Monday, July 25, 2011

berangan nak cantik mcm Siti

tergedik2 aku marin dulu (read : kelmarin / last two days) nak beli produk Simplysiti.....
konon2nya berangan nak cantik mcm Siti la ni...
ye la bila muka dah semakin kemartu ni...mula la rasa gelabah...ahahahahhahahha

mcmane tak gelabah....
bila suami tegur, muka berlobang2....(mcm muka dia licin sgt kan...ahahahha),....
dan paling tak tahan bila anak pun tegur...nape pipi mama ada lobang2....
kena tegur dgn anak ni sbb, aritu aku suh @ paksa makan dragon fruit...aku ckp la...kalo nak cantik mcm mama...makan buah ni, tgk kulit mama cantik (perasan dgn anak sendiri je ni).....
tangan mama cantik....kaki mama cantik...takde calar2 pung....
sekali dia kata...pipi mama ada lobang2...

ciskek tul....

ye la ye la...laki dan anak kutuk dah ni...harus la amik inisiatif kan...
aritu aku pakai satu produk yg agak glamer jugak di sana sini oleh blogger...produk tu kos pun ok...
tapi bila aku pakai je..mesti org ckp pucat...haishhhh maknanye putih melampau jadinye kot..tak sesuai dgn kulit aku....tangan gelap, sekali muka je putih...tu yg nampak pucat kot....


jadi mama pun dgn selambanye g la Watsons...siap jadi ahli tu..
beli satu set terus...eh tapi tak lengkap jugak ni...
sbb ongkos tak bape nak cukup, ini pun dah 164.60 campo jadi ahli watsons rm12...
ni pun sedu sedan mengeluarkan duit baru....
(ai kan penyayang duit baru dlm dompet...sayang betul nak guna duit2 baru)

TENGOK LA NANTI MAMA CANTIK MCM SITI TU....JGN TERTUKO SUDAH TOK TI DGN MAMA.....ehehahahahahuhuhuhuhu


p/s : doakan pipi muka ku tidak berlobang2 ye....ehehhee

28 comments:

CIK JATT said...

wah banyaknya!
pas ni confirm mama lagi cantik:)

LYAfrina said...

FOUNDATION DIA MMG OK KAN??

SHA CAMNER PRODUK NI..SESUAI X?? OK X DGN SHA??

♥cikmOt♥ said...

hehehe...

.:fyzz:. said...

wow simply siti...cayalah..aku pun jadi ahli watson...sejak bulan 1 awal thn ..tak silap aku...
wahhh.pasni hg kompem lagi jelita dr tok ti..heheh..

~aSHa~ said...

Cik Jatt --> ahahahaha tau la tu..

~aSHa~ said...

Lya --> sha pakai ok ni..takde lagi org kata pucat ni, lgpun baru lagi ni...ehehehehhehehee ok la kot..aritu sha pakai mcm produk yg lya guna...tapi semua org kata pucat....sbb tak sesuai dgn kulit sha kot

~aSHa~ said...

cikmot --> ehehehehhee

~aSHa~ said...

fyzz --> eheheh lagi jelita dari tok ti yg den tak tahan tu...kompen la tak kot...ahahaa dia byk pitih...aku mana mampu nak beli mcm2

Ardini Humaira said...

kak!
masker dia best. yang new age punya... dni penah try :)

~aSHa~ said...

dni...owh masker tak beli..nanti akak cuba...dik pesal akak mmg tak leh nak buka blog dni dari opis...sama ada dari mozilla atau IE...hairan ni..blog dni je

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

ekekek.. sungguh telus jawapan anakmu itu.. takde berselindung langsung!!!
babe, berangan tak salah..
mane taw terus jd tulus mulus mcm tok tie, terpesona suamimu itu..
harus die pn try sama..hahaha
gud luck babe, ai lom pernah try pakai produk itew..

.:fyzz:. said...

tuh la kan zidah kan..dia byk pitih..kulit dia halus mulus...tak wat kija..ada olang gaji..kita nih semua kita wat kan...huh..ini tidak adil..hahahah
pepun kita ttp cantik..ibu kepada anak2 kita..dia lak...lom jdi ibu lgi..(tp doa2 la bg dpt baby cept kt tok ti

~izan~ said...

akak,ni set apa nama dia? macam menarik je... yg akak beli tu ape? cer bgtahu satu2 hehe...

Zue AnnaLeeya said...

hok alohhhh.... somi dan anak2 dok tulun kaver doh... hehehehe....

akak nih dok pakai mende2 pon sha....
simply siti tuh lagilah....
mahal plok rasanya...
pakai krim hok muroh jerk... hukhuk...

ain1914 said...

dulu ada gak terlintas nak pakai simply ct full set tapi mahal sangat... last2 pakai safi rania je... huhuhu... tapi kira ok gak...

~aSHa~ said...

Leily --> itu la...takde langsung nak jaga hati mama kan..direct to ampang point tul...ehehehehe ai nak terus berangan ni...

~aSHa~ said...

fyzz --> itu la..kita semua kena buat...basuh berak anak la...cuci lantai la....sambil buat keje sambil mengomel..mcmane muka tak cepat kertu...ahahahaa

~aSHa~ said...

izan --> ok ok nanti akak buat entry khas...yg tu akak guna new age...dah dimamah usia kan...

~aSHa~ said...

Zue Annaleeya --> akak xpe...neutral beauty...abg n anak2 puji...sy ni kena kutuk kaw kaw....ahahahhaa

~aSHa~ said...

ain --> tu la sha cuba yg tu la...jadi nampak lain..tak sesuai kot....

~izan~ said...

dgn harga2 sekali tau hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..simply siti..
dr dulu kita nk cuba..tp blum cukup bajet nk beli..uhuk.. :)

~aSHa~ said...

izan --> baik lah....sib baik resit ada lagi ni..ehehehe

~aSHa~ said...

lily --> xpe nanti cukup kita pakai sama2 ye...cantik mcm siti...ehehehe

~ yus ~ said...

Wah Asha. SimplySity tu...

Takpe Asha, walau tak cantik mcm Siti, asal hati budi sentiasa cantik, cik abang dan semua orang pasti sayang....

ieda said...

aloh apa salahnya berangan dik .. janji x memudaratkan wajah sbb wajah nie kawasan yg sgt2 sensetip ! :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

salam ukhwah dan salam perkenalan...

cheqna said...

cheqna pun alami masalah liang roma besar...tak tahu nak pakai ape