bukan tak suka dia bermain dalam umah...tapi mmg tak suka pun..eheheh sbb bulunya kemain lebat...dan cepat luruh, hUBby kata, dia kena amik suntikkan khas tuk bulu kucing...amboi kemain.....aku nak suntikkan khas tuk cantikkan kulit sendiri pun tak dpt...nak gi suntik tuk bulu kucing..haiyaaaaaaaaa....tak termampu aku

lepas tu skrg ni....kalo makan tu...tak berapa dah nak makan yg makanan kat bawah ni Whiskas...kemain ngada tul...kadang2 aku selitkan dgn ikan bilis, mr. hUBby pun kadang2 belikan ikan.... lepas tu mcm kurang2 je dia makan...aku siap buat susu suam tu....baru nak..susu sejuk tak selera....alahaiiiiii


dan satu hari tu..tgk kesiannya mama mioww ni...takmo makan itu ini...makan pun mcm terpaksa...mcm itu je la yg ada...jadi terpaksa la makan...jadi aku belikan la spt di bawah ni...perghhhh habis ko satu tin tu sekali hadap....dah la setin ni berharga rm2.30...mak ai....kalo tiap2 hari..sebulan dah RM69....belum lagi yg tambahan lain...xkan nak makan yg dalam tin ni 3 kali sehari...lagi jenuh aku...terpaksa buat part time tuk mencari sesuap nasi tuk si mama miowww plakkkkk....ahahahahhaa

jadi aku buat je la mana termampu...tak daya nak layan tekaknya tu...


tapi esok dan lusa goner la yerk.....aku nak gi 'melancong' ni...mr.hUBby lak oustation..tapi jumaat balik la dia...tapi esok ni..siapa mau bagi makan si mama mioww ni..kalo mama miowww tak makan..takde susu nanti..sian lak si baby miowww nanti nak menyusu....


--------------------
baby miowww semakin comeyyy ..matanye kaler kelabu tau....mata mama miowww la kaler brown....

Tuesday, July 5, 2011

arini hari dia, mana tau kemudian hari kita pulak.....itu semua kerja Allah...

Banyak dugaan yang menimpa di sekeliling kita...antara sedar, perasan atau tak je kita ni dalam kita sedang bergembira, ada hati yang sedang bersedih, sedang berjuang.....

Manusia sentiasa di uji..mengikut kemampuan seseorang itu....
Adakah kita juga akan diuji sebegini akan datang?
Kadang kala kita rasa ujian yang kita terima paling hebat / teruk sgt dari org lain...tapi kita tak sedar....ada yang lain lagi hebat ujiannya...

beberapa hari kebelakangan ini....byk dah disiarkan ttg kisah norma ini...terharu tgk pengorbanan suaminya..sentiasa setia disisi...tabah hadapi segalanya...kadang kala persoalan sering bermain di kepala sendiri, adakah suamiku nanti sanggup begini?????uhukssssss...aku sendiri pun tak tau nak buat kepastian...ehehehee...tak berani nak kata apa2....bahagian kita masa hadapan...siapa yang tahu...hanya Dia lebih mengetahui...tapi doaku dan harapanku moga suamiku adalah suami dunia dan akhirat hingga ke syurga..

------------------------------------------------------------------------

Norma disahkn mengidap Barah Otak peringkat ke-4. Dan keadaannya teruk selepas melahirkan anak.....biarlah gambar yang berbicara....kisah2nya boleh la anda ke blog kakak iparnya

kasihnya suami yang terus sentiasa disisi...


terima seadanya...

disaat masih boleh lagi memeluk anaknya....
semoga pelukan dan dakapan dari si anak akan membuat si norma terus berjuang melawan cancer demi anak dan suami tercinta...
di saat cinta mereka disatukan..


" Semoga Diberikan Ketabahan & Kesabaran Yang Tinggi Buat Pasangan Ini "

Marilah sama2 kita doakan agar norma kembali sihat & dapat menjalani kehidupan normal disamping suami & anak tersayang.. Sama-sama kita doakannya.



Dan bagi yang ingin meringankan beban marilah kita memberikan sedikit sumbangan buatnya :



cimb

01070068677528

Noormawati Mohd Rasif



KISAH NORMA :

apa pun tak boleh....., encik ada nampak anak saya tak?????

'apa pun tak boleh...apa pun tak boleh..'

amboi amboi kemain anak dara aku ni....siap ckp mcm tu ajuk si jambu, maharajalawak tu masa menjawab dgn aku...bila aku tak bagi pegang kucing ke...tak bagi pegang payung kesayangan aku ke....sbb takut koyak....
 dah la payung mcm ni payah nak dpt dah skrg ni...ni aku beli kat melaka aritu..masa berkursus...


byk lagi pengaruh dari rancangan tv yg budak2 skrg ni pandai ajuk....
tu belum dia buat suara ajukan dari cerita Karak tu

korang tgk dah cerita karak tu???
ada satu adegan yg mereka berhenti nak ke toilet nak beli burger tu..
yang ada hantu pompuan tu tanya kat siapa ntah nama pelakun tu...dia tanya
'encik ada nampak anak saya tak?'

eheheheh jadi anak2 aku ni ubah la skit kadang2 tu..tapi nada suara tu tetap sama..
'encik ada nampak pensel saya tak'

ciskek tul...ahahahha...mcm2 mereka ni...
mereka ni mmg tak takut tau tgk cite hantu...
siap request lagi nak tgk cite hantu...kadang2 tu tempoh 48 jam yg astrofirst bagi tu..tak cukup tuk mereka...
btw mana la mereka tau yg rancangan tu just 48 jam je...nak terangkan pun tak reti...

------------------------------------------------------------

Sunday, July 3, 2011

Senarai Hotel Sekitar Kemaman / Chukai Terengganu

Daerah Kemaman


1) Sri Kemaman Inn Hotel.
- alamat : Lot 12605, KM 1, jalan Air Putih, 24000 Kemaman, Terengganu
- telefon : 09- 859 1511, Faks 1512 
- Laundry service, Astro, Wifi, Bilik Berhawa dingin, 1km dari Bandar Chukai
(bilik sangat bersih dan memuaskan hati, harga sangat2 berpatutan)
2) Awana Kijal Beach Spa & Golf Resort
- KM 28, Jln. Kemaman-Dungun, 24100 Kijal, Kemaman
- 09-8641188
- website : http://www.awana.com.my/

Awana Kijal Apartments
- No. 4A, Persiaran Bunga Melor, Projek Bandar Pelancongan Pantai Kijai, KM26, Jln. Chukai-Dungun, 24100 Kijal, Kemaman
- 09-8649261

3) Strawberry Kijal Resort
- Lot 2865, Teluk Senajang, 24100 Kemaman
- 09-8623402 / 09-8623403
- website : http://www.strawberryparkkijal.com/

4) River Garden Hotel
- K114, Jln. Sulaiman 24000 Kemaman
- 09-8596322 / 09-8596337

5) Cheneh Recreation & Resort
- Bandar Cheneh Baru, 24000 Kemaman
- 09-8730541

6) New Sri Buana Hotel
- No. K-293, Jln Abdul Rahman, 24000 Kemaman
- 09-8592706

7) Murni Hotel
- K312, Jln. Che Teng, 24000 Kemaman
- 098592366 / 8592386

8) D'Lamur New Budget Inn
- No. K283, Jln. Masjid, 24000 Kemaman
- 09-8596888

9) Sarjana Inn
- No. 351, Ting. 1 & 2, Jln. Kg. Tengah, 24000 Kemaman
- 09-8598668

10) Kerteh Lodge
- Blok 2-4, Bandar Baru Kerteh, 24300 Kemaman
- 09-8265307 / 09-8264307

11) Marina Hotel
- K 307 - 308, Jln Che Teng, 24000 Kemaman
- 09-8591241

12) Castle Hotel
- K 152, Jln. Sulaiman, 24000 Kemaman
-

13) Kerteh Inn
- Lot 833, Kg.Baru Kerteh, 24300 Kemaman

14) Wawasan @ Wali Hotel
- K 151, Jln. Sulaimani, 24000 kemaman
- 09-8594628

15) Tiara Hotel
- 1,2,3 Floor, K.323,355, Jln. Kg. Tengah, 24000 Kemaman
- 09-8591802 / 09-8592236

16) Shafura Hotel
- Lot 563, Jln Abdul Rahman, 24000 Kemaman
- 09-8583451

17) Hotel Chukai Utama
- Taman Chukai Utama, 24000 Kemaman
- 09-8589666 / 09-8591275

18) Homestay Hotel Kemaman
- 09-8582333

19) Top Hotel
-09-8598333

20) The Villa Hotel, Kemaman.
- alamat : No.1186, Lorong 4, Kampung Besut, 24000 Kemaman, Terengganu Darul Iman
- telefon : 09-8581919
- Bilik : Superior, Deluxe, Standard Type A dan Type B
- kemudahan : Wifi, Astro/tv, air cond, water heater,

Imam Muda Musim Kedua sudah berakhir

lambat nak bersiaran ttg ini...uhuhuhu

Juara Imam Muda Musim Kedua adalah : 

IMAM MUDA HASSAN
 
  Hassan Adli Yahaya
26 thn, Air Tawar, Perak
Hassan adalah seorang pensyarah.


so naib juara tentulah IMAM MUDA NAZRUL
Nazrul Izwan Zolkiflee
26 thn, Segamat Johor, 
Nazrul merupakan seorang Guru Besar. 
Sudah Berkahwin

wah muda2 dah jadi guru besar kan...
semoga ada antara anak2 aku nanti ikuti teladan mereka ni...jadi imam muda

jarang jugak ikuti program ini...aritu tgk masa mereka handle pasangan2 suami isteri yg bermasalah di pejabat agama....wah...haru jugak nak handle kan...dgn gaduh2 laki bini kat situ...mcm2 cerita keluar dari pasangan suami isteri...bagaimana la yg org 'muda' nak handle gamaknya? 

Friday, July 1, 2011

arghhh semputtttttttttt...gini tau blogspot.com

skrg ni tak leh komen lak kat blog kawan2 ....aduila.....
korang pun gitu ke?????

Anak angkat baru sebelum kelahiran anak sendiri

3 minggu yang lepas dalam petang2 gitu....ada seekor ibu kucing ni sarat mengandung...duk ngiau ngiau depan rumah....sian plak dgr....agaknye nak mintak tlg...dia nak beranak dah tapi takde tempat....alahai aku sbg yg sedang mengandung kesian plak dgr...dan mcm memahami je yg si ibu ni nak la ruang khas tuk dia beranak dan beradu selepas beranak tu....

jadi aku sediakan kotak dan alaskan kain....dia pun masuk....pagi esoknya....dah beranak....ha kan betul dia nak beranak..pandai aku baca bahasa ngiau ngiau dia.....dapat 2 ekor anak kucing....


so anak2 aku pun cop la...satu tuk si abg..satu tuk si baby ....dah lama dah si papa mereka nak bela kucing..tapi aku kurang selesa, (dulu bukan tak pernah jaga...masa kecik2 ingat lagi suka sgt bela kucing ni, namanya darling..tapi ntah ada satu peristiwa manja sgt si anak2 kucing sampai masuk dlm pinggan nasi aku tgh makan..aku rasa geram sgt...lepas mereka mati tak jaga2 dah...dan lepas tu jadi tak selesa plak nak jaga kucing...penjagaan nya kena la rajin....kalo idak rumah berbau kucing...segan jiran2 tetamu datang bau kucing.....)


actly mmg dua ekor..tapi ada satu peristiwa menyayat hati...masa letak kotak tu kat luar @ depan rumah...seminggu selepas dia beranak..ada seekor biawak ni makan anak2 kucing ni...menangis la si abg danish....kerana anak kucing dia yg dimakan....menangis sambil marah2 aku sbb lambat bertindak....aku tak perasan time tu...aku tgh mandi...tgk2 dah takde dah seekor..aku kejar la dgn penyapu. (korang bayangkan ibu mengandung mengamuk)...hamuk jugak la aku kan.....walau tak suka jaga kucing tu..aku jadi marah la sbb biawak tu makan anak kucing...

lepas tu sampai 3 kali biawak tu datang...nak makan seekor lagi..ibu kucing ni tak berani....dia marah2 ngiau dari jauh je la....biawak tu besar...sampai anak aku kata itu buaya.....aku dgr je lain...aku terus keluar rumah...aku hamuk dan maki2 si biawak tu...


last2 terpaksa masuk kan kucing ini ke dalam rumah...letak kat bilik belakang..yg bestnya...ibu kucing ni..nak port mesti baik punye..dia leh plak angkut anak dia tido atas katil...amboi2.....itu ok la lagi..aku tak kisah..jgn kencing sudah...lepas tu aku tak tahan jugak anak2 duk main2..skrg ni dah selsema...letak kat luar rumah, anak dia pun dah besar sedikit...


tgk gambo atas tu..kemain sayangnya dia tak bagi kami usik anak dia...peluk erat2....ye la tinggal seekor je kan anak dia...mana ibu tak riso dan bimbang org usik anak dia...tapi sekarang dah ok...dia bagi dah pegang baby miow tu


bila dah kita menerima ke'angkat'an anak baru ni..kena la keluar belanja skit...beli mandian, beli makanan, bekas makanan la....yg hairannya..aku plak yg kena pegi beli2 ni...huhhh...dlm nak tanak jaga tu..aku ni kesian jugak wei...kang lapo plak kucing2 ni..jadi masa papa mereka outstation...aku kena la cari...eh masa papa tak outstation pun pesal aku yg kena cari? hishhhh ni yg malas ni....janji nak jaga A-Z...last2 aku buat susu la...tuk anak sendiri lagi..tuk ibu kucing lagi..

lepas ni kena survey harga sangkar tuk ibu dan anak kucing plak....mahal tak ek?
oh lupa nak bitau...nama mereka Mama Miow dan Baby Miow....aritu masa ada 2 ekor anak kucing tu..namanya jambu...eheheehe....pengaruh maharaja lawak tul la anak2 aku ni...

10 Amalan Berpantang Yang Patut Buat Tetapi Semakin Di Abaikan. Mama Wajib Baca Ya! 12

Sebaik sahaja anda selepas bersalin, anda akan melalui fasa pemulihan diri selepas melahirkan bayi. Tempoh ini amat penting untuk mengekalk...

Labels