Tuesday, July 12, 2011

Beku jugak

kalo akak ni kata idea dia menjadi beku....aku pun lagi la...dah  3 hari berehat dari bershoping di langkawi pun rasa beku lagi...agaknye aku masih belum selesai mengira bajet yg telah dibelanjakan atau aku tak tau baki aku sepatutnya berapa yg ada....eheheheee....tak buat pengiraan pun lagi...tapi bajet kasar yang telah dibelanjakan telah mr. hUBby perolehi...ehhehe dia tgk kat m2u je....(siap sms tu kata 'org lain berzakat gaji sendiri, bukan gaji org lain guna tuk zakat'...ahahahahaha gitu la kami suka perli memerli...tapi takpe..tak berkesan di hati...)

nak upload gambo pun amik masa..kawan2 lain dah siap letak dlm 'album' di facebook...aku je la lagi bertangguh....dahulu kan keje2 lain dulu..kat umah lak keje lain plak....

niat di hati nak buat artikel tuk satu majalah ni pun tak terkeluar2 lagi ayatnya...sebaris ayat pun takde...tapi idea ada...nak memulakannya mmg BEKU.....ntah nape...dari dulu hingga kini..aku tak bape reti nak menulis dan mulakan ayat karangan....kalo exam tu...mmg beku la kepala ni dlm 15 minit. nak buat karangan...idea tu ada..ayat nye tak reti.....jadi org lain dah mula menulis....aku mula ternganga...tapi bila dah mencurah2....mula la mcm2 dan merapu2 dikeluarkan.....ehehehe

oklah...nak cuci periuk belanga dulu....maybe selepas itu baru la idea dtg mengalir begitu sahaja tanpa perlu memikir mcm duk kat kerusi peperiksaan...




13 comments:

eima said...

kak kite sama kak .. haha mls nye nk menulis slalu tak dak ideas .. tp bab mengomen tu kadang2 blank gak

LYAfrina said...

wow..bshopping kat langkwi...
ptt sunyi jer... aritu nmpak sha kat kedai.. dh bsr prt sha :-) x sbr nk tgk adik baby:-)

lya pon bab mgarang xdok idea.. kecuali menulis sesuatu saat perasaan kt btl2 nk luahkannya..bru jd..sbb dr hati kan.. sbb tu la lya asyik kena gna bantuan gambo utk bcerita ni

~aSHa~ said...

eima --> eheheh tu la kadang2 mengomen jadi blank..bila lmbt komen..mula lupa nak tinggalkan komen

~aSHa~ said...

lya --> eheehe...lya ok la skit kot dari sha ni...tak pandai nak bermadah helah... tapi bagus idea lya tu..bantuan gambo untuk bercerita kan...

.:fyzz:. said...

ooo hg pi langkawi lagi...awat tak gitau..tidak leh aku pi kacau..
cept la cairkan kebekuan hg tuh....

~ yus ~ said...

hehe..akak dah tak beku dah asha..

Dah ada idea juga ni..hihi

Pos Terkini ~yus~ .::Panik Sekejap::.

nizamsani said...

ole-ole langkawi.

ieda said...

amboiii patutlah baca2 x leh upload2 .. nie .. rupenya ke langkawi ye .. ermmm akak jugak x sampai2 layie .. dah lama x kesana :)

Diana @ bilakukatacinta said...

salam sis.....hehe..bestnyer berjalan2 ke langkawi..mesti manyak shoppin ni

Ardini Humaira said...

nak g langkawi gak.. uwaaaa :'( nak cekelat

thelee said...

Masih kuat lagi yea..

wahida said...

mmg ada masa nak tulis tajuk pun kita beku kan...huhu...

sifu im said...

ketuk je ngn tukul..baru x jadi beku..haha