Monday, July 18, 2011

apa je yg di bawa balik dari Langkawi????

last time gi langkawi mcm mengejut jugak, ikut rombongan kelab jabatan je., sblm tu  rasa malas pg...bila dah sihat baru terhegeh2 bagi nama... presiden kelab mcm tak caye aku nak gi...siap marah geng2 aku kata ajak aku...ye la dah sarat ni kan...tapi ada hati nak gi jauh2....tapi ntah mcmane...mmg nak sgt gi sane...nak capaikan barang2 yg diidam...kang kempunan....jadi apa je la yg di bawa balik???
coklat...tentu la bawa skit2...tapi aku tak pulun sgt coklat..harap maklum...ahahaha rm200 je tuk org kirim...tuk aku  hanya seratus lebih sahaja...bayangkan la tuk org lebih byk dari aku sendiri...tapi yg aku fokuskan coklat di bawah je khas tuk my buchuk2 mdm....jam 3 pagi dah bangun tunggu mama sampai...ehehehe jam 4 tu masa papa amik kat parking bas dah horey2 dlm kete...tgu mama....kalo papa outstation takde gitu sgt...sbb dah biasa kot kena tinggal dgn papa....
 aku tau anak aku ni suka punye coklat GIANT ni dari yg lain2, sbb unik/berbeza kan...sbb tu aku nak jugak beli coklat ni last minute...yg lain2 tu mereka bukan sentuh sgt....baju ke apa ke lagi la tak peduli sgt...kita sbg mak mak ni paham apa yg anak paling suka kan....jadi sib baik aku tak membeli belah pakaian di sana...lgpun mana ada sgt pakaian yg menarik perhatian aku di sana....aku beli baju I Love Langkawi tu pun sbb beli je la dari takde.....gitu2 je..baju tu nipis lak tu...RM4 selai..jadi la buat basahan...

perfume ni ke???

 

bukan....bukan perfume ni aku beli tuk mr. hUBby....tapi perfume tuk dia mmg ada ..tapi jenama lain...cadangnye nak beli Bvlgari ni tuk dia...saje nak imbas perfume hantaran yg dia terima dulu....tapi ntah mcmane...terberkenan dgn satu latest bentuk perfume jenama lain...member pun sama...dia beli yg sama tuk hubby dia...gambar di atas adalah hanya untuk nak compare harga dari satu tempat ke satu tempat...last2 kami pilih membeli dan blah di World of Perfumes....paper beg dia cantik tau....
ni kira hadiah besday ke aniversary ye bang? mana2 la ye bang...atr 3 brg ai beli tuk dia..semua tuk hari bapa, hari jadi, dan ulangtahun....okeh???



jadi set ni ke beli?????

pun bukan...ehehehe aku admire je kat set ni...tgk la bunga kat cawan nye timbul tau..mmg nampak mewah tul....tapi ini arini last punye usha...baru ternampak set tea ni...eh ada pinggan jugak...


jadi barang2 aku adalah antara plastik2 di bawah ni....yg dikumpulkan setempat tu adalah barang dari jabatan aku sahaja.....bagus geng2 lelaki ni..dia pakat2 tlg angkat semua barang sama2....dan kumpulkan setempat..masa turun pun...mereka pakat dah tgu awal2...dan kumpulkan barang kami stempat.....bagus mcm tu..uruskan sama2....kami tag nama kat plastik tu menggunakan soletip yg kaler putih tu....dan tulis nama atasnye...ha mudah skit nak cari..maklum la bukan rombongan kami je membeli dan blah dari langkawi tu..ramai lagi....kang tak pasal2 tertuko plak barang..plastik dah la sama.....kebetulan kami dpt tempat VIP...jadi barang kami letak kemudian..masa turun, barang kami yg turun dulu.....jadi kehilangan barang tiada berlaku...

masa lepas menyopping kan diri aritu..termenung jugak...mcmane ye nak angkut barang2 ni....dah kawan2 pun penuh dah tangannye...aku ni lagi la dgn perut lagi...tapi sib baik la 'pilot' jbtn aku tu dia membeli hari terakhir...sbb dia fikir masak2 dulu...cari bank dulu....baru buat keputusan...aku dari hari pertama tu takde pk2 dah..sbb mmg dah pk dari sini lagi sebelum pg nak beli apa..kiranye capai la target....dan cash money pun mmg tak bwk byk..bwk tuk makan2 je....aku debitkan sahaja....


dapat la jugak bergambar dengan menyentuh ekor burung...ni sebelum balik....singgah di Dataran Lang tu sekejap...sementara yg lain2 nak menyudahkan shopping...kot kot ada yg tertinggal apa yg diidam2 kan.....kali pertama pg dulu..tak g pun dataran tu...so kali ni...g 3 hari...ok la...puas...walau penat jugak membawa perut...ehehehehheeh ingat kan dah terbersalin di hospital sane...baru jugak hospital sane...baru nak namakan MAHSURI....boleh ke?

ok selamat tinggal langkawi..
next time ai gi lagi....
nak menambah koleksi...
kalo ada rezeki 
(eh mcm pantun plak)

----------------------------------------------------
ha mana barang yg aku bawak balik...tak snap ke....
malas plak rasanye..dah siap guna dah pun.....
lgpun mmg malas la..sbb ada je org tu sibuk nak tau vision jenis apa yg aku beli la...barang apa lagi la...jadi bila dia nyibuk gitu..rasa hisshhhhh malas la...org tu bukan la kalangan blogger ye....biasalah pompuan2 aka macik2 ni...nyibuk je...ye la aku ni kan org baru nak hidup...serba serbi pakai pinggan2 biasa lagi...

ala aku soping mcm korang2 la jugak...benda sama je dari langkawi tu...kalo bukan pinggan mangkuk, periuk vision, luminarc, corelle apa lagi kalo di sane org cari kan...

yg penting...tq my buchuk2 hUBby kerana semuanya pitih kamu yg ai gunakan....
siap dia ckp...'aik hadiah tuk dia pun, duit dia...'...okla tu kan bang???? janji ai ingat kat yu tau...utk peribadi ai mana ada sgt pun....kain batik tuk dlm berpantang dan jugak minyak gamat je...ahahahahahahaha

20 comments:

♥cikmOt♥ said...

aneh...pe yang ko bawa balik???

~aSHa~ said...

cikmot --> tu ada dlm plastik biru tu..ehehehehhee dari idaman suri...yg target semua nye terkumpul di situ sahaja...nampak tak? scan 3d kan ada.....

LYAfrina said...

SHA..COMEL LA SHA NI..KOHO CUTE BILA BBADAN 2 NI...

KALO K LANGKAWI BIASA ORG BELI PGANG MANGKUK..COKLAT, KAIN BATIK KAN... KALO LYA KESANA..NK BGAMBAR J KOT..HEHHEE

QuiNn ZhOuRa said...

wah.. ngandung2 pon jauh jugak berjalan ek=P

~farah~ said...

besau nye lilipop tu...pregnant yek? congrats :)

MRS. K said...

hubby i pon baru blik langkawi..

eima said...

tak penat ke bdn kak naik bas jauh2 ... dekat 12 jam tu ......

lama tak balik sana .. last bulan 3 ari tu .. huhu

cheqna said...

hahahaha
kelako la kak sha weh..
v hadiah tapi piih laki gok hok dibahangnya
hahahahaha
take care kak..

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe, sure rambang mata je tengok pinggan mangkuk kat situ kan...

next year nak pi jugak la tengok2 set pinggan kat situ... hehe

~aSHa~ said...

lya --> kalo lya mmg pasti bergambar sakan kan....tambah2 ada kamera berhidung ni...eheheheh lama kita tak jumpa kan..

~aSHa~ said...

Quinn Zhoura --> itu la..takut anak ni nanti terikut lak perangai yg tu...

~aSHa~ said...

farah --> tq...

~aSHa~ said...

Mrs.K --> ai tau..ai tgk gambo coklat2 yg hubby yu beli

~aSHa~ said...

eima --> shopping punye hal..sakit2 takde...ahahahaha sius ni..takde sakit belakang...

~aSHa~ said...

cheqna --> eheheh tu la..selalu kena perli...tapi dah lali...

~aSHa~ said...

Lady Salwa --> bukan setakat rambang mata...kerinduan dan kenyesalan tak beli itu ini pun ada kan..mesti ada la...sampai je rumah...bila kawan2 cite dia beli apa..kita pun ckp..ala rugi tak beli....bawak duit rm2k pun tak cukup

~izan~ said...

bestnyer dpt pegang ekor burung besarrr tu...bley tumpang balik skali terbang sama2 hehe...

seronok shopping kat sana kan..tp baru sekali jejak sana..huhu

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestnye dpt p Langkawi..
Rindu kat Langkawi..dh bertahun x jejak sana..huhu..

fiezaradzi said...

pegi masa tgh ngandung anak 2nd 5 bulan.. sonok, jln2.. tapi tak beli ape sgt pun, beli coklat je byk.. hehe..

mak fiza suka, sbb suka cuci mata tgk set2 sekalian tu.. hehe

.:fyzz:. said...

bagus2..cam nih la somi yg kita nak sponsor ongkosnya..thumb up buat mr m...
wey suka tgk foto hg pegang ekoq helang tuh..hehhe..cute mute mama ..aku thn nih takpi lgi langkawi..trip PA ritu tk dpt join..huhuhu..