Tuesday, September 27, 2011

hasil perahan pertama...

jadi la kan....(ini pun selepas makan kurma dan minum susu tuk breastfeed)

tapi sedih...dah 2 minggu lebih ni..ingat nak buat dah stok..tapinye tak tau nape....tak bengkak pun untuk aku ready perah2...semuanye ready suap ke mulut si kecil direct je....tu pun kadang2 dia mcm tak cukup.....alahaiiiiii.....nape ek.....mmg boy kuat nyusu...tapi patutnye boleh cukup kan...
camne wei?????????? dah makan kurma, dah minum susu tuk breastfeed tu.....air pun byk ni den minum....
kecewa plak kali ni....sbb ingatkan leh la sentiasa bengkak....dan leh la tiap bape jam rasa nak perah2.....
mana silapnye ye....

11 comments:

IbuHakimHaikal said...

salam..jgn risau dan stress..teruskan mengepam dan bg direct..mesti ade rezeki utk anak nt..klu free2 jenguklah sini ye..
http://www.ibuhakimhaikal.com/2011/01/set-breastfeeding-shaklee-with-alfalfa.html

eima said...

akak mental tu kak ... kena yakin ...
tak pe try ek ...
ni motivasi utk aku gak ni.....

.:fyzz:. said...

betui kata kengkawan..jgn stress2..gi pun awai lagi kan..mula2 mmg gitu..ingt demand =supply...tak kira baby girl or boy..tp asalkan D=S mmg cukup..insyallah...

umilia said...

lg satu jgn tggu bengkak br ko pam..pas baby susu ko pam..klu leh 3/4 jam skali..lg satu ms baby susu tu ko pam skali..lg byk kuar..takpe..slow2 ek..insyaAllah ade rezki utk anak ko..

Zarith said...

Alhamdulillah takpe sket lama2 jadi banyak.....yg ptg sabar, time mengepam tu kena rileks kan minda,,,,insyaAllah,,mcm aku aku amik supplement dgn zimah...so ko roger zimah,,boleh tengok kat blog aku hasilnya...alhamdulillah

LYAfrina said...

teruja tgk ni... insyallah sha, jgn stress sgt.. try la cari supplemen y mbantu mnmbahkn susu basan..

kata org, myusu baby cpt menyembuhkan peranakan slps bsalin..n juga, salah satu cara utk kuruskan badan ,

eisyaawie said...

rasanya masa mengepam susu kena santai jer ... x nak stress2...nanti susu x kluar.... misi laa yg cerita masa kat spital...hihihi

♥cikmOt♥ said...

jangan mudah mengalah kak...kuatkan semangat ok...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Akak dah mengurut lum?? kadang2 memang susu tak banyak sangat sebelum mengurut...

sal ritu, lepas urut je terus banyak susu...

~aSHa~ said...

dah mengurut dah...aritu bengkak...susu tak bape nak keluar..tapi bengkak..lepas urut..baru ok....skrg ni..permintaan anak...lepas nak, berak, lepas tu nak lagi...tido, berak, susu, berak lagi, susu, tido.. gitu la kot putarannye...ehehhehehehee

Nurzairul Isma said...

asha.. tr lagi.. baru lagi agkanye.. kalau minum barli bole? barli pon menambah susu..