Wednesday, August 17, 2011

Rasa bersalah jika tidak..........

jika tidak membalas kunjungan teman2 blogger yang memberi komen dan follow balik blog korang....
sbb utama skrg ni aku cite bab 'follow' dulu ye, aku tak tau kenapa dan apa kes....kat laptop dan pc di ofis aku tak nampak pun followers aku kalo guna IE...spt di bawah...terus KOSONG gitu je...hairan tak? cik kiah ni lagi heran...

 see kosong je kan...hairan tak???? tapi bukan blog aku je....blog org lain pun aku tak dpt nak tekan FOLLOW kat korang.......malah kosong gitu...camno den nak buat...(cikmot aku PS di blog mu..jgn marah deh)

tapi di ofis aku guna MOZZILA jugak....kat sane lak...followers mmg nampak tapi nak follow tak boleh (tak boleh ke tak reti????) puas wei aku tekan follow kat blog korang then dia keluar suh sign in byk kali...apa kejadah...haiyaaaaaaaaa apa sudah jadi ni....

korang ada masalah sebegini jugak tak? kenapa ek ia berlaku ke atas insan lemah spt ku?????? ahahahaa

sbb kedua aku tak membalas kunjungan korang yg memberi komen sbb aku sibuk 5S skrg ni...dan ada jugak blog yg tak dpt nak dibuka bila berada di opis...ntah apa yg dia sekat...blog tu spt yg guna dot com.... http://www.ardinihumaira.com/ dan http://www.iedaluvsham.com/
tapi kat rumah boleh je bukak...tapi paham je la kalo kat umah bukannye selalu on laptop ni tambah2 di bulan puasa ni....kebetulan hari cuti umum...dpt la jugak jenguk sekejap...sementara tgu anak mengemas mainan sblm misi mencari baju raya aku n anak bermula...nak gi kuantan sure sesak kan di hari cuti??? jadi try cari disini la yg ready made....itu pun kalo muat...korang bayangkan je la ye perut aku yg membesar ni....tak tau la baju jenis apa yg leh muat....sarat dah ni....tapi hati nak raya tu tetap ada...kang laki n anak teruna je berbaju raya merah2...aku n anak dara...kedip2 mata je la tgk mereka....

terima kasih buat teman2 yg perihatin ttg aku pasal baju raya tempoh hari tu....sgt2 terharu....tapi tu la nafsu atau anak dlm perut ni kot yg memilih sgt..ahahahahaha (salahkan anak plak)....ye la anak dlm perut ni nak jugak mak dia ni bergaya di pagi raya......

aritu aku ada ternampak baju gaun kaler merah (kain satin) kat satu butik tuk kanak2...tapi xkan nak pakai di hari pertama raya baju gaun???? apa kata mentua ku pulak nanti....

16 comments:

cheqna said...

dok ajin ekpom jadi gitu jadi dok au r bakpe....
selamat bershopping r neh take care =)

♥cikmOt♥ said...

aler, ko mana raya weii...tak yah la fikir sal baju raya...

aku rasa baju raya ko tak kaler pink or hijau...baju dok dalam wad...hehehe

~aSHa~ said...

cheqna --> tu la cheqna....sian k.sha kan.....tima kaceh

~aSHa~ said...

cik mot---> ehehehee aler mana tau sempat raya di hari pertama pun jadi la...lepas tu pakai la kaler pink ke hijau ke pun takpe la...kang kalo aku sempat raya 2-3 hari kang...aku nak pakai apa ni? aku tak kisah raya ke2 ke3 atau seterusnya...sbb tuk raya pertama je takde ni...

cik dah faridah said...

RAYA UMAH TOK TUER DULU YEK TAUN NI?....HEHEH..KALU TAKDOK SGT PAKAI BAJU KEDAH NGAN KAIN BATIK DOH LA..HEHHEHE GURAU JERK

umilia said...

mane tau mlm ry ti husband ko surprise kan ngn bj ry dia da bli..hehehehe..

L said...

selamat bershoping... ngeh4

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

LiLy @ MumMyQiStInA said...

button follower tu mmg selalu mcm tu kan..kekdng ada..kekdng kosong..

*Hadiah dh sampai..Thx ya..sukanye Qis mkn kurma tu..lg2 bila dia tgk gmbr upin ipin.. ;)

~izan~ said...

mmg slalu cmni kak..kosong kt follower tu.blogspot mmg suka main2 dgn kita huhu..

akak tgh sarat benar ek..baby raya la ni kan =)

Nurzairul Isma said...

asha, sempat lagi nak shopping.. ala bdk2 pakai gaun pon comei.. hehehe...

~farah~ said...

nmpk mcm sama je mslh kita ni..hihi
tak nmpk follower kat opis. guna IE jgk :P

~ yus ~ said...

dah menunggu hari je ya asha...

akak doakan sempatlah beraya sehari dua ya. Pulun makan ketupat lemang semua, baru kuar baby kecik comel tu nanti kan...hehe

Kniedaz said...

harap2 sempat la merasa ketupat...nanti kecur plak air liur tgk org makan...bab baju ni no komen la...skang ni beli ready made jek sebab dah suntuk hehehe

wahida said...

mmg pening ngan blogspot skang ni...mcm2 hal..sakit hati pun ye..

sabo je la ye..

WuMing said...

Kadang-kadang saja jadi macam tuu..
kotak Follower itu kosong..

Refresh ok laa..

Zura said...

kita kalau online kat umah bhgn followers tue kosong abis..sbb tue kat opis je boleh buat aktiviti follow mengfollow nie...