Monday, August 15, 2011

Tahun ni Takde Baju raya.....sedih tau

orang lain dah bergumbira dgn baju raya masing2 kan.....aku??????
Sampai skrg ni agak kecewa dah aku.....sbb aku takde baju raya nak dipakai ni untuk hari pertama.....sama la dgn anak dara aku..tuk papa n mdm1...dah selesai...beli siap...kain yg beli dulu tak jadi jahit...jahit tahun depan la kot...jadi tema tahun ni bertuko kaler....

jadi...aku pun bertuko kaler la....alkisahnye...aku ada la anta kain test buat baju jubah kaftan, aku dah ckp nak sebelum puasa...sbb nak pakai time preknen ni...bukan tuk raya kain tu...tapi sampai la ni tak siap2..kecewa sgt tau kecewa....aku tu nak tgk boleh tak dia jahitkan jubah kaftan tu mengikut kehendak aku...sebelum aku anta kain tuk baju raya....tapi bila sampai skrg tak siap...mcmane aku nak anta kain baju raya tu...

puas dah cari tukang jahit ni....tukang jahit cina je tak jumpa lagi...

siapa amik upah lagi? tlgggggggggg la aku....by online pun online la....

tapi ntah sempat atau tidak nak pakai baju raya kan....tapi anak dara aku tu, kena la pakai baju raya jugak...sian kat dia...

29 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

kesiannyer kak asha..sedih ieda dgr, penah jadi kat ieda, baju raya tu tailor bodo tak sempat jahit! sehari sblum raya baru nak bagi tau! geram! skang ieda anto kat cina aje. tak sure cina tu pandai buat jubah or tak. kalo akak nak, ieda leh bg no tepon cina tu. tapi kat ipoh le, heheh :)

~aSHa~ said...

ehehehe leh ke ieda? jauh tu....kalo dia nak....k.sha tak kisah...jauh pun jauh la janji dia pos semula dlm masa seminggu (minggu depan) ni

Ieda Al-Habsyi said...

0123503426 - siew peng. cer akak tanya dia leh tak jahit jubah kaftan, kalo ada ukuran or contoh,leh tak dia buat dlm masa 5 hari. kalo dia kata bleh, akak pos kan ieda kain then ieda leh trus antar pada cina tu. :)

LYAfrina said...

sha..kat berenjut dia jhit ok..sbb dia mmg jhit baju pgantin..lya selalu upah situ..dkt rmh ma fain... kalo kdai cina..lya htr y kt tmn cukai utama... kat blakang kdai motor direct ani permai karpet... mmg best

cheqna said...

rohok doh kak sha weh...sekok doh ni...tapi dok au r kot2 ada lagi hok nak amik...
cheqna pun dok care2 eh bab2 baju raya ni...hok peting anak dara tu la...

~aSHa~ said...

ieda tima kaceh byk2...nanti k.sha call....apa2 nanti k.sha bgtau kat ieda di blog ieda...maaf tak dpt bukak blog ieda di ofis...kat umah je leh bukak guna broadband...tak tau nape dia sekat kalo guna yg DOT COM sahaja...kalo blogspot leh guna..

~aSHa~ said...

Lya --> dia leh amik lagi tak tempahan? bleh ke lya tanyakan?

~aSHa~ said...

cheqna --> tu la..sian kat dia...kalo cari ready made ada ke kaler tu tuk dia....

eima said...

alahai kesian nye .. seb baik la MIL aku dah watkan 2-3 bulan sebln posa ari tu ...
siap die buat besar nk menampung perut ni

eima said...

k.sha beli je la jubah ngan bj siap dah utk baby je la ..nk wat cam ne

~aSHa~ said...

eima ---> sob sob sob..nak raya jugak...jubah siap tu kadang2 tak mengikut kehendak kita...kalo ada yg mengikut kehendak...warna lak tak sama....kain lak tak cantik...nanti anak dara lak tak sama...

ibu MZW @ farah idayu said...

baju rayaku juga belom kutemui...bukan hilang tp x beli lagi..ahak2~

~aSHa~ said...

ibu MZW @ Farah idayu --> ehehehe beli siap ke ni?

~ yus ~ said...

kalau dah susah sangat, beli yang siap jelah Asha.

Yang tempah tu, pakai lambat sikit pun takpe...

*Miss Geli^ said...

aku pun takde langsung baju untuk diri sendiri..setelkan anak dulu...eh, rasanya mood nak beli baju raya pun takde kot ni..entah lah

~izan~ said...

kesian akak...izan pun tak tahu saper lg yg masih amik upah jahit sbb tailor izan slalu hntr ni dh tutup seminggu sebelum puasa ari tu...

takpe kak,nnt kot ada kwn2 yg tahu kt mana bley tempah... =)

mamalieyna said...

huhu..siannye..kalau kita dkt n eina sht walafiat, bleh je eina tolong jhtkan..tapi...tak mampu sudah..hu~

eina lak plan nak cri yg siap..sekali potong baju melayu si anak n ayah, byk lak balance kainnya, terus try test buat baju peknen sndiri, so mmg sedondon la kami..hee~ tp taktau la beraya kt mana, en suami kena bertugas katanya..hu~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

samalah lily ni..thn ni x de baju raya..x blk KG..mood pun xde..pakai baju thn lalu jer..baru gak sekali pakai.. ;)

biasa bila dh dekat nk raya ni.ramai tailor dh tak nk amik kan..

Ena said...

ena nyer baju raya pun ntah mana2 lagi.. alahai..

♥cikmOt♥ said...

aku pakai jubah tahun ni...2 pasang lagi...mana leh tak raya...raya tetap raya...dah la raya haji tak leh raya dah...hahaha

Ardini Humaira said...

tahun ni baju raya family dni adalah baju untuk guna majlis kawen skali. untuk majlis akad nikah, rumah, n bertandang. haha sian family :D

Nurzairul Isma said...

asha... siannye... tailor mmg mcm tu... kite dah kenedah tahun lepas.. baju siap tpi buruk gila.. last sekali kene bukak n repair balik.. thn baru dpt pakai... asha try la cari baju siap je... sempat lg ke nk tempah?

.:fyzz:. said...

tui2..pi cari yg ready made je la zidah..senang citer..aku msa peknen last year pun mmg cari jubah yg siap dh..satu kaftan..n jubah..

Baju Kurung Budak said...

Sekarang ni nak buat baju raya kena tempah paling kurang sebulan lebih awal. kalau tak kena beli yang dah siap ler.

ayang said...

ko jgn risau, ada lg geng yg xde persiapan apa2 pun.. cam aku la ni.. hehehe bju anak2 pn aku dh xamik port (merajuk nie) haha tp alhamdulillah hubby aku dh settle kn utk anak2. utk kami mmg tak la jwbnye.

ayang said...

ko jgn risau, ada lg geng yg xde persiapan apa2 pun.. cam aku la ni.. hehehe bju anak2 pn aku dh xamik port (merajuk nie) haha tp alhamdulillah hubby aku dh settle kn utk anak2. utk kami mmg tak la jwbnye.

Ayuraza said...

kak..ayu kena tahun lepas..last2 serik beli siap je kak..ala..style kaftan banyak kak orang jual..kalo g PKNS shah alam banyak.tapi quite expensive la kak..standby la 4rat...hehe

WaWa_EzRiLL said...

asha - klu xsempat cari je mana2 baju kaler merah.. xpun g cari sat sebelum balik kampung sure jumpe... xsabar nak tgk pic raya korang sumer.. winduuuuu

LiErOSe~QiEmi said...

tak pe kak... saye pun takde baju raye hikhik